Quote du Jour – het “Plan Bush”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Quote du JourThere’s no transition and it’s not your country.

Terwijl Den Baard persoonlijk onderzoekt of het geroemde Cubaanse gezondheidssysteem wel zo goed is, zit de grote bovenbuur ook niet stil. Condoleezzah Rice heeft voorwaar reeds voorwaardelijk een nieuwe Cubaas aangesteld: Caleb McCarry. Hoewel er in Amerika een steeds groter wordende groep mensen neigt naar op vakantie gaan en normale betrekkingen aanknopen met de Rode Duivel, blaast de admistratie, zoals ze eigelijk steeds heeft gedaan, warm en koud. ( > interessant artikel in The Nation, overigens!)
Stèl dat Roodbaard tòch voor de verkiezingen het loodje legt, dan hebben ze daar in ieder geval weer een keer wat anders om Latijns opgewonden rond te doen ipv steeds maar weer die woeste woestijnrovers van Olieland.
Het Belgische Indymedia is er alvast niet gerust op.

De Quote Van Vandaag komt van de voorzitter van de ‘Organization of American States’, die een nogal flegmatiek antwoord geeft op Caleb McCarry’s ambities.

Reacties (7)

#1 S’z

Waar is de tijd (pré 911) dat Bush aantrad en zich uit het middenoostendossier terugtrok vanuit een soort “retour à l’isolationisme”.

 • Volgende discussie
#2 Carlos

long… long… time ago…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Meester

Die amerikanen zijn echt goed de weg kwijt.
Ik vind dat artikel in de indymedia nog een stuk interessanter dan dat in de The Nation, daar staat niet zoveel in.

ps. ‘de grote bovenbuur’, ‘de rode duivel’, ‘Roodbaard’, ‘woeste woestijnruiters van olieland’ ; wat is dit? Een poging tot het ontwikkelen van een eigen ‘sargasso-jargon’ naar het goede voorbeeld van geenstijl?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Crachàt

Goh, Meester, een Belg voert ook in taal een bourgondische levensstijl door. Spelleke met cliché’s en lettertjes, da’s al.
Ik mag er ook graag een relativerende toon in ontdekken zo.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Carlos

Graag wil ik als weblogsenior wel even opmerken dat wat Meester opmerkt: “naar het goede voorbeeld van geenstijl” onjuist is. Geenstijl heeft haar bargoens grotendeels ontleend aan de grondleggers van de Nederlandse weblogsscene te weten: Alt0169, Retecool, Tonie en de sidekick Nico Dijkshoorn. Het is GS die het voorbeeld volgde en niet andersom.

Maar wat Crachat hier doet is zoals hijzelf al zegt uniek Crachatiaans.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Crachàt

Meester meester!, je hebt nog de Vandersteensiaans grandioze pun op breezah-chick in Condolleezah niet vermeld!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Agricola

Alsof Bush’ plan met Irak zo’n grandioos succes is geworden. En ‘Varkensbaai’ van een van z’n voorgangers was ook al zo’n schoolvoorbeeld van de geweldige buitenlandse politiek der VS!
Hoe zegt men dat ook al weer? ‘Met zulke vrienden, …’ of zoiets? Hadden die Amerikanen ook al niet de Taliban e.d. gesteund in de strijd tegen het Grote Kwaad? Zucht! Beetje vermoeiend die landen die net komen kijken en zich willen bewijzen …

~ GBA.

 • Vorige discussie