Quote du Jour: Hamsterweken in Moskou

Quote du Jour “I think that such fairs are needed,” said one communist deputy, Victor Ilyukhin, “so that we can put snipers around the outside and shoot all of the visitors like parasites. None of them have made their money honestly.” De nieuwe Russische rijken staan al bekend om hun wansmaak, maar op een miljonairsbeurs, ja dezelfde die ook in Amsterdam wordt gehouden, gaan ze helemaal los en shoppen zich een ongeluk, tot afgunst en ongenoegen van de gemiddelde Rus die wel weet dat ze meestal niet op eerlijke wijze aan hun geld zijn gekomen.

 1. 2

  De kogel komt van … de Kerk (Links/ Rechts/ Midden/ Boven/ Onder)!
  Overigens: ik kan me nooit van de indruk ontdoen dat de machthebbers in dat land niet anders kunnen dan aan de macht komen en blijven dankzij de Roebelairs. En dat behind bars komen, wel eens ingegeven wordt door concurrentie uit de weg ruimen dan ‘recht doen geschieden’.

 2. 3

  Leuk dat je dat zegt. Dat van de Roebelairs was bij de Romeinen niet anders @Crachat. Generaals, senators en geldhebbers. Reken maar dat de laatsten aan hun mantel werden getrokken. Niks rentenieren met het Zwitserlevengevoel.

 3. 5

  >3
  Ja -soms zijn de Romeinse tijden zichtbaar tussen kieren en spleten van de beschavingsmantel. Roept de vraag bij me op of dit een fase is in democratie, of misschien wel zoals dat immer uitdeinende en terug imploderende heelal.
  (nu op weg naar lijfeigenen).
  Ik zou er niet willen wonen, en toch hou ik van de Roesskis. Een gelooid textuur, een oprechte leugenachtigheid, moedig en laf, hulpeloos en wreed.