Quote du Jour – General Cluster

Quote du Jour“What we did was insane and monstrous, we covered entire towns in cluster bombs”

Een commandant van een Israelische artillerie-eenheid spreekt. Van de 1.200.000 bommetjes in 1800 “whit love” verstuurde clusterbommen, is naar schatting 40% nog niet ontploft. Omtrent de fosforbombardementen is men voorlopig nog wat stiller.
Wat in godesnaam bezielde deze mensen?

 1. 2

  Maar is dat ook niet zo bedacht? Dat 40% in eerste instantie niet zou ontploffen? Ik bedoel, ze hadden toch zulke geavanceerde wapens?

 2. 3

  Juist ja, zoals met manchetten je buren vermoorden, inclusief de hond en poes, als ze voor de 5de keer dat jaar naast je gaan BBQ’en…

 3. 5

  Ik ben allang blij dat ze niet de oude zooi van de koude oorlog gebruikten… Wel de oplssoing voor je eigen afval, gewoon over e grens kieperen. Of houden de Isreali’s er echt van om zoveel mogelijk vrouwen en kinderen om zeep te helpen?

 4. 9

  Binnen de horror doet me tamelijk goed dat mijn land het enige is wat een ban over klusters heeft uitgeroepen. Zie de wikipedia onderaan.
  Onze ‘jongens’ zoals dat heet, zijn gespecialiseerd in schoonmaak, dat wordt één van hun Libanese taken.

 5. 20

  Wat hen bezielde: Dat moet haast wel de Bush doctrine zijn. strike first , talk later. Zo verdampen miljarden dollars om de wapenindustrie een handje te helpen, de vraag/aanbod economie en die vrijhandelsector (veiligheid en marketing in bredere betekenis) rendeert nu optimaal eenmaal ondergebracht in de irrationele angst en dreiging van ‘wars’ die men niet nalaat te injecteren in het brein der massa’s. En er werken duizenden werkers in de machtigste industriele sectoren ter wereld. Staal, aluminium ,uranium, petrochemie, pharmacie, IT technologie. Het particulier volk vraagt om beter resultaat, hoger rendement, betere opbrengsten op de ‘vrijwillige’ investering in die bedrijven. Dus conflicten mogen niet eindigen want dat zou desastreus zijn voor de winsten van de bourgeois. Het is een regeneratiefactor voor het syteem, de crux, de raison- d’etre van de burgerlijke orde. Freud zei ooit : wass will das weib. Nou ,dit dus.
  En WO II, Vietnam als leerstuk is vergeten, verdrongen.

  Shock & Awe, folter, marteling, de slachting is genormaliseerd want zonder permanente oorlogvoering implodeert de bugerlijke economie en verveling overvalt de ‘echte man’. Ineens zonder taak, zonder oorlogen, zonder slagvelden, onthand= ontmand, wat een armoedige hel moet dat wezen.

 6. 21

  @bicat
  Heel gewoon: ieder gaat zijn eigen straatje schoonvegen en de Libanezen zijn daar voorlopig zo druk mee – zelfs met internationale hulp, zie #10 – dat er voorlopig geen strijd meer is. Hetgeen de bedoeling was. Als de straatjes schoon zijn kunnen ze weer opnieuw beginnen.

 7. 23

  Tsja ze waren gefrustreerd, de terugtrekking in 2000 was een mislukking, de steviger weerstand dan verwacht van Hezbollah en dat alles gecombineerd met hun opgefokte militaire ‘zelfverdedigings’-cultuur zorgde dat ze waarschijnlijk wat minder goed maat wisten te houden dan betamelijk is.

 8. 26

  1 grote bom van waaruit 100 kleinere ontploffen toch? Krijg je hetzelfde effect als een rits rotjes. Helft ontploft niet. Tactisch nut?? Ooit hordes terroristen op je af zien stormen in een open veld? Waanzin!