Quote du Jour | Europa verdedigen

Serie:

“Today, Europe is under pressure; it is on the defensive. Europe must be defended against the nationalists and the egoists.”

Manfred Weber, de christendemocratische kandidaat voor het voorzitterschap van de Europese Commissie, betrekt stelling tegen de nationalisten. Viktor Orbán, wiens partij nu nog lid is van dezelfde fractie in het Europarlement, reageerde woedend. Zijn partij zal Weber niet steunen in zijn ambitie en waarschijnlijk de fractie verlaten. Webers harde toon, op een congres van CDU/CSU, kan echter ook een teken zijn dat de Duitse christendemocraten besloten hebben in eigen land één lijn te trekken tegen de AfD.

Reacties (1)

#1 Spam

Over nationaal-populisme gesproken:

Farage says the Brexit party will not be publishing policies until after the European elections are over. During the campaign it will be focusing on democracy, he says.

https://www.theguardian.com/politics/live/2019/may/07/brexit-latest-news-developments-hunt-stresses-need-for-compromise-as-cross-party-talks-on-compromise-plan-resume-live-news

Democratie is tegenwoordig blijkbaar stemmen op wie de meeste stennis schopt. Beleid en visie is leuke bezigheidstherapie voor intellectuelen.