Quote du Jour | Echt kwaad

SargQdJ09wat in de pers verschenen is over het feit dat de koning kwaad is, strookt met de realiteit

Aldus een zin uit het persbericht vanuit het paleis van de Belgische koning. Een koningshuis welke openlijk zegt dat iets wat de pers schrijft over datzelfde koningshuis waar is, dan moet er wel heel wat aan de hand zijn.
Maar goed, er is dan ook sprake van een voor Nederlanders onbegrijpelijk klucht met in de hoofdrol de zoon van de koning, Laurent.

 1. 1

  Zon van de koning, louis kenze? Oke, een koningsdrama dat zich concentreert rond ‘Er zit er eentje op het paleis die de touwtjes in handen heeft’ wijzend naar kabinetschef Jacques van Ypersele de Strihou (alias Rasputin prins van Yp)…allemaal prachtig natuurlijk en wij hebben alleen wat probleempjes gehad met die schele een paar vliegtuigjes en een gebedsgenezeres, maar vergeet deze vete, de scheuring de tweedeling België is twee klikken verderop natuurlijk op een haar na al een feit hè:

  http://www.standaard.be/artikel/detail.aspx?artikelid=DMF20110405_024&kanaalid=1597

 2. 3

  “Toen toenmalig koning Boudewijn in 1991 de Salische wet afschafte, voelde Laurent zich tekort gedaan. Hij voelde de demarche van zijn oom als een persoonlijke aanval, met alle gemor van dien.”

  Of ik moet het verkeerd begrepen hebben, maar die zet was toch ook met de expliciete bedoeling om Laurent van het koningschap, waar hij totaal ongeschikt voor is, te houden?

 3. 4

  Dat klopt Bismarck. Meer nog: ook zijn nu wel koningsfähige broer Filip had Boudewijn liever niet op de troon gezien.

  Maar of het zo onbegrijpelijk moet zijn voor Nederlanders weet ik nog zo niet.
  Laurent is een flauw afkooksel van Bernhardt, eigenlijk.
  En doet dit dan niet Laurent-achtig aan:
  “Bijna vier percelen hadden gekocht in het vakantieresort in Mozambique.”

  Laurent is een onhandige opstandige zoon met teveel geld en een te foute jeugd, en doet wat alle koningskinderen al eeuwen doen: zijn zin.
  Enkel wordt het in België via de pers uitvergroot omdat extreemnationalisten van Vlaamse zijde het extreem uitvergroten. Die reden heeft nederland niet, dus blijft het stil in de pers.