Quote du jour | Doodgekookte spruitjes

Serie:

SargQdJ09

Als je wilt aantonen of een burgemeester voor de tweede keer de waardigheid van het ambt en daarmee tegelijkertijd ook de reputatie van de stad op het spel zet, dan zul je dat moeten vastleggen.

PowNewspresentator Dominique Weesie verdedigt het inzetten van verborgen camera’s als geëigend middel om stedelijke reputaties onbezoedeld te houden.

Ofwel: terug naar de jaren vijftig. In de woorden van Peter Breedveld:

Pas nu Onno Hoes is geofferd op het roze altaar van de benepen kleinburgerlijkheid, gaan serieuze media en politici het ook zien. Intellectuelen hebben zich jarenlang in de luren laten leggen door de ogenschijnlijk schalkse aanpak van de brutaaltjes van Pownews. ‘Verfrissend’ en ‘vernieuwend’ heette het om Femke Halsema te vragen hoe haar tietjes erbij hingen, Rutte te vragen of-ie nog had geneukt.

Nu is het eindelijk duidelijk dat er met een vette grijns gewoon een puriteinse moraal werd opgelegd. Halsema werd als vrouw op haar plaats gezet. Als zij het parlementsgebouw komt uitlopen, vraag je niet naar het debat, dat ze net heeft gevoerd, maar naar haar borsten. Rutte werd te verstaan gegeven dat een premier een vrouw hoort te hebben.

En zo komt er dus toch nog antwoord op de vraag wat Onno Hoes nu precies verkeerd heeft gedaan: hij was gewoon onvoldoende burgerman volgens de roze reactionairen.

Reacties (15)

#1 Joop

Dat stuk van Breedveld had ik al gelezen, hij is goed bezig. GS komt er vaak veel te gemakkelijk mee weg.

 • Volgende discussie
#2 Micowoco

Breedveld = Captain Obvious

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Krekel

Als Peter Breedveld alle zinnetjes als ‘zij zeiden X, maar ik had gelijk’ en ‘ik zeg al jáááren zus of zo’ en ‘eindelijk ziet men in dat ik gelijk had’ nou eens zou schrappen uit al zijn gepubliceerde kladjes, dan bespaart hij niet alleen driekwart van de ruimte (en tijd voor zijn lezers) het zou ook een stuk leesbaarder worden allemaal.

Misschien heeft hij inderdaad wel gelijk, maar dat weet-ie dan efficiënt te verstoppen in een hooiberg van vertellen dat-ie gelijk had, heeft, en zal hebben.

Show, don’t tell …

Orwell had ook vaak gelijk (niet alleen postuum), maar hij is zo spaarzaam met de keren dat hij schrijft Ziejewel, dat zei ik toch, dat ze mij in elk geval niet zijn opgevallen. Waarschijnlijk begreep hij dat lezers die conclusie graag zelf trekken.

Ik zou zijn stukjes denk ik ook helemaal niet gelezen hebben als hij dat niet begreep en mijn tijd zou verspillen met mij te informeren dat hij gelijk had, heeft, en ook postuum nog vaak zal hebben. Waarschijnlijk zou bijna niemand dat doen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Richard

Dr wordt hier net gedaan alsof politicus een eerzaam beroep is. Alsof dat respectabele figuren zijn. Waar je ontzag voor moet hebben.

Als een omroep -ook van belastingpoet betaald- er eentje onderuit haalt moet je niet gaan moraalvingerwapperen maar een grote grijns op je gezicht krijgen.

Dr verandert toch niks hoor want de rij met schuim dat uit de ruif wil vreten is langer dan lang. Zeker als ze hun kleuterideetjes aan het volk kunnen opleggen. Macht werkt s een magneet op dat soort figuren

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Amateur Commenter

@4: Mag je niet zeggen want dan ben je homofoob, puriteins en antisemiet. Het is namelijk doodnormaal om je sexleven via het stadhuis te regelen, beweren dat je niet zonder losse contacten kan (want anders ben je Onno niet meer) en je raaskalken dat ze je maar moeten afkopen anders.

Dat werkt misschien in Italië zo maar gelukkig niet hier. Gelukkig kan Maastricht, net als in Italië, alleen maar verbeteren nu deze (ongekozen) charlatan vertrekt.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Joop

@5.

Hahaaha, tuurlijk, lekker extreem a la GS. Eigenlijk had ie gewoon getrouwd moeten zijn met een vrouw en drie kinderen hebben. Want ja, familie, dat herkennen we als burgertjes wel. Alles wat afwijkt daarvan …

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 kevin

@5 Je illustreert exact het punt in #0. Wat de fuck gaat jou het aan of iemand wisselende contacten heeft? Ik dacht dat we dat moraliseren achter ons hadden gelaten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Prediker

Het is namelijk doodnormaal om je sexleven via het stadhuis te regelen…

Ik was er niet op van de hoogte dat Hoes z’n toyboys liet bestellen door zijn secretaresse. O, je hebt het erover dat hij onder werktijd dm’tjes uitwisselde.

Want dat doet verder niemand onder kantoortijd, beetje internetten, smartphone checken, privéberichten uitwisselen. Hoe haalt die man het in zijn hoofd?!

Fok jou en je kleine, rancuneuze burgermansmoraal. Hoes heeft niets strafbaars gedaan. Hij heeft ook niets immoreels gedaan.

De reden dat hij moet vertrekken is dat zijn seksleven op straat ligt. Dat is alles.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Amateur Commenter

@8: Nee dat is niet alles. Mensen worden nou eenmaal oneervol ontslagen op het moment dat ze misbruik maken van hun werkplek binnen overheidsposities. Dienstauto’s pakken voor privé gelegenheden, bezig zijn met sexcontacten regelen op je werkvloer en bovendien ondermaatse prestaties in je stad leveren. Allemaal genoeg om je ontslag voor te krijgen, in de eerste gevallen ook wettelijk gezien. Dit was de druppel voor die vent en ik ben blij dat de stad Maastricht zo verstandig is om hem af te wimpelen.

Al die smerige tactieken hier om iemand maar direct maar als een puriteinse homohater neer te zetten zijn echt zo kansloos en voorspelbaar. Dat terwijl de man in feite zijn werk niet goed doet. En dan laat ik geheel bewust zijn uitspraken tijdens die misselijk opnames buiten schot.

Je kan wel zien dat jullie allemaal uit dezelfde retoriek tappen als die roze sukkeltjes op tv. Same shit, different package. Het enige waar de roze brigade zich beter neerzet is het feit dat hun slogan al aangeeft wie ze zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Joop

@9.

Nou zeg, dat is er ook weer uit. Even stoom afblazen.
Je zegt dat hij zijn werk niet goed heeft uitgevoerd, en dit is de druppel. Wat een rare manier van denken. Dat kan ik bij de burgemeester in mijn stad ook bedenken. Dan moeten we maar kijken wat ie met de secretaresse doet, want ja hij is geen homo of op ander gebied afwijkend.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 kevin

@9 Hij wordt niet weggestuurd omdat ‘ie incapabel is, maar omdat hij een seksleven heeft.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 stoethaspel

Lol. Een gemankeerde agressieve naaktloper die met een stijfie privé-gegevens van zijn reaguurders bekend maakt, een ex-gelovige die zich graag bezighield met de status van gebedsgenezing en Joop en Kevin: De intellectuele elite is weer compleet…

Naar neem vooral Powned de maat…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 gronk

Als Peter Breedveld alle zinnetjes als ‘zij zeiden X, maar ik had gelijk

Amen. Hij heeft vaak gelijk, maar d’r is niets zo irritant dat dat verpakt wordt in een verhaal wat voor driekwart bestaat uit oude koeien en persoonlijke vetes die nog even aangehaald moeten worden. Tenslotte moeten we allemaal weten hoelang Breedveld al al tegen het onrecht dat GS heet strijdt, en hoeveel nachten (643!) hij daar al slecht van slaapt.

En da’s jammer. Want de schoften van GS verdienen het om gefileerd te worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 kevin

@12 Ik voel me een beetje gepasseerd… Kun je mij ook in één zin karakteriseren alsjeblieft?

LOL

Heb je nog iets zinnigs te melden?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Henk van S tot S

Laat ik nu toch even het idee krijgen, dat de “GeenStijl/PowNews” liefhebbers allerlei larie verspreiden, om de aandacht, van Dominique Kwéézel en dat dubieuze zendertje, af te leiden:
Wat een amateuristische gestoethaspel!

 • Vorige discussie