Quote du Jour – Don Kyoto

Quote du Jour“The Kyoto protocol… as an instrument for achieving emissions reductions, has failed. It has produced no demonstrable reductions in emissions or even in anticipated emissions growth.” zegt een rapport in Nature. Het is een “miserabele mislukkig, die we maar beter kunnen vergeten en een nieuwe voor in de plaats stellen”.

Vraag is uiteraard of het rapport verkeerd was in opstelling, of de deelnemende landen er een zootje van maakten bij de uitvoering…

  1. 1

    Voor die wijheid hadden de Sargasso-lezers, Mexicaanse Taco-eters, Braziliaanse bos-bewoners, Chinese varkensvleeseters, Amerikaanse steppe-bewoners, mensen met uitzicht op de Appalachian bergtoppen en moedertje natuur natuurlijk geen rapport in nature voor nodig.

    Volgens mij is een rapport dat denkt het CO2-uitstoot-probleem te verlichten door regenwoud om te kappen en daar – met de hulp van uit fossiele brandstoffen geproduceerde kunstmest en pesticiden – suikerriet, soja en andere monoculturen voor in de plaats te zetten, per definitie ‘verkeerd in opstelling’.

  2. 2

    Het protocol is gewoon van begin af aan gesaboteerd door een aantal landen die gewoon niet aan CO2-reductie willen. Daarna is het achteraf door diezelfde landen (min of meer terecht) voor slecht afgedaan en niet uitgevoerd.