Quote du Jour | Corporations should pay a higher tax rate than school teachers

Quote du Jour

De belastingmoraal en vooral de lage belastingtarieven voor multinationals liggen in Nederland al langer onder vuur. Ook in de VS neemt de kritiek toe:

 

 

 1. 1

  Glas, plas, was. Zolang al die sukkels VVD of Republicans blijven stemmen gaat dat niet veranderen.
  Dan moet die leraar zich maar in dividend laten uitbetalen of ter compensatie maar een paar keer proletarisch gaan tanken of zoiets, al zet het gezag dan voor die paar tientjes peut gerust een filefuik in.

 2. 2

  Wat een populist. In Amerika betaald het gros van de ondernemingen al meer belasting (21%) dan leraren (10-20%). De multinationals dan weer niet, maar dat zegt hij niet.

 3. 3

  @2: Misschien bestaat dat gros van die ondernemingen ook wel uit kleine kruimelaars. Koffiecorners, garagebedrijfjes, DTP’ers en franchisenemers.
  Die populist van jou wil nou juist op die grootste scheefstand wijzen.

 4. 4

  @2

  Wat een armoe. Met het voorbeeld van Amazon is het natuurlijk overduidelijk wat Reich bedoelt. Maar vanwege de niet helemaal perfecte formulering kun je er inderdaad doelbewust voor kiezen dat niet te begrijpen. Alleen zegt dat veel meer over jezelf dan over Reich.

 5. 6

  @5: [ generalisaties omtrent ondernemers.]

  Het gaat hier niet over ondernemers maar over corporations.

  corporation
  /kɔːpəˈreɪʃ(ə)n/
  a large company or group of companies …

 6. 8

  @5 lezen… stelling is generiek, corporaties moeten een hoger belastingtarief dan een leraar.

  zegt niets of en hoeveel bedrijven belasting betalen. Amazon wordt als voorbeeld gegeven van een situatie waar het niet aan de stelling voldoet.

  waar ik me aan erger / niet snap, is dat het gros ondernemers geen probleem maakt van die corporate belastingdeals. Elke ondernemer die geen deal met de belastingdienst heeft staat al 10 – 0 achter qua concurrentie positie.

  en toch verdedigen veel (ex) ondernemers de huidige opzet.