Quote du Jour – Continental-style drinking

 All together now, all together now All together now in no mans land (together) All together now (all together), all together now (all together) All together now (together, together) In no mans land (together, together) “Britten kunnen het niet aan: versoepeling van de kroegsluitingstijden”. Volgens de Council of Her Majesty’s Circuit Judges die 600 rechters vertegenwoordigt zullen geweld op straat en verkrachtingen schrikbarend toenemen als in Engeland en Wales de kroegsluitingstijden worden versoepeld. Terwijl men er in Nederland juist is achtergekomen dat variabele sluitingstijden voor een spreiding van de overlast en vermindering van geweldadige incidenten zorgt, ziet men in Engeland het en masse om elf uur ‘savonds de kroeg verlaten juist als een veilige oplossing? Maar waar ligt dat nu aan? Aan een fundamenteel cultuurverschil tussen Europeanen en Britten, aldus de rechters.

“Continental-style drinking requires continental-style people – people who sit quietly chatting away at cafe tables.” He said British drinking involved “standing up, shouting at each other in crowded bars, trying to consume gallons of beer at a time”. (BBCNews)

De brabbelbox staat vandaag op het Rembrandtplein en vraagt: “wat is uw stijl van drinken?”

 1. 2

  Overigens hebben die rechters volledig gelijk. Engelsen zijn geboren binge drinkers, ’t lijkt wel genetisch aangelegd. Hun enige reddding is de sluitingstijd van elf uur en het feit dat je relatief vaak redelijk goed kunt eten in de pub.

 2. 4

  Ik ben het non-continental-style drinking helemaal verleerd… Tegenwoordig doe ik een hele avond over twee glaasjes Lagavulin of Ledaig en daarna kan je me naar bed dragen.

 3. 6

  Soms drink ik nog wel eens als vroeger. Ze smaken dan lekker, je waant je onkwetsbaar en het is gezellig.

  Volgende ochtend word je echter met de harde realiteit geconfronteerd: Je bent geen 20 meer, de katers worden erger en je lijf is een paar dagen van slag.

  Glas whiskey op z’n tijd is lekker, maar als een dronken Engelsman door de stad wankelen is er niet meer bij.

 4. 7

  Ik heb nog steeds een hoog tempo (zegt men), maar ik moet ook verdomde oppassen met die katers. Aan de ene kant is het waar dat je lichaam zich slechter hersteld, aan de andere kant ben ik (en vooral mijn vrouw) ook kritischer geworden op hoe ik mijn tijd besteed. Vroeger vond ik het heel normaal de hele zondag te verliezen aan: slapen, kotsen, bankhangen en eieren bakken. Maar tegenwoordig is het iedere dag om 6 uur ‘sochtends rise-and-shine en moet ik entertainen en faciliteren. En dat combineert niet lekker met een stevige kater.

 5. 11

  aan de andere kant ben ik (en vooral mijn vrouw) ook kritischer geworden op hoe ik mijn tijd besteed.…Haha Carlos zit u onder de plak? ;-)

  Zonder gekheid: een kind en een kater verdragen zich inderdaad moeilijk…

 6. 13

  Ik drik tegenwoordig door de week ( bijna) alleen nog alcoholvrije pils.. in het weekend wil in nog wel eens hard en rechtdoor gaan.. ( het lijkt wel of de dorst dan groter is)

 7. 15

  Ik heb, na enige incidenten, sterke drank afgezworen. En geloof me dat ik dat ik dat niet zo leuk vind als Mevr. Pelayo de Islay single malt opentrekt.

  Maar het valt slecht, ik krijg er een onvoorspelbare dronk van, dus ik heb het afgezworen. Niets wat niet vanzelf zo gegist is is tegenwoordig mijn motto. Wijn en bier dus. Dat laatste maak ik ook (wel ‘ns) zelf, dus daar kan ik dan de perecentuele grens wel opzoeken :-)

 8. 16

  @Sickbock: het is ook de wetenschap dat je wat langer kunt blijven liggen en niets móet de volgende dag. En het feit dat je de werkweek even kunt afreageren.

  Vrijdag was vroeger mijn borreldag, en het heeftwel lang geduurd voordat ik van de dorst op vrijdagmiddag afwas hoor :)

 9. 18

  Wijn, rood en licht tijdens het koken en daarna. Hoeveelheid hangt af van omgeving en gezelschap indien beide ok dan geniet ik wat sneller. Nooit dronken in de zin van vervelend.

  BTW, in Engeland heeft reeds lang geleden een scheiding der geesten en daarbijbehorende drinkgewoonten plaatsgevonden. De aangename Engelsen tref je in ontelbare besloten clubs met aangename sfeer en gelijkgestemden. Het is goed toeven daar.

 10. 19

  @ Grobbo: Ik ken dat met die vrijdag. Die heb ik maar afgezworen.. niet alleen vanwege de grote hoeveelheden alcohol maar vooral vanwege de financiële gevolgen ( mijn collega’s zijn nog dorstiger dan ik ;-)

 11. 21

  Veel van jullie hebben het niet over de stijl van drinken, maar de hoeveelheid (en de soort). Jullie missen helemaal het punt: Als continentaal ben je braaf en rustig tijdens het drinken van grote kwantiteiten bier, terwijl je als niet continentaal schreeuwerig en agressief bent. Is toch duidelijk dat er op het continent geen mensen voorkomen die agressief en schreeuwerig zijn tijdens het drinken?

  Overigens drink ik niet-continentale hoeveelheden bier op een continetale manier.

 12. 22

  Ik vraag me af of de Britse rechters wel eens in een fijne boerendiscotheek zijn geweest waarvan er in het oosten des lands genoeg van te vinden zijn.
  In een tent als Dieka in Markelo, wordt niet-continentaal drinken gecombineerd met dito gedrag.

  Nedersaksen vs. Angelsaksen, de link is evident.