Quote du Jour – Bescheiden Idealisme

Logo Quote du JourVroegah was al dat idealistische socio-geleuter juist contraproductief. Tegenwoordig hebben we iets veel beters; “Bescheiden Idealisme” aldus Elsevier:

De grote verhalen over de maakbaarheid van de samenleving en het uitbannen van alle onrecht zijn gelukkig uit de mode. Door schade en schande zijn we wijzer geworden. Maar de progressieve grootspraak heeft niet plaatsgemaakt voor nihilisme. De vrijgevigheid na rampen blijkt bijvoorbeeld groot. Typerend voor het bescheiden idealisme is ook de bereidheid van Bridget Maasland om naakt te poseren teneinde geld in te zamelen voor mishandelde honden. Samen met Beatrix wijst de BNN-presentatrice ons in de donkere dagen voor kerst de weg naar het goede doel.

De babbelbox vraagt:
Vraag 1: droeg uw vader geitenwollensokken ?
Vraag 2: krijgen die lui bij Elsevier betaald voor dit soort gewauwel ?
Vraag 3: wanneer ging uw vriendin voor het laatst bescheiden idealistisch uit de kleren voor een goed doel ?
Vraag 4: URL ?

 1. 1

  1. Nee
  2. Zou me niks verbazen
  3. Het zou me ook niet verbazen wanneer me suffe ex dit zou doen. Ze zit vol met loze idealen, maar dat is dan ook het enige wat in haar zit.
  4. Ik zou wel wat online kunnen gooien, maar ik denk dan dat ik zwaar de lul ben.

  Om terug te komen op punt 3, het is toch het toppunt van sneu, dit soort type ‘wereld verbetereaars’. Iedereen is bezig om uit eigen egoïstische overwegingen zich een weg te banen door het leven. Het gene wat me braak neigingen geeft is de ontzettend naïve gedachte dat je dit doet voor de rest van de wereld en niet voor jezelf. Wat een suffe hoer ben je dan ook wanneer je niet in de gaten hebt dat je het eigenlijk doet voor je eigen geluks gevoel. Wanneer je dit wel in de gaten zou hebt ben je een achterbakse teef dat je jezelf probeert te profileren over de rug van anderen. Bah!

 2. 2

  1. uit pragmatisme bij extreme koude ja.
  2. ja als ze verder niets zinnigs te melden hebben, mogen ze oud nieuws recyclen als achtergrond bij de actualiteit.
  3. mijn vriending heeft 1 groot goed doel en dat ben ik.
  4. geen idealen op dat terrein.