Quote du Jour: Banned Bombs

Quote du JourWar infects all our lives; recently it feels that this has increasingly become ‘our way of life’. It is rare to be given the opportunity to shoot a video that is deemed controversial. All I tried to do was make people think about the everyday life we live in our comfortable existences, and the contrast to that through war.

Regisseur Greenhalgh van de nieuwe Faithless clip Bombs wil laten zien dat de menselijke vooruitgang nog te vaak resulteert in wapens en oorlog, en situeert oorlogsbeelden in vreedzame scenes uit de VS om zijn mening te accentueren. Kennelijk zorgt die aanpak ervoor dat zelfs MTV zich ongemakkelijk voelt, want de clip is inmiddels in de ban gedaan.
Of zou het zo zijn dat de met Amerikaanse vlaggen bedekte doodskist in de clip een belletje heeft doen rinkelen bij de een of andere overheidsinstantie die die beelden niet op TV wil hebben?

Oordeel zelf:

 1. 1

  Niks mis met dit clipje, mooi gemaakt, goede boodschap.

  Ik voel me steeds eenzamer in een wereld tussen waarheid-wegpoetsende-neocons en uit-sonja-weglopende-meiden-van-halal.

 2. 5

  Poe! de boodschap wordt er wel met WMD-s in gebombardeerd. Als je een anti-oorlog signaal wil versturen, kan het dan niet wat intelligenter, prikkelender, onderhuidser? Een clip die vragen oproept?

 3. 6

  ’t Is naar mijn mening niet eens een ‘anti-oorlog signaal’, maar gewoon een confronterende montage van onze comfortabele levens enerzijds, de oorlogsgebieden anderzijds.

  Ik kan het ook oneens zijn met een spiegel omdat deze mijn lelijkheid toont, maar dat wil nog niet zeggen dat die spiegel anti-lelijkheid is.

 4. 7

  @Carlos:

  Ach, scandeerde the Dead Kennedys al niet visionair “MTV get off the air” in 1985?

  Erg mooie, beheerste clip trouwens. De ban hiervan toont wederom aan dat MTV liever clips met tiet/kontschuddende, met goud behangen bimbo’s uitzendt. Onder begeleiding van slappe nichterige nep-hiphop.

 5. 8

  *Leuk Sinterklaas- verhaaltje van maken of voor onder de boom misschien….*
  Nou,…misschien omdat MTV, ooit een heerlijk anarchistisch artistiekerig station inderdaad Carlos, nu onderdeeltje is van één van de grootste mediaconglomeraten ter wereld waar bega- adverteerders trots hun waar kunnen uitstallen en aldus o.a. politici een carrièrezetje in de goede richting kunnen geven. Dat is namelijk een heerlijk mooi rond cirkeltje. Nou kan het zijn dat het tonen van doodskisten met stars & stripes wel eens demotiverend op het volk zou kunnen werken. Het gaat namelijk niet zo lekker in Irak. En dan gaat de telefoon bij Sumner Redstone (Viacom, CBS). Drukdruk natuurlijk,…en duurt maar minuutje of wat maar…”Ja kijk es hier Red *ouwejongenskrentenbrood daar,..zo gaat dat* ….kreeg net seintje uit DC,..nog zó gezegd: “Géén vlaggen op doodskistùùùh”…wil écht geen reclameblokje rond die clip hoor,…dah ga nie”….

  …..en Michiel Maas had het nóg prikkelender en nóg onderhuidser gewild?
  Foei!

 6. 11

  @#4: Quatsch! Nostalgie verkleurt uw herinnering sepia. Vroeger ook veel bagger. Alleen nu nog veel meer ‘dezelfde’ bagger: ofwel bikini r&b ofwel puber post-grunge-nu-punk.