Quote du Jour – Amateuristan

Quote du Jour“Tijdens zijn laatste toespraak in juli 1993 riep hij op, blijk te geven, en ik citeer: ‘van verzoeningsgezindheid, van goede wil, van verdraagzaamheid en van federale burgerzin.’ Hij vroeg, en ik citeer opnieuw: ‘samen werk te willen maken van de andere problemen waarmee wij te kampen hebben. Ik denk aan de tewerkstelling, de veiligheid, het onderwijs, de Europese eenmaking.’ Einde citaat.”

Mijn koning is aan het woord, en heeft het in deze passage over zijn broer Boudewijn
In het Amateurland is het vandaag Nationale feestdag – de koudste ooit en dat niet enkel in klimatologische zin.
Ook mijn enthousiasme is koel te noemen op deze volkomen nieuwsarme start van de dag, dus had ik graag de Belgen hun voeten op de bank en mijn vrienden Nederlands een puike werkdag gewenst – een mens moet iets doen, togh?

 1. 6

  De reacties onder de artikelen in de Belgische kranten ( de Morgen b.v.) zijn wel van een ander nivo dat ik “hier” in de oude media gewend ben. Met zulk een overvloed aan ter zake doende opmerkingen denk ik dat het wel “goed” komt aldaar.

 2. 7

  Hoewel tijdens ik de betere dagen je mening deel, Larie (komp wel goed), is de kwaliteit onderaan de Morgen meer te wijten aan de Morgen zelf dan aan de vlaming vrees ik. Zodra je de GVA of Niuwsbladlezer loslaat, scoort ie even hoog op de intellectuelenschaal als uw doorsnee

 3. 8

  Zaterdag j.l. kop in N.R.C.:

  ” doe die minsters weg en je houdt Belgie over”..die het prima met elkaar kunnen vinden. Zei de barman van L’Arbertine in kroegje bij Brusselse station Centraal.

  Das togh;) the pointe?

 4. 9

  Het komp goed gewaardeerde..”feestdagen” zuigen en stemmen somber. Vandaag, tussen vlamen en walen aan het einde van de dag (ik dacht ik ga een gebaar maken..rende naar de wijnboer..kratje kriek) lachen, glimmende ogen, zekere blikken en kloppen op (mijn) schouders.

  Die zogenaamde breuk waar de gipsen het over hebben zal er nooit komen en dat weet U ook.

  ps: ik heb nog twee kriekjes meegenomen..santé!