Quote du Jour | PONTON

“Ja. Een omroep waar respect voor de Nederlandse cultuur en de Nederlandse identiteit centraal staat. Bij de huidige omroepen (en onze politieke en maatschappelijke elite) ontbreekt het daar nogal eens aan”.

Om Ronald Sørensen, een der laatste Leefbaarheids-Mohikanen, toch maar even tegen zichzelf in bescherming te nemen, hier een quote van de Pon-website getrokken waar wellicht nog even over is nagedacht. Voor het overige hebben we de man, die nog steeds denkt dat het fortuynisme voortleeft, vooral onzin horen delibereren in de media. Dat het maar eens afgelopen moet zijn met de linksige Grachtengordel-journalistiek op de publieke omroepen, dat Wilders en Verdonk geen podium hebben (stront in zijn ogen?) en dat Rutger van GeenStijl hoog op zijn presentatorenlijstje staat. Tja, how low can you go.
Arme Ronald die gezien zijn leeftijd ongetwijfeld met nostalgie terugdenkt aan de tijden dat Wibo van de Linden nog Telegraafje speelde op de Tros. De Populistische Omroep Nederland dus, want wat is ons land zonder een écht rechtse omroep? Wel even achteraansluiten bij Piep!, de Gordonhomo-omroep en de vrijzinnige islamomroep waarvan mij de naam even is ontschoten. Schoffel even 50 duizend leden bijeen en hop, ons godvergeten en doorverzuilde omroepstelsel wordt nog verder vergruisd en verguisd. Mijn zegen heb je Ronald, maar haal er dan wel even campaigner en Wibozoontje Kay van de Linden bij, want die weet hoe je triviale campagnes definitief moet verknallen.

 1. 3

  Ik moet wel hard lachen om deze website… Het plaatje met ‘hier rust de gekozen burgemeester’ op de voorpagina vind ik erg grappig, de opmerking dat de politieke correctheid als een natte deken over onze samenleving ligt, ook.

 2. 5

  Ik mis in ons omroepbestel eigenlijk alleen nog de VO (Verslaafden Omroep, themaprogramma’s over drugs, paddo-alternatieven en halogene cactussen), de groep YTU (YouTube Unlimited, schaamteloos gekopieer 24 uur per dag), VDSLBNKMRP (de VoedselbankOmroep, met budgettips van het Nibud en Kinderbijslagtips van Rouvoet), RGP (Rita Goes Public, nieuw politiek elan-gebeuren), JL (Jantje’s Liedjeskanaal, lijkt me duidelijk, is behoefte aan in met name kanswijken, wordt het daar ook een stuk rustiger op straat), VPRO (Verenigde Piraten Radio Omroep, 24 uur Nederlandstalig talent. Oh nee… dat kan niet), KRO (Kut Retro Overzicht, oude pornofilmpjes uit de jaren ’50 en ’60… hmmm, die URL is ook al bezet), OHMLDM (Op Hol Met Linda De Mol, vrouwenprietpraat plus tips ter verhoging van het vrouwelijk seksueel genot en beleven), en uiteraard niet te versmaden RNR (Ruk Naar rechts, thema-kanaal van de ANWB over invoering van de vluchtstrook als extra rijstrook ter oplossing van het fileleed). Ow, niet te vergeten de WW (Weer Weer, steeds weer terugkerende weerberichten incluis straatcommentaren van azijnpissende Nederlanders, levert prachtige tijdsbeelden op).

 3. 7

  Typisch Sargasso.

  Als andere mensen zeggen dat ze het er niet mee eens zijn, dan zijn dat natuurlijk ‘onderbuikdenkers’ en kun je rustig dit soort flauwekul schrijven. Wat een onnozel ’70-er jaren geklets. Ik kan Den Uil ruiken.

  Maar o wee als je would-be-killers als duivenman te kijk zet. Of die idiote vogelvrouw.

  Weet je wat het is? Hoe langer onze geliefde linksche medemens zijn elitaire gebral blijft volhouden, hoe harder de klappen worden die de gewone burger aan dit soort vetkoppen zal uitdelen. Want we zijn aan het eind: Get with the program, or get out!