1. 1

  Waarom moet een zieken/hulp organisatie toch zo perse op een religie gebaseerd zijn? Die rode ruit is dus best vooruitgang, mits ze die gekke symbooltjes eruit laten.

 2. 2

  Dat ruitje met en kruisje en een maantje is als je het niet zeker weet of het moslims of christenen zijn? En zo ja en de nee, is dit dan ook niet het juiste symbool voor het rode kruis in de Randstad?

 3. 4

  Betekent dit nu dat de ‘Magen David Adom’, de rode Davidsster, verdwijnt? Die zag ik in Israël op alle ambulances, en ik ben er toen zonder nadenken van uitgegaan dat dat de Israëlische tak van het Rode Kruis was. Op zich levert dat geen verwarring op, dus ik snap het gedoe niet zo goed.

 4. 5

  @Bismarck
  Omdat het helpen van soldaten die elkaar naar het leven staan een typisch christelijke – en oorspronkelijk christelijke – bezigheid is. Uiteindelijk is dat ook de oorsprong van het kruis. Het feit dat atheisten en moslims dat over zijn gaan nemen (met andere symbolen) maakt het niet minder christelijk (religieus) van oorsprong.

  De essentie van elkaar helpen terwijl je elkaar afslacht is typisch christelijk (de dood is het leven, het leven is de dood, het bloed is het leven etc…) en dus religieus.
  Tegenstrijdigheden aan elkaar praten is wellicht de essentie van religie :-)

  Je kunt je afvragen of een organisatie als het rode kruis wel nuttig is. Als iedereen lekker ligt te creperen op het slagveld wordt het soldatenschap wellicht iets minder aantrekkelijk. Moet je wel zorgen dat de pers er bij is.

 5. 7

  Ah, op teletekst staat het antwoord: Er was groot protest van afgevaardigden van de rode halve maan tegen de davidsster, en dus is er een koppelverkoop geweest: Het wordt een ruit, en de halve maan van de Palestijnen mag ook meedoen. Dat is dus strak onderhandelen van die lui van de halve maan!

  En wie zei er ook alweer dat symbolen onbelangrijk zijn?

 6. 10

  Zou net zo handig zijn -waar staat techniek vandaag niet voor?- om verschillende kleurtjes bloed te hebben, alnaargelang.
  Groen = arabisch, blauw joods, wit voor gristenen, indigo met een likje melencholie voor ernstigen. En ja, de rest, fluks fluogeel?

 7. 12

  …of eigenlijk, wat een voorhistorisch pussygedoe zeg. Gewoon de vrije markt laten spelen! Drie privézorgverzekeraars met een funky logootje die de wereld voorzien van al die exellente global medicated treatment!