QdJ – VVD wil Duitse autolobby aan banden leggen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Quote du Jour“Ik kan de persoonlijke garantie geven dat het milieu bij de VVD bovenaan de agenda staat. Wij denken dat economische groei nodig is om de enorme investeringen die de milieu aanpak vereist ook te kunnen doen. Wij denken dat we moeten stoppen met het financieren van allerlei technologieën die verouderd raken omdat er allerlei machtige lobby organisaties achter zitten. Dat we zeggen tegen de auto-industrie of een andere industrie, dit zijn de eisen die we stellen na zoveel jaar. En we weten uit Amerika dat als je dat soort eisen stelt de innovatie heel snel op gang komt om dat ook te bereiken. ”

Mark Rutte probeert het weer een keertje, de kiezers in een trouw interview te overtuigen van zijn warme hart voor het milieu. In het interview kwamen in eerste instantie de standaard VVD geluiden, inzet op kolenvergassing en kernenergie. In een last attempt probeert Rutte nog even te melden hoe geweldig innovatie is, in de VS hebben ze immers de Hybride SUV van Ford die 1 op 12 rijdt! Nu alleen nog maar zorgen dat een machtig VVD’er de Duitse autolobby op zijn knieën krijgt, wellicht een taak voor Rita?

0

Reacties (11)

#1 hoofdletterb

Dus ehhm, de economie moet eerst nog een stukje groeien voordat we de ecologische gevolgen van die steeds verder groeiende economie kunnen beperken.

Klinkt als “morgen stop ik”

Interessante documantaire over de innovatie van de auto industrie in amerika http://imdb.com/title/tt0489037/

 • Volgende discussie
#2 EVH

Tja, het milieuliefhebbers krijgen de persoonlijke garantie van Mark Rutte… net na het plan van de verdubbeling van het asfalt… Zucht.
http://www.planet.nl/planet/show/id=2707141/contentid=777391/sc=731864

Kan iemand Rutte uitleggen dat politiek een kwestie is vankeuzes maken?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Ruud Oost

Innovatie uit de VS……..m’n reet. Het is met zoveel Europese uitvindingen: pas als de VS er mee komt dan is het innovatief. Net zoals de NASA eigenlijk een frans/duits bedrijf is. Ze kunnen alleen wetenschappers wereldwijd wegkopen vanwege de grote van hun economie.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Kalief

Als je het VVD programma foldertje bekijkt dan valt het op dat ze alle “linkse” onderwerpen hebben vereconomiseerd. Milieu, cultuur, werkgelegenheid, .. het is alleen interessant als het een bijdrage aan de economie kan leveren. Ik vermoed dat hun programma door een econoom is geschreven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 TheRule

@Kalief: Nee, het is niet ‘alleen interessant als het een bijdrage aan de economie kan leveren’. Het is gewoon de simpele constatering dat maatregelen ergens door betaald moeten worden, en de VVD-visie is om die maatregelen te laten betalen uit het potje van de vervuiler in plaats van weer een ander potje daarvoor te gebruiken dat je eigenlijk ergens anders nodig hebt.
De VVD is een kruideniersclub, daar kun je van alles op aanmerken maar niet dat ze niet weten hoe je een huishoudboekje moet runnen.

Als ik mijn huishoudboekje zó zou regelen als de PvdA dat in het verleden heeft gedaan en nu weer van plan is zou ik achter de tralies komen op last van de Belastingdienst.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 jb

de VVD-visie is om die maatregelen te laten betalen uit het potje van de vervuiler

Als dat zo is, dan moet de VVD het roerend eens zijn met de milieuvoorstellen van GroenLinks….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 P. Trolium

1 op 12… en dat moeten we dan een zuinige auto vinden?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 D

De VVD is een kruideniersclub, daar kun je van alles op aanmerken maar niet dat ze niet weten hoe je een huishoudboekje moet runnen.

Misschien moest je eens uitzoeken welke kabinetten verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van de Nederlandse staatsschuld… Van Agt I, Lubbers I, Lubbers II – allemaal CDA/VVD kabinetten. En dan heb ik het nog niet eens over Zalm, de meeste incompetente minister van financien ooit, die tijdens Paars de meevallers over de balk smeet terwijl dat niet heel verstandig was (zoals hij later zelf toegaf) en tijdens de Balkenende-regeringen, toen de economie juist een impuls kon gebruiken, begon met bezuinigen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Isaac

Ik kan de persoonlijke garantie geven dat het milieu bij de VVD bovenaan de agenda staat. (Ik heb het er zelf nog even linksboven in de kant bijgeschreven met potlood – waarom krijg ik toch geen pennen van de VVD – ze waren het milieu namelijk vergeten en dit was het enige plekje wat nog vrij was).

Maar aangezien een groot deel van de bevolking weinig vertrouwen heeft in politici, zal die persoonlijke garantie niet voldoende zijn. Schrijf die voorstellen maar eens netjes op en laat de andere partijen dit ondertekenen als ze het er mee eens zijn. Als na de verkiezingen blijkt dat die partijen een meerderheid vormen dan moet zo’n voortsel worden uitgevoerd. Maar dat duurt misschien te lang voor Rutte:

Op dit moment wordt al 20% van de CO2 uitstoot veroorzaakt door de brandende veenbossen op Borneo. Met 100 miljoen ontwikkelingsgeld kunnen we dat oplossen. Ik zou zeggen nog vandaag die 100 miljoen erin steken, geen minuut wachten.

Het milieu staat toch bovenaan de agenda en er zijn nu toch alweer heel wat minuten verstreken, toch is er nog steeds niks gedaan! Misschien moet ik de nadruk leggen op “Ik zou zeggen” en het ontbreken van ”Ik zou doen”?
____
“Ignore what they say, watch what they do!”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Kalief

@TheRule: nope. Ik beluister Rutte in het lijsttrekkersdebat en elk onderwerp grijpt hij aan om de nadruk op de ‘noodzaak van economische groei’ te leggen. Hij draait daarmee doel en middelen om. Economie (geld) is een middel om sociale en milieu doelen te realiseren. Voor hem zijn sociale en milieuproblemen slechts een excuus om alleen een economisch programma te voeren.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 richard

Zucht.

Ik zou willen dan we een echte liberale partij hadden, die ook voor het mileu op komt. Groen Liberaal, of zo, ‘maar het zal wel bij hopen blijven’

(Quote ik daar zomaar een oud studentenlied op een verloren donderdag morgen? Welja, trip down memory lane)

 • Vorige discussie