Death or Victory

Quote du JourAt a gathering in Takhar province, Maulavi Ghulam Rabbani Rahmani, the heads of the Ulema council, said: “We want the government and the courts to execute the court verdict on Kambaksh as soon as possible.” In Parwan province, another senior cleric, Maulavi Muhammad Asif, said: “This decision is for disrespecting the holy Koran and the government should enforce the decision before it came under more pressure from foreigners.”

Lees en huiver. In het van Taliban bevrijde Afghanisten, – het landje dat als enige verzet bleef bieden tegen Alexander de Grote (neen, niet prins-willem) – heeft iemand de doodstraf gekregen omdat hij het verdomde lef had een rapport omtrent vrouwenrechten van ons internet down te loaden. Groot gelijk zeggen wij, wat denkt die wel? Dat wij geen democratie kunnen opleggen daarginds?Uiteraard zal die killing joke niet doorgaan, die overwinning op onbeschaving gunt Karzai ons Vrije Westen wel, zolang we maar bescherming voor de booming business blijven bieden: de opiumoorlog.

The Independent heeft een petitie opgestart om alsnog mijnheer Sayed Pervez Kambaksh’ terechtstelling te voorkomen.

 1. 1

  Wie zijn wij om te oordelen over de rechtspraak in een ander land.

  Vrouwen dom houden is essentieël voor de broodnodige rust en de stabiele factor van het gezinsleven in de maatschappij. (SGP/jihad style).

  Niets is gevaarlijker dan een slimme vrouw met een stinger raket tijdens haar menstruatie periode.

 2. 2

  Hemaworstje schreef: “Niets is gevaarlijker dan een slimme vrouw met een stinger raket tijdens haar menstruatie periode.”

  … ik hoop niet voor je dat je daar persoonlijk ervaring mee hebt.

  Om een persoonlijke noot aan dit verhaal toe te voegen: Als het in hun ogen acceptabel is om mensen te doden vanwege een boek, is het omgekeerd dan ook niet acceptabel om boeken te verbranden omwille van de mens?

  Wilders zou misschien zeggen : “de fik in die Koran….”

 3. 3

  Gezellig hand in hand,
  moslim radicalen uit Afghanistan,
  en cultuurrelativisten uit Nederland.

  Sommige dingen zijn gewoon slecht, ongeacht cultuurverschillen.

 4. 4

  We kunnen concluderen dat het goed gaat met het project van de ‘coalition of the willing’ wat betreft het waarborgen van vrede, veiligheid en rechtvaardigheid in A’stan. :-S
  Uit de discussie op:
  http://www.techcrunch.com/2008/01/23/mental-note-do-not-print-stuff-from-the-internet-in-afghanistan/
  kun je overigens concluderen dat een Afghaanse downloader niet op veel steun van het volk uit ‘the land of the free/home of the brave’ hoeft te rekenen.

 5. 6

  De onwaarschijnlijke horror…
  Dat een uit angst geboren abstractie, benodigd om de op dat moment in de ontwikkeling van de mens, vele onverklaarbare fenomenen zoals: regen, etc, na zovele jaren van wetenschappelijke ontwikkeling nog steeds bestaat. Zelfs dagdagelijks zijn stempel nog drukt. Recht van spreken heeft (godbetert !). En zelfs … De doodstraf nog uitspreekt.
  Dat een paljas als de paus het zelfs aandurft mij te ‘waarschuwen’ dat mijn vertrouwen in de wetenschap, de weg naar het goddelijke iet-wat in de weg zou kunnen staan !
  Zeer gevaarlijke ontwikkelingen.
  Beste vrienden, de mensheid heeft een nog wel erg lange weg af te leggen, voor we van beschaving zelfs maar gewaag mogen maken.

  Voor het downloaden van (een Islamitische !) text over vrouwen rechten … Hoe bestaat het ?

 6. 8

  Ik heb gehoord dat de werkelijke reden vor de ter dood veroordeling iets ingewikkelder is. Het zou gaan om de broer van de veroordeelde. Die is een kritische journalist die zich ongeliefd heeft gemaakt bij de lokale krijgsheeren. Deze zouden hem op deze manier onder druk willen zetten. Als dit het geval is gaat het dus gewoon om het zoveelste gevalletje van religie als instrument in de handen van aardse machthebbers. Business as usual dus.

 7. 9

  @ 8 Met alle respect, maar van uw stopwoordje; Business as usual, lopen mij de rillingen toch ook over de rug …
  Onafgezien van het inzichten die u (in de ‘zaak’: Sayed Pervez) aandraagt.

  Die andere abstractie: geld.
  Het zakelijke, geld, de beurs, is zo’n andere abstractie die bijwijlen zelfs het goddelijke overstijgt. Maar die in al het andere onwaarschijnlijke overeenkomst vertoont … Van het orakel tot en met het reeel gevaar van (‘de beest’ uit de kooi) het onbeheersbare karakter ervan.

 8. 11

  @Popeye

  a) Ik schrijf niet voor niets “ik heb gehoord” meer dan dat is het niet. Dan vervolg ik met “Als dit het geval is”. Speculatie van mijn kant inderdaad. Ik heb er zelf geen tijd voor, maar als je het fijne ervan wilt weten doe een google onderzoekje zou ik zeggen en deel je bevindingen.

  b) Ik zeg niet dat dit erger of minder erg is dan ter dood veroordelingen die puur op religieuze gronden uitgesproken worden. Als bij jou de rillingen over de rug lopen bij de constatering dat oprechte religieuze overtuigingen van mensen misbruikt worden door aardse machthebbers (en dat dit al duizenden jaren het geval is) dan moet ik zeggen dat ik je groot gelijk geef. Mij komen echter zo veel wandaden per dag ter oore dat ik permanent zou fulmineren als ik me niet afstandelijk zou kunnen opstellen. Beschouw mij als een snelkookpan, de woede is er wel maar in mijn ervaring tast deze de rede aan als je hem vrij laat.

 9. 12

  @ 11 Ik denk, InvertedPantsMan, dat wij elkaar goed begrijpen(begrepen hebben).
  @ 10 Idem-dito voor Rene …

  Woorden (hersencellen) schieten mij tekort, om mijn verbolgenheid, (gerechtvaardige) woede te kanaliseren.

  Toch moet mij van het hart dat het voor mij met ‘oprecht religieuze overtuigingen’ een beetje dezelfde kant op gaat als met vb: SM, of modelbouwtreintjes. Voelt u zich daar toe aangetrokken; by all means, ga uw gang (vrijheid blijheid),
  maar wel in de privacy van uw huis.

 10. 13

  Het komt wellicht wat dicht bij populisme maar bij mij is het meer dan verbolgenheid.

  Die 22-jarige jongen die doods- en doodsbang moet zijn, machteloos in een cel tegen een manipulatieve, dove, zelfvoldane en oh zo veilig in hun eigen religieuze waarheden opererende overmacht…

  Doodsbang voor z’n leven. Het brengt me erg dicht bij tranen.

 11. 14

  Zo een petitie werkt alleen maar averechts, dan krijg je het Ahmadinejad-effect: je kunt laten zien hoe machtig en vroom je bent door de druk van het perfide westen te weerstaan.

  In dit soort gevallen is het volgens mij beter achter de schermen te dreigen met het keihard stopzetten van alle hulp of het installeren van een militair bevindvoerder van de NAVO.