1. 1

  Ik haat het om het met die fascistoïde club eens te zijn, maar kan je inderdaad niet van een ambassadeur verwachten dat deze zich diplomatiek uitdrukt? (of all people!)

 2. 3

  @1: mag je ook niet van een politicus verwachten dat die zich diplomatiek uitdrukt? Toch doet Wilders dat stelselmatig niet. Hij laat nu een mooi staaltje pot, ketel, zwart zien.

 3. 4

  @3 … of bal, kaatsen, verwachten.

  Ben vooral benieuwd naar de reactie van Verhagen – zit’ie weer lekker klem tussen zijn rol als onderhandelingspartner en die als Minister van BuZa. En dat zal ook wel niet de laatste keer zijn.

  Overigens: “…‘haatzaaierij’ en het ‘schreeuwen’ en ‘blaffen’ van PVV-leider Geert Wilders…”
  Het lijkt wel alsof de ambassadeur ook Wilders’ taalgebruik heeft overgenomen. Hij noemt ‘m nog net niet ‘knettergek’. Nog minder reden om te klagen, dus.

 4. 6

  Qua taalgebruik zitten Wilders en de ambassadeur redelijk op één lijn. Tamelijk ongepast taalgebruik gezien hun beider functies, dat dan weer wel.

 5. 7

  Jongens, voor de laatste keer: iemand voor de rechter dagen, opsluiten of daadwerkelijk het doen van uitingen verbieden middels boetes of wat dan ook, is ‘vrijheid van meningsuiting beknotten’. Al het andere is ‘ter verantwoording roepen’. En nee, dat is niet hetzelfde. En doen alsof dat wel hetzelfde is, is een verkeerde voorstelling van zaken geven, welke motieven daar dan ook aan ten grondslag liggen.

  Dus: de AEL is in haar vrijheid van meningsuiting beknot (Hai Hal!); de ambassadeur is ter verantwoording geroepen.

 6. 10

  @7 “En doen alsof dat wel hetzelfde is, is een verkeerde voorstelling van zaken geven”

  Correctie: “Doen alsof dat wel hetzelfde is, is cultuur-relativerend geneuzel van de linkse kerk”

 7. 13

  @7: dat is wel héél genuanceerd. Als je wil dat een ambassadeur op het matje geroepen wordt, dan wil je dus eigenlijk dat hij excuses aanbiedt, zijn woorden intrekt en verder zijn mond houd.

 8. 14

  Ik begin zo onderhand het stadium van een eenvoudige antipathie jegens Club Wilders in te ruilen voor iets heel anders. Het is alleen lastig definieerbaar.

  Enerzijds begint bij mij de angst vorm te krijgen dat we, indien Geert c.s. in de toekomst aan politieke invloed gaan winnen, we richting een totalitair regime gaan dat het begrip “vrijheid” compleet herinterpreteert. De intenties werden al veel eerder duidelijk, bijvoorbeeld het Kinderen voor Kinderen-debacle waarover kamervragen werden gesteld en nu dit incident. Inhoudelijke kritiek valt bijvoorbeeld ook buiten het recht op vrije meningsuiting bij de PVV. Het Italië van Berlosconi zal een toonbeeld worden van vrijheid.

  Anderzijds heb ik ernstige medelijden met het gebrek aan zelfreflectie bij deze parlementariërs. Wilders’ gedrag voldoet aan praktisch alle symptomen van een narcistische persoonlijkheidsstoornis..

  Tenslotte ontwikkelt zich bij bij een gedegen afkeer van het manipulatieve karakter van deze lieden. Middels halve waarheden, het opzettelijk negeren van nuances en en daadwerkelijk ontkennen van wetenschappelijke feiten probeert men op een sterk versimpelde uitgangsbasis het volk te manipuleren en te indoctrineren.

  het stadium van antipathie is reeds gepasseerd en maakt zo langzamerhand plaats voor mijn eigen onderbuik gevoelens: die van regelrechte haat. Gelukkig laat ik mijn verstand prevaleren boven de gevoelens in mijn darmkanaal. Maar de haat smeult daar wel.

 9. 15

  Dit is echt weer niet te volgen. Lijkt de Joop wel.
  Sinds wanneer kan een ambassadeur maar roepen wat hij wil? [Wie van hier roept er trouwens wat over het bericht over de voorgestelde maagdelijkheids-test in onze voormalige kolonie?]
  @Brynnar: wij gaan met Wilders naar een totaltair regime. En waar dacht je dat die ambassadeur vandaan kwam? Een democratie?

  @Enzovoorts

 10. 17

  Su, dank voor de link. Ik heb het gelezen en vind het eigenlijk een zeer goed verhaal van de ambassadeur. Beslist niet ondiplomatiek, wèl voldoende assertief en realistisch.

 11. 18

  @Fritz
  Sinds nu blijkbaar. Het is gebeurt, dus het kan. Waarschijnlijk dacht hij dat Geert een vent was die wel kon incasseren, aangezien hij ook zo snoeihard uit kan delen.

 12. 20

  @Brynmar
  Laat me je helpen bij de definitie. Ik ken het gevoel en ik denk ook te weten wat het is.

  Wilders heeft gezegd dat hij graag de nieuwe McCarthy wil zijn. En niet alleen past het onderhavige in deze denkwijze, ik vind dit echt eng.

  Ik snap ook niet dat de achterban van GW dit maar blijft negeren.

 13. 21

  ALO, waar heeft Wilders dat gezegd? Geen strikvraag hoor, ben echt benieuwd. Ik hou het zeker niet voor onmogelijk.

  En hoezo negeert de achterban wat Wilders zoal zegt? Ik denk dat ze het allemaal juist prachtig vinden. Dat Wilders zelfs nog niet radicaal genoeg voor ze is, reden dat hij ze af en toe zoiets moet toewerpen. Er zit echt een groot aantal mensen erop te wachten dat ze eens lekker “los” mogen gaan tegen alles wat ze niet zint. Nu voelen ze zich goddank nog “onderdrukt” door de “elite”. Maar zodra ze denken dat ze ermee wegkomen gaan ze voor grote problemen zorgen.

  Ik overweeg serieus om lid te worden van een schietvereniging.

 14. 24

  @21, Hij schijnt dat ooit in een interview op TV gezegd te hebben. Fragmenten hiervan schijnen vertoond te zijn geweest in De Leugen Regeert een aantal jaren geleden. Ik zou dat moeten terugzoeken.

  @22, Alhoewel hij dat zelf nooit letterlijk heeft gemeld, heb ik wel het idee dat Burema een uiterst verbitterd persoon is met een antipathie voor alles wat in ieder geval géén PVV is.

 15. 26

  als je de toekomst van nederland onder wilders wilt leren kennen, moet je naar de huidige apartheid in Israel kijken, aangevuld met het `gedachtengoed`van enige neocon denktanks, christenfascisten en zij die de neergang van de vs niet aankunnen.

  de discussie over roma is de opmaat voor de aanstaande moslimvervolging, de homo´s volgen.

  het gebrek aan omgangsvormen is de voorbode van de inzet van geweld door pvv burgers.

  *not a pretty sight*

 16. 27

  Eens met Henrik, die Roma gotspe van de laatste dagen laat zien hoe ‘hate driven’ deze samenleving is geworden. Het maakt niet uit of er überhaupt een probleem bestaat, als er maar groepen aangewezen worden om tegenaan te schoppen en een vijandbeeld rondom te creëeren.

  Ik denk dat in het beste geval het inderaad een soort Europees Israël wordt zoals Henrik beschrijft. Maar hou mijn hart vast wat er gebeurt zodra de economie in elkaar lazert.

 17. 28

  @Olav,
  De Wilders aanhang heeft de gewoonte om alles waar ze het zo mee eens zijn, luid op het internets te toeteren. Maar dingen waarvan ze een vermoeden hebben dat het te ver gaat stelselmatig verzwijgen (of ontkennen).

  Ik heb het filmpje nu niet gezien maar ik weet dat hij het gezegd heeft tegen een journalist en daarbij de opmerking gemaakt dat het nu niet moest worden gepubliceerd omdat hij er last mee zou krijgen.

 18. 29

  Wat ALO zegt klopt, Wilders vergeleek zichzelf met McCarthy maar slikte het weer snel in.

  Check deze aflevering van De Leugen Regeert uit 2007, kijk voor het McCarthy citaat vanaf 04min37 ..en huiver: we zijn inmiddels drie jaar verder en het komt allemaal uit.

 19. 30

  Ik ben alleen bang dat dit nu niet als een nachtkaars uitgaat, maar dat Wilders alleen maar groter en groter zal worden, omdat zijn sheeple nu eenmaal oogkleppen van de sterkste soort ophebben.

 20. 31

  Ja, het kritiek uiten op buitenlandse mogendheden en de ambassadeurs de oren wassen door oppositiepartijen was eerder links. (kijk wat er over de USA of Israël allemaal is gezegd door links bv) Wilders wil niemands vrijheid beknotten (neem ik aan), hij geeft alleen een ondiplomatiek weerwoord op een ondiplomatieke diplomaat.

 21. 32

  Wilders is mijn man. Hij laat niet alles passief over zich heen komen, maar is pro-actief.

  Deze ambassadeur kan beter ontslag nemen, dan kan ie van alles blijven roepen, zonder dat ie bij Verhagen op het matje geroepen kan worden.

 22. 33

  @27
  De Roma zijn, zo lijkt het, de juridische wegbereiders. Sterk, vd Camp beide CDA stellen dat criminele Roma uitgezet dienen te worden en het enige verweer is slechts dat het op individuele basis moet gebeuren.
  We hebben een paar duizend Roma-immigranten in NL sinds het generaal pardon uit 1978, maar elke policore rem is reeds geheel versleten bij het Marokkanenvraagstuk en politiek den Haag (vd Camp & Sterk van het CDA bv) roepen om uitzetting van criminele Roma, ja op individuele basis natuurlijk en GL heeft ook geen verweer meer over.
  Daarna is het juridisch en maatschappelijk rond en komen de Marokkanen ( 54% is voor 24e jaar een bekende van de politie) in beeld

  Uitspraken lijken het aftasten van de ruimte CDA achterban? Klink schreef in zijn brief over plannen ala denaturaliseren criminele Marokkanen. CDA peilt nu met criminele Roma-uitzetplannen het maatschappelijk draagvlak en dat blijkt er politiek breed te zijn. Daarna gelijke monikken, gelijke kappen.

 23. 42

  @27: Maar hou mijn hart vast wat er gebeurt zodra de economie in elkaar lazert.

  eens.

  laten we niet vergeten dat dit een achterhoedegevecht is; de werkelijke crisis is de ecologische, katalysator is de economie, je zou kortom kunnen zeggen dat de zaak (zeker in de vs) al in elkaar gelazerd is.

  *heeft getwijfeld over België*

 24. 44

  Zoals ik het heb gelezen/begrepen, sprak in deze de Indonesische ambasadeur YEH niet namens zijn regering. Of misschien informeel ook wel, maar dat telt niet, of anders.

  In dit geconstateerde geval is er dus geen casus belli tussen Nederland en Indonesia, en kan Verhage aan Yudhoyono verzoeken zijn man terug te roepen. Verhage is dat aan NL en GW verplicht. Met het spuien van zijn opruiende, onware mening, heeft YEH zich tot hier ongewenste vreemdeling ontpopt. ‘Pindah!

  @2 ‘Reken er maar niet op dat Nederland in het tijdperk Wilders diplomatiek tegemoet getreden gaat worden. De bokshandschoenen worden opgepakt, en terecht.’

  Ik reken dit tot een onvaderlandslievende opmerking; of – kan ook – je bent geen Nederlander.

  @ 6 ‘Qua taalgebruik zitten Wilders en de ambassadeur redelijk op één lijn. Tamelijk ongepast taalgebruik gezien hun beider functies, dat dan weer wel.’

  Indien 2 mensen hetzelfde zeggen/doen, zeggen en doen ze nog niet altijd hetzelfde. Denk daar nou eens aan.

  @26 & @ 27
  Een gemene travesti van de feiten. Het vervelende, doctrinaire jargon in die comments verwerkt is daarvan een indicatie, onthullend verschanst achter amerikanismen.

  De uitdrukking: [ ] ‘aanstaande moslimvervolging, de homo´s volgen.’, representeert afdoende het vertoon van schandelijke onwetendheid waaraan comments 26 en 27 zich te buiten gaan. Een verklaring voor dat griezelige gedrag is te zoeken in het slaafs aanhangen van een stupide ideologie alias bijgeloof.

  @ 42 ‘de werkelijke crisis is de ecologische, katalysator is de economie’
  Dit lijkt mij nu weer volkomen juist.

  Ten slotte wens ik 26 & 27 inkwartiering van een Roma gezin toe; ongesubsidieerd, voor een maand of 3. Ik blijf barmhartig. Daarna graag een eerlijk verslag van hun (= 26 &27) wedervaren.

 25. 46

  inmiddels heb ik met behulp van een bevriende psychiater en linguïst reactie #44 ontcijferd; althans de laatste zin.

  Carlos, we mogen samen op vakantie !

  *snif, dat ik dat nog mag meemaken*

 26. 52

  @45 Henrik. Per 27.52u reageer je op mijn comment 44 / 20.52u. Vlug. Te vlug om mijn ‘comment’ te kunnen hebben verwerkt en kom je met ‘je (= mijn) hiërogliefen’ aan. Ter overbrugging, interpreteer ik frank en vrij, van je intellectueel tekort en – instinctieve? – afkeer van de naakte waarheid. Maar zie mijn mittigerend comment 44, een na laatste alinea.

  @ 46 ‘inmiddels heb ik met behulp van een bevriende psychiater en linguïst reactie #44 ontcijferd;’

  1. Aha, een psychiater. Nog niet eens een objectieve, maar een vriendje! Bah. Denk er aan dat in de USSR dáár dissidenten door het regime naar psychiatrische inrichtingen werden verwezen. Ben je ook zo’n USSR manditaris, in spe?

  2.‘Carlos, we mogen samen op vakantie !’

  Samen [= vriendjes] met vacantie! Alweer: vriendjes. Maar hoe staat het met de ander, de tegenstander, de waarheid? Wat mij betreft mogen jullie met vacantie. ‘Auf immer’. Neem Salou, Riad of Haiti. Alleen, hoe staat het met die Roma in jullie krot of villa gehuisvest? Houden jullie wel van Roma? Laat dat zien! Of kap ermee. En zijn dat hiëroglyfen?

 27. 54

  @43

  Precies, want kritiek op de grote leider is niet toegestaan. Allemaal in het gareel en koppen dicht.
  Ik denk dat eerder Kim Jong-il z’n vingers aflikt bij dit kabinet, dan de inwoners van Nederland.

 28. 56

  @HPax/44 @26/27
  Hier blijkt eens te meer dat een serie opeenvolgende woorden niet altijd samen één coherent geheel vormt. Zo weet ik niet wat amerikanismen zijn, maar ga ik er gemakshalve vanuit dat u niet over Amerikaans exceptionalisme praat (red: de betekenis van Amerikanisme (enk.)). Het nadeel van het gebruik van ‘moeilijke woorden’ waarde HPax is dat u eerst goed de spreekwoordelijke moeilijke-woorden-kalender moet lezen (en begrijpen), zodat u weet wat zij nou exact betekenen.

  (Overigens zijn uw eigen teksten gelardeerd met anglicismen. U travesteert de Nederlandse taal.)

 29. 57

  De ambassadeur heeft natuurlijk helemaal geen excuses gemaakt, waarom ook. Het is maar wat je wil geloven. Nederland is kleinzielig conservatief agrarisch kutlandje, met een inwoneraantal dat is te vergelijken met een gemiddelde stad als Istanboel.

 30. 59

  58. Bismarck

  Net gezien maar Van Jole lult maar wat. Hij verdraait iedere situatie en is een meester in het misinterpreteren van de scenes die hij laat zien. Vreselijk walgelijke eikel die Van Jole, hoort aangeklaagd te worden voor haatzaaien.

 31. 61

  @59: De screenshot laat anders overduidelijk zien in Widers’ eigen woorden dat hij zichzelf ziet als de Nederlandse McCarthy. Dan kun je moelijk meneer Jole betichten van verdraaiïng. En je oproep tot aanklagen voor haatzaaien gebaseerd hierop laat weer haarscherp zien dat Wilders, zijn aanhang en goedpraters, erg snel willen overgaan tot het gebruik van repressieve middelen. Partij voor de Vrijheid my ass.

 32. 63

  Roos, Anton doet maar alsof hij een moslim is die vindt dat Wilders gelijk heeft. Hij denkt dat op die manier zijn en Wilders’ opvattingen respectabeler overkomen.

 33. 64

  @ 56

  1 Amerikaans is een courante prestige taal, die Frans en Duits heeft afgelost. Beweringen in het Nederlands gesteld worden soms of zelfs vaak met imponerende amerikanismen* doorspekt zoals vroeger met germanismen en gallicismen.

  Misschien is ‘amerikanisme(n)’ mijn neologisnme, maar dan toch wel een die zich in de gegeven context makkelijk laat plaatsen. Opmerkelijk vind ik dan zijn/hun stereotype beziging in kringen die zich vulgair & doctrinair anti-Amerikans opstellen, dit vaak in samenhang met gebruik van Orwelliaans gefixeerde termen als neocon e.d., wat een gestandariseerd denken veronderstelt. Luguber.

  In sjofele spijkerbroek Amerika uitjouwen, want meer is het veelal niet. Een beetje contradictoir of ook wel dommig. Je kunt eruit afleiden dat veel anti-Amerikanisme een kwestie van (onbewuste) jalouzie is.

  2 ‘Het nadeel van het gebruik van ‘moeilijke woorden’ waarde HPax is dat u eerst goed de spreekwoordelijke moeilijke-woorden-kalender moet lezen (en begrijpen), zodat u weet wat zij nou exact betekenen.’

  Ik ben niet onderworpen aan zo’n kalender, zelfs niet aan een van DALE. Verder is het ook zo dat woorden geen exacte betekenis kunnen hebben. Woorden ontlenen hun betekenis aan an-dere woorden (de Saussure); elk woord op zich betekent meer en of minder dan je bedoelt**; de context is bepalend. Natuurlijk zijn er de handzame conventies waaraan je je voor de verstaanbaarheid grotendeels beter kunt houden, maar er is ook taalverandering wat erop wijst dat ze niet alles bepalend zijn.
  Er is geen taalPaus.
  * Amerikanisme ≠ anglicisme. Denk aan Wilde: ‘Amerikanen en Britten hebben veel gemeen, behalve natuurlijk de taal.
  ** Strikt genomen is een geïsoleerd woord allen maar een flatus vocis en betekent het helemaal niets.

 34. 65

  @63
  Daarom ook mijn opmerking.

  Als je liegt heb je iets te verbergen. En als je iets verbergt dan weet je dat je iets fouts doet.
  Maar toch laat ik hem de vrijheid om te bepalen wat hij zelf wil en zeg ik als volbloed Nederlander in ieder geval niet wat Geert zegt: “Ga terug naar je achterlijk Islamitisch land”.
  Als hij (of zij) een kerel is dan vernemen we in de toekomst wel wat waar is en wat niet.

  Geert Wilders………sorry………de democratische partij PVV is laf en haar aanhangers ook, door te zeggen dat men niets tegen moslims heeft, maar alleen tegen de ideologie de Islam.
  Ik benoem het probleem zoals het is:
  De PVV is een “legitieme” manier om te discrimeren. Ik weet zeker dat er veel racisten……..en één racistische moslim stemmen op Geert Wilders……….sorry…….de democratische partij PVV.

 35. 66

  60. Hal
  Van Jole maakt het zich er wel erg makkelijk af met zijn “Calimero” truukjes en selectief quoten. Scoren op dat niveau is wel erg laag.

  61. su
  Wie begon er eigenlijk met een politicus van haatzaaien te beschuldigen terwijl dat juridische ongegrond is? Stelletje linkse Stasi’s.

  62. Roos
  Je Islamitische vrienden zullen blij zijn met je uitspraak!

  63. Olav
  Alsof ik de enige moslim ben die het met Wilders eens is.

 36. 68

  @66 “Wie begon er eigenlijk met een politicus van haatzaaien te beschuldigen terwijl dat juridische ongegrond is? ”
  De rechter heeft beslist dat het juridisch wel gegrond is. Het was een politieke beslissing van het OM om Wilders niet te vervolgen. De motivatie waarmee het OM dat deed was om te huilen. Die motivatie was zo zwak dat het wel opzet leek.
  En je voortdurend ter berde brengen van: ik ben moslim: je kunt het niet bewijzen hier. Het is bij een anoniem gevoerde woordenstrijd een non-starter.

 37. 69

  67. su
  Lees er Mijndert Fennema’s visie even op na omtrent Hans Janmaat. Wees vooral objectief. Indertijd waren het linkse elementen die aanslagen op zijn leven hebben gepleegd. Ik denk dat “linkse Stazi’s” eerder een feit is dan haatzaaien, su. Nogmaals, wie Begonnen er nu eigenlijk met dat soort Godwins, su?

  68. Cycloop
  Onpartijdigheid is er allang niet meer in Nederland. Alle rechters hebben een politieke achtergrond of zijn door politieke partijen aangewezen of in het zadel geholpen. Wilders staat hun wondere wereldje in de weg dus moet hij aangepakt worden. Een stunt als met Fortuyn gaat niet meer dus dan maar zo.

  Tsja, als het niet te bewijzen valt hoort het je verder ook geen reet uit te maken wat ik dan wel of niet ben. Ik begin er niet over maar als mensen het mij vragen dan bevestig ik het wel. Het is zeer vermakelijk dat iedereen moslims in Nederland wil houden, ongeacht of ze zwaar crimineel zijn of niet, maar mij wil bannen vanwege mijn mening. Stelletje hypocrieten! Maar als je iets wilt weten over de Islam dan hoor ik het wel van je. Assalamualaikum.

 38. 70

  @ 68 Waarom besloot het OM om Wilders niet te vervolgen? Ook een politieke beslissing van Wilders-aanhangers. En weer geen enkele argumentatie, gelijk kom je met samenzweringstheorieën.

  En je begint vaak ook zelf over dat je moslim zou zijn. Zo vaak dat het een soort running gag is geworden.

 39. 71

  70. Cycloop
  Wilders-aanhangers hebben helemaal geen slagvaardigheid. Ze worden simpelweg genegeerd. Het lijkt mij ook geen complottheorie te stellen dat rechters niet objectief zijn. De feiten zijn daar. Het OM kwam met een gedegen onderbouwing. Maar jij accepteert dat niet en ziet Wilders liever veroordeeld. Dat is heel iets anders, Cycloop.

  Nou zeg! Een echte running gag! Wow!
  Ik ben hier onder een andere naam, Anton Hering, begonnen. In latere discussies heb ik kleur moeten bekennen en werd mij anonimiteit verweten, door mensen die nota bene zelf anoniem zijn, dus ben ik mijn echte naam gaan gebruiken. Aangezien niet iedereen die oorspronkelijke discussie heeft gevolgd heb ik diverse malen een aantal reageerders erop moeten wijzen dat ik moslim ben. Is dat nou echt zo’n probleem voor je? Maar als je iets te zeiken wilt hebben dan ga je vooral maar zo door.

 40. 72

  Als je als Ambassadeur je zo on diplomatiek uitspreekt over de Wilderskiezers die volgens hem een angstpsychose hebben dan toon je minachting, totaal geen respect voor de nederlandsche kiezers meer dan [ 70 procent vd bevolking is voor dit nwe kabinet ] Hij moet niet vergeten dat in zijn eigen ondemokratiesche land de vrouwen nog steeds niets te vertellen hebben.
  En die belachelijke maagdelijkheidstest en nog veel meer ondemocratische toestanden in zijn land ZE DENKEN DAAR NOG ALS 2000 JAAR GELEDEN!!!Dus hij moet gewoon DIMMEN en zijn verontschuldiging aanbieden aan de Nederlandsche bevolking die niet op zijn “”BONGOL”””Gelu…id zitten te wachten.

 41. 73

  @66
  62. Roos
  Je Islamitische vrienden zullen blij zijn met je uitspraak!

  Niet alleen mijn islamitische vriendinnen, maar ook de niet-racistische niet-islamitische gedeelte van Nederland zal blij zijn met mijn uitspraken (denk ik). Alleen “Het Volk” niet.

  En misschien moet je eens mijn vragen gesteld aan jou bij andere onderwerpen eens beantwoorden. Maar dat doe je dus niet.

  Het gevoel dat ik bij jou krijg is het volgende:
  Een neger die lid is van de Klu Klux Klan.
  In jouw ogen is dat “normaal”, maar ik vind dat niet “normaal”.

  Zoals ik al eerder zei en je blanke leider ook wel laat blijken:
  Van mij mag je als moslim opzouten uit ons Nederland hoor……………of ga je liever niet terug naar je achterlijk Islamitisch land? En blijf je liever in mijn land?

  ps. ik ken alleen meer één “moslim” die op de PVV stemt en dat ben jij….. Maar ik ken géén enkele neger die lid is van de Klu Klux Klan…..

 42. 74

  Nieuw akkoord

  dinsdag, 22:13 – 1097 x gezien – door wie? Word Goldmember!
  Presentatie Gedoogakkoord:

  Klik hier voor de uitzending

  Orginele tekst
  We leven in historische tijden en ik kan mededelen: we hebben een historisch akkoord bereikt. Ik ben er trots op.

  Trots dat ik hier namens onze anderhalf miljoen kiezers mag staan en tegen al die mensen kan zeggen: uw stem heeft ervoor gezorgd dat er een nieuwe wind gaat waaien in Nederland. Dankzij u wordt Nederland straks veiliger, gaan de aantallen asielzoekers en immigranten zeer substantieel omlaag en wordt er fors geïnvesteerd in de ouderenzorg, Ik aarzel vandaag dan ook niet het woord ‘historisch’ te gebruiken. Want ik denk dat we vandaag iets bezegelen dat verstrekkende gevolgen kan hebben voor Nederland.

  Wilders: helft minder instroom allochtonen, Telegraaf.nl
  Wilders: 1 miljard erbij voor ouderenzorg, Ad.nl

  Ons land neemt ongekende maatregelen om de toestroom van asielzoekers en immigranten in te dammen. Inzet van deze politieke samenwerking is, waar al die maatregelen dus toe moeten kunnen leiden is een kwart minder asielstroom zijn, dertig procent minder reguliere toestroom zijn, waaronder de gezinsmigratie. En als het gaat om de aantallen niet-westerse allochtonen kunnen de nieuwe maatregelen tot maar liefst 50% minder instroom leiden. Illegaal verblijf wordt strafbaar. En er komt een burkaverbod. Voor Nederland ongekende maatregelen en ongekende cijfers.

  Dan een voor de PVV belangrijk punt dat we hebben binnengehaald: denaturalisatie. Jarenlang is de PVV zwart gemaakt omdat we vinden dat het Nederlanderschap van criminelen met een dubbele nationaliteit moet worden ingetrokken. Nu gaat dat gebeuren, en er met de pet naar gooien bij de inburgeringscursus betekent voortaan: verblijfsvergunning voorgoed kwijt.

  Dan veiligheid. Ook hierop boeken we winst. Eindelijk staan de gewone burgers centraal en niet meer de belangen van de misdadigers. Ook op dit terrein is een trendbreuk bereikt. Er komen harde maatregelen. Drieduizend politie-agenten (waaronder 500 animalcops). Nederland zal veiliger worden. Ook omdat er eindelijk minimumstraffen zullen worden ingevoerd, voor recidivisten. Straaterreur wordt keihard aangepakt. TBS zal worden wordt versoberd en er wordt iets gedaan aan het proefverlof!

  De Partij voor de Vrijheid is de verkiezingen ingegaan als de partij bij uitstek voor de gewone hardwerkende mensen van Nederland, de mensen die het niet cadeau krijgen. Er wordt voor maar liefst 18 miljard bezuinigd – een enorm bedrag.

  Maar na jaren socialistisch potverteren door Wouter Bos kon ook dat niet eeuwig doorgaan. We kunnen de kinderen van Nederland niet opzadelen met steeds verder uit de klauw lopende overheidsbestedingen. Echt sociaal beleid, dat is een fatsoenlijke begroting.

  Er moest worden ingegrepen en dat gebeurt. Maar 18 miljard aan ombuigingen blijkt te kunnen – gemiddeld zelfs zonder koopkrachtverlies voor de werkende mensen van Nederland.

  Met bijzonder veel trots kan ik meedelen dat de ingrepen op de sociale zekerheid beperkt zijn. De Partij voor de Vrijheid heeft gevochten om onze verzorgingsstaat overeind te houden. Dat is gelukt.

  Het ontslagrecht blijft de komende kabinetsperiode ongewijzigd. Ook de duur van de werkloosheidsuitkering wordt niet gewijzigd. De AOW-leeftijd wordt met onze steun niet naar 67 jaar maar naar 66 jaar verhoogd. De uitkeringen worden niet bevroren.

  Dan de ouderenzorg. Hier hebben we echt keihard voor geknokt. Er komt structureel bijna één miljard euro extra voor de zorg voor ouderen. Er komen maar liefst 12.000 extra verpleegkundigen bij voor de dagelijkse verzorging van onze ouderen. Met dit miljard komt ook een einde aan de 24-uursluiers. Maar er is meer. Bijna 2 miljard aan bezuinigingen op de Thuiszorg (Wmo) en verhoging van de Eigen Bijdrage voor bewoners van zorginstellingen zijn geschrapt. Een pakket om trots op te zijn.

  Wij zijn dus trots op dit gedoogakkoord. Nederland zal ervan profiteren.De Partij voor de Vrijheid zal zich de komende jaren een betrouwbare partner tonen. Wij zijn goed voor onze handtekening en hebben vertrouwen in onze partners. Wij zijn er helemaal klaar voor. Dank u wel.

  De onderhandelaars van VVD, PVV en CDA zijn het dinsdagavond eens geworden over een regeer- en een gedoogakkoord. Die vormen de basis voor het minderheidskabinet van VVD en CDA dat gedoogd zal worden door de PVV.

  De akkoorden worden de komende nacht uitgewerkt en woensdag voorgelegd aan de fracties van VVD, PVV en CDA. VVD-leider en beoogd premier Mark Rutte maakte het nieuws dinsdagavond bekend. Rutte en Geert Wilders (PVV) en Maxime Verhagen (CDA) spraken hun vertrouwen uit in dat hun fracties de akkoorden zullen steunen.

  De presentatie van het regeerakkoord tussen VVD en CDA en het gedoogakkoord tussen VVD en CDA enerzijds en de PVV anderzijds is op donderdag, als de fracties ermee instammen. De CDA-leden kunnen in dat geval komende zaterdag in de Rijnhal in Arnhem een oordeel vellen. Op diezelfde dag houdt PVV-leider Geert Wilders een anti-islam speech in Berlijn.

  De onderhandelaars begonnen maandag aan dag 110 van deze kabinetsformatie. Sinds 5 augustus praten ze met Opstelten over een minderheidskabinet van VVD en CDA dat gedoogd zal worden door de PVV.

 43. 75

  73. Roos

  Met mijn reactie op jouw opmerking in 62. “Islam is achterlijk.” wilde ik je laten zien hoe makkelijk het is om uitspraken uit z’n verband te rukken.

  Je accepteerd mijn visie niet en doet er alles aan om mij onderuit te halen. Nu weer. Wat heeft de PVV en hun visie op criminele allochtonen nou met de KKK en negers te maken? Jij vindt dat de PVV racistisch is en ik vind dat niet. Wat moet daar verder dan nog over gezegd worden?

  Ik begrijp donders goed wat Wilders bedoeld met z’n Islam verhaal. Mijn ouders zijn naar Nederland gekomen om van de Islamistische kortzichtigheid en bekrompenheid af te zijn en dat religieus kortzichtige en bekrompene ga jij propaganderen als Nederlands recht.
  Dan ben je niet goed wijs.

 44. 77

  “Het lijkt mij ook geen complottheorie te stellen dat rechters niet objectief zijn. De feiten zijn daar. Het OM kwam met een gedegen onderbouwing.Maar jij accepteert dat niet en ziet Wilders liever veroordeeld. Dat is heel iets anders, Cycloop.”

  De rechter accepteerde de beslissing van het OM niet en daar gaat het om. De rechter besliste ook anders dan het OM omdat het OM niet met een gedegen onderbouwing kwam. Het OM staat ook veel meer onder politieke druk dan de rechter. Rechter is wat dat betreft onafhankelijker. Dit staat allemaal los van of Wilders veroordeeld moet worden. Leg mijn geen woorden in de mond.

  “Het lijkt mij ook geen complottheorie te stellen dat rechters niet objectief zijn. De feiten zijn daar.”

  Welke feiten??

  “Ja zaRoos, er zijn meer moslims in Nederland die het zat zijn.”
  JA, die zat zijn van Wilders.

  En Wilders racialiseert moslims: de getallen die die noemt, het verbod op migratie uit moslimlanden, hoe die moslims definieert etc etc. Daar gaat niet over geloof maar over mensen die het etiket moslim op wordt geplakt.

 45. 79

  @75

  Mijn opmerking “Islam is achterlijk” is sarcastisch. Als je Nederlander was geweest had je begrepen dat ik hiermee eigenlijk jouw bedoel in de woorden van Geert Wilders. Mijn Islamitische Nederlandse vriendinnen hadden het wel door en lagen dubbel……

  “Wat heeft de PVV en hun visie op criminele allochtonen nou met de KKK en negers te maken?”
  Nederlands lezen is niet je sterkste punt. De PVV heeft géén visie gebaseerd op criminele allochtonen, maar gebaseerd op het ontnemen van rechten van moslims, zonder uitzonderingen. Iedereen weet dat, behalve jij………..
  vb. Het sluiten van alle moskeeën is een visie tegen criminele allochtonen? (Dit is nog maar één voorbeeld uit het PVV-programma.) Dus als Geert Wilders jullie moskee sluit dan vind jij dat niet discriminerend? Geef hier ook maar eens antwoord op.
  Jij bent géén Nederlander en niet intelligent genoeg om te beseffen wat ik bedoel met de opmerking:
  Je lijkt wel een neger die lid is van de Klu Klux Klan…….

  “Ik begrijp donders goed wat Wilders bedoeld met z’n Islam verhaal. Mijn ouders zijn naar Nederland gekomen om van de Islamistische kortzichtigheid en bekrompenheid af te zijn”
  Tja, hier discrimineer je weer, want jouw visie van de Islam is dus de enige? Je moet jouw visie van de Islam anderen niet opdringen. Da’s radicaal, maar dat begrijp jij niet.
  Nogmaals en ik hoop voor de laatste keer: ik en mijn Islamitische vriendinnen herkennen niet de Islam, zoals jij en Geert Wilders die schetsen. En je moet niet aan de hand van radicale moslims en wat in jouw achterlijk Islamitisch land plaats vond/vindt, jouw denkwijze van de Islam als een absoluut aan andere (moslims) opdringen.
  Jij en Geert Wilders verschillen niets van radicale moslims die hetzelfde doen als wat Geert Wilders en jij doen.

  “en dat religieus kortzichtige en bekrompene ga jij propaganderen als Nederlands recht.”
  Nou, dan daag ik je uit om een citaat van mij aan te halen, waaruit bovenstaande blijkt. Ik dring mijn visie van de Islam niemand op (de Islam is in mijn visie niet kortzichtig en bekrompen) en ik ben Nederlander en heb nooit in dat achterlijk Islamitisch land van jouw gewoond…….
  Wedden dat je er weer “radicaal” overheen lult en géén citaat van mij aanhaalt, waaruit bovenstaande blijkt?

  “Dan ben je niet goed wijs.”
  Nee, alleen Wilders en zijn aanhangers zijn goed wijs…………..en jullie zijn géén plaat die blijven hangen………..

 46. 80

  “Je accepteerd mijn visie niet en doet er alles aan om mij onderuit te halen.”

  Ik haal jou niet onderuit, dat doe je zelf door als moslim je geloofsgenoten te discrimineren.
  Ik zal nooit jouw visie en die van je blanke leider accepteren. Net zomin als ik de visie van radicale moslims zal accepteren en net zomin als ik de visie van Hitler zou accepteren………..

 47. 81

  Ik begrijp het..de webhormonen stromen..speerpunt Bush is no more.
  So where is the other one who bites the Sargasso dust;)?

  Ahh de tsunami bossa nova godwin is reeds aangespoeld #80 :p

 48. 82

  @Roos..naast parttime werkplek staat een gebouw die door de uni aangeboden is als denk/rust-plek..dan voor de ene reli dan voor de andere.

  Op zondagochtend de Ghanese studenten..een feest lijkt het wel, ik zet er de ramen, als ik er ben, voor open…tis feest.

  Daarna op zekere tijden..de Indonesische studenten. Wat me opvalt is da de Ghanezen lol hadden en hebben maar dat de toon van de Islamisten de afgelopen paar jaar, vanuit die hoek, heel plechtig geworden is. Alsmede de bedekking…en dat op zondag ;)

  Ik leer graag, tis naast de deur, schuif wel eens aan en heb gemerkt dat er een zekere strengheid/onderdrukking alsmede intollerantie in de Indoniesische hoek van onze wereld gaande is..en niet zo’n kleintje ook.

  Stemt me somber.

 49. 83

  Somber omdat ik dan aan het lange verblijf van Khomeini in Parijs moet denken. In de westerse wereld een rustplaats vinden om te doen wat je wil..dan vertrekken en dan levenswijze veroordelen van de plek die hem de ruimte gaf.

  Probeer maar eens een kerk te bouwen op die duizend eilanden..mooi niet (meer)

 50. 86

  @larie, we denken allemaal wel eens de keizer zonder kleren te zijn … hoe groter het gelijk (is) dat je denkt te hebben, des te kleiner het meestal is

 51. 88

  @MEDELIJDENROOS je kletst constant DOM uit je nek hier.Dat is hier iedereen wel opgevallen stop er nu maar mee,dit is geen plek om mensen te beledigen en vooroordelen over mensen te hebben die je NIET KENT.
  @LARI: JE HEBT GELIJK OVER Parijs
  @Anton Haris bin Amram : Respect voor je geduld en fatsoen om niet beledigend te zijn.
  IK ben ook blij dat ik niet meer in een islamitiesch land woon met al hun intollerantie ben ook met mn ouders hierheen kunnen komen gelukkig en waardeer des te meer de vrijheid hier. En PVV IS PARTIJ VOOR DE VRIJHEID. Hopelijk gaat dit nwe kabinet door. CDA VVD PVV En alles gaat de goede kant op.
  vergeleken bij andere werelddelen is het hier zo slecht echt niet hoor. Dus geniet v t leven en maak geen ruzie

 52. 89

  Maro, tis laat..doe eens rustig joh..ik luister toch wel. Als je iets wil duidelijk maken aan anderen, ff chillen. Als je je ei kwijt wil en lekker capslocken, mij best..maar dan haak ik af…weetjewelweetjeniet :)

  Enfin..time for something completely different..Tschüss.

 53. 92

  @88

  Maro, laat me raden: Je bent een PVV-stemmer….. en voor vrijheid van meningsuiting voor iedereen….behalve mensen die de Islam belijden……..en je weet precies hoe de Islam in elkaar steekt……..en dat alle moslims terroristen zijn……..

  Ga maar gewoon terug naar dat achterlijk Islamitische land waar je vandaan komt…….
  Als je blanke leider Geert het zegt vind je het Vrijheid van Meningsuiting en sta je er volledig achter, maar als een Nederlander het zegt (die vind dat je blanke leider Geert discrimineert) dan vind je dat beledigend. Tja,ik zou zeggen (en Geert zegt): Ga maar gewoon terug naar dat achterlijk Islamitische land waar je vandaan komt……. Doe maar net alsof Geert Wilders het zegt……

  Deze is grappig:
  “@MEDELIJDENROOS je kletst constant DOM uit je nek hier.Dat is hier iedereen wel opgevallen “.
  Gelukkig hebben we intelligente personen, zoals jij die wel iets intelligents kunnen schrijven………en zoals altijd staat de PVV voor “iedereen”…………..

  En deze vind ik nog het mooiste:
  “dit is geen plek om mensen te beledigen en vooroordelen over mensen te hebben die je NIET KENT.”
  Gelukkig ken jij mij heel goed………

 54. 93

  @Medelijdenroos:Ja ik ken jou zielepoot .[PS] HELAAS voor jou, ik ben geen Islamiet haha, Moet dat dan?
  Ik ben gewoon NEDERLANDS.KORTZICHTIG van jou om niet te kunnen denken dat er ook nederlanders in islamitiesche landen geboren kunnen zijn toevallig.En kwam je hier weer even langs om de boel op te jutten? Ziekte v je zeker? ZIELIG HOOR.
  Vermaak je verder in je eentje.Heb medelijden met je. Anderen hier hebben t ook in de gaten en ja hoor daar was ze weer haha. GROETJES

 55. 94

  Nou Roos, ik ben toch zo dom. Ben je beledigingen zat, het getuigt van een gebrek aan intelligentie van jouw kant. Zoals Maro al schreef; GROETJES.

 56. 95

  @93
  “KORTZICHTIG van jou om niet te kunnen denken dat er ook nederlanders in islamitiesche landen geboren kunnen zijn toevallig.”
  Hahahaha, sorry, maar dit is een intikkertje……..:
  KORTZICHTIG van jou en Anton en van jullie blanke racistische leider om niet te kunnen denken dat er ook Islamitische nederlanders in Nederland geboren kunnen zijn toevallig……..

  Geert Wilders en zijn aanhangers zijn laffe zielige en racistische mensen. Ik benoem het probleem gewoon, zoals het is.
  Het probleem wat ik heb met jullie visie herhaal ik nogmaals. Niet om jullie te overtuigen, want dat gaat niet lukken bij radicalisten (of het nou radicale Imams zijn met hun volgelingen of radicale niet-moslims/politici met hun volgelingen), maar om mijn standpunt naar de racisten in mijn (Neder)land duidelijk te maken: Geert Wilders en zijn volgzame en trouwe volgelingen willen moslims op basis van hun geloof bepaalde rechten ontzeggen, waar Geert Wilders & co. zelf (omdat zij géén moslim zijn) wel aanspraak op maken.

  Jij komt uit een Islamitisch land en je gaat hier maar hetzelfde doen, zoals zij in dat Islamitisch land omgaan met mensen. Goed zo, je doet precies hetzelfde, maar wat jij doet is wel “goed”, want jij (samen met Anton en jullie blanke Imam en aanhangers) weet precies hoe de Islam in elkaar steekt. En de Islam is precies hoe jullie zeggen dat het is en iedereen die zegt dat dat niet zo is “is gek”.

  Als ik jouw stukjes en die van Anton lees zou ik Geert Wilders haast gelijk geven. De mensen uit een Islamitisch cultuur zijn echt achterlijk……………………………………………………………………………maar gelukkig discrimineer ik niet en weet ik dat niet iedereen afkomstig uit Islamitische landen achterlijk is. Nu jullie blanke Imam Geert Wilders en zijn volgelingen (inclusief jij en Anton) nog…..

  Tegen jou en Anton wil ik ook alleen nog maar zeggen: “Ik beroep me op mijn zwijgrecht.”