PVV: Geert Wilders: “Mijn vervolging is een politiek proces”

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

PVV: Geert Wilders: “Mijn vervolging is een politiek proces”

De Procureur-Generaal bij de Hoge Raad heeft het verzoek tot het instellen van cassatie in het belang der wet tegen de vervolging van Geert Wilders naast zich neergelegd. PVV-fractievoorzitter Geert Wilders: Ik ben erg teleurgesteld. Er komt nu dus definitief een politiek proces. Ik word vervolgd omdat ik over de islam heb gezegd wat miljoenen Nederlanders denken. De vrijheid van meningsuiting dreigt in Nederland te worden geslachtofferd op het altaar van de islam. Dat is diep triest. Maar ik ben superstrijdbaar en ga met opgeheven hoofd terugvechten!

0

Reacties (3)

#1 Joost

En welke partij heeft je vervolging bevolen, Calimero Wilders?

Ernstige beschuldiging, DUS NAMEN GRAAG!

  • Volgende discussie
#2 Obscura

Heb even gebeld met Wilders en hij zegt dat het na aandringen is van “de gevestigde partijen”die bang zijn voor hem en zijn opkomst in de peilingen. Ik probeerde hem nog te vertellen dat dit hem juist in de kaart gaat spelen en dat zijn peilingen nog meer zullen gaan stijgen, maar toen moest hij een telefoontje aannemen van Knevel en Van den Brink.

Overigens vind ik het – ongeacht de peilingen – goed dat eindelijk wordt getoetst of dat nu zomaar mag, dat islam-bashen. Er zijn nu eenmaal wetsartikelen die opruiing, haatzaaien en het doen van discriminerende uitspraken verbieden. Ik ben benieuwd wat de rechter vindt van zijn uitspraken in relatie tot deze wetsartikelen.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Mark

De strategie van zijn advocaat is opmerkelijk.

Moszkowicz verzocht de procureur-generaal (PG) bij de Hoge Raad om cassatie in het belang der wet in stellen tegen het bevel van het hof. Volgens de advocaat rammelde de beslissing aan alle kanten. Zo zouden Wilders uitspraken in de mond zijn gelegd die hij nooit heeft gebezigd.

  • Vorige discussie