1. 1

  “Wel is hij onder voorwaarden bereid een discussie met ze aan te gaan over vrijheid van meningsuiting. ‘Tuurlijk. Maar pas na een gemeenschappelijk trainingskamp van zes maanden. We willen wel zeker weten dat we met een PVV-er te maken hebben en niet een of andere HP/De Tijd-journalist.’”

  Nailed it!

 2. 6

  Het is geen geniaal stuk in zijn satire, het is best goed in zijn subtiliteit: als je het voor de eerste keer leest, duurt het even voordat je denkt: o nee, dit is echt out of character en over the top, zelfs voor de PVV.

 3. 10

  Dit stuk staat al weken op de Speld.

  En HP/De Tijd links noemen, is dat ook satire? Ze waren maar wat blij met Fortuyn, destijds.

 4. 17

  Kan iemand mij vertellen hoe ik het artikel kan lezen? Mij lukt het niet. Is het geblokkeerd door een internetversie van een knokploeg?
  Huigh

 5. 20

  @14, @19: De gewraakte mail is beschikbaar ter inzage, heb ik begrepen. Maar ik heb ook vernomen dat Brinkman er telefonisch alweer op terug is gekomen.

 6. 24

  De Speld heeft inderdaad excuses aangeboden voor het overschatten van Hero’s intelligentie. Verder nergens voor, en het stuk staat nog gewoon online.

 7. 25

  @22 “Hij zou last hebben gehad van mensen die het stuk op De Speld voor waarheid aannamen en Brinkman daarop aanspraken.”

  Haha! Dan moet hij zijn critici uitleggen hoe satire werkt (waarbij hij zo vaak hij wil de door hem zo geliefde VvM in de mond mag nemen); niet de satire zelf aanvallen.

  Ik kan me inderdaad niet voorstellen dat de Speld zijn excuses heeft aangeboden op een manier waar Brinkman op zinspeelt.

 8. 26

  De Speld is gewoon erg goede satire! Waarom kunnen mensen in extreme partijen als PVV, PvDD en Groen Links nooit LACHEN??? Tja, humor en ironie en satire, sommige mensen kunnen dat niet aan; zegt volgens mij heel veel over hun intelligentie…