1. 1

  Albert Einstein zei: ?Mocht de bij uitsterven, dan heeft de mens nog slechts vier jaar te leven. Zonder bijen geen bestuiving. Geen bestuiving, geen dieren. Geen dieren, geen mensen.?

  vergeet daarom niet de petitie te ondertekenen.

  dankuwel en groetjes uit Dordrecht

 2. 2

  Einstein had zich bij zijn leest moeten houden. Serieus als het is, sterft de mens niet binnen 4 jaar uit als de bijen gaan. De meeste dieren die belangrijk zijn voor de mens voeden zich met grassen, en dat zijn windbestuivers.

 3. 3

  @2: Einstein heeft dat waarschijnlijk ook nooit gezegd.

  Overigens zal een mogelijk verdwijnen van de bijen wel degelijk grote gevolgen voor onze voedselvoorziening hebben, maar dat is een ander verhaal, dat er op neer komt, dat we altijd nog allemaal op water en brood kunnen overleven.

  Wel vraag ik me af, wat de PvdD dan aan feitelijke maatregelen wil nemen om de massaal optredende bijensterfte een halt toe te roepen, want het ondertekenen van een petitie zal daar weinig invloed op hebben, ben ik bang.

  Dat alles dan, als er inmiddels al bekend is, wat deze bijensterfte veroorzaakt (een paar weken geleden las ik nog ergens, dat niemand precies de oorzaak wist).

 4. 8

  Wat een bizarre zin in dat persbericht trouwens:

  “ook de gehouden bijen zullen weinig toekomst hebben wanneer de imkers uitsterven.”

  Alsof een grootschalige slachting van imkers plaatsvind zonder dat het Wereld Natuurfonds ingrijpt. Straks moeten we imkers vanuit gevangenschap gaan terugkweken…

 5. 9

  @8: het aantal fulltime professionele imkers in Nederland is op een hand te tellen, dus zo vreemd is de uitsterfangst niet. Er is natuurlijk nog een flink aantal hobbyisten, maar die hebben wellicht minder de kennis om met ziektes om te gaan.

 6. 10

  Nou, kom maar op met dat fokprogramma voor imkers. We moeten snel beginnnen, want ik heb me laten vertellen dat je minimaal 7 exemplaren nodig hebt van een soort om voldoende genetische variatie te behouden.

 7. 11

  @eurocraat

  die amateurs; zijn dat een soort bastaardimkers, die geen geslachtsrijp nageslacht opleveren als ze paren met professionals?

  Dan moeten die imkers inderdaad maar snel met de vlag in de hand neuken voor het vaderland!