PvdA: ‘Een land zonder allochtonen’

PvdA: ‘Een land zonder allochtonen’

Onder het motto ‘onafhankelijk en vrij, maar niet over de partij’ publiceren we regelmatig columns op pvda.nl. Dit keer een column van PvdA-lid en filmmaker Eddy Terstall. Hij wil het woord allochtoon afschaffen: ‘De term biedt een aanknopingspunt voor uitsluiting. Het suggereert dat het om een buitenstaander gaat. Een rotwoord.’

 1. 1

  Of het schrappen van het woord ‘allochtoon’ nou een oplossing is? Wel is Terstall (‘Door hierheen te immigreren kiest men voor deze waarden – zo niet dan heeft de immigrant een verkeerde keus gemaakt, en niet de ontvangende samenleving’ en ‘Dat de vrijheid van godsdienst een logisch onderdeel is van de vrijheid van meningsuiting. Niet meer, maar ook niet minder’) een van de weinige verstandige PvdA’ers van dit moment.

  Samen met o.a. Job van Amerongen trouwens.

 2. 2

  @1: Kun je ook aantonen, dat de door jou geciteerde uitspraken strijdig zijn met de opvattingen van de meerderheid van van de PvdA´ers, of is dat alleen maar jouw mening over de PvdA´ers, zonder dat je dat verder hard kunt maken?

 3. 3

  @2: Ja/nee sorry, nog geen peer-reviewed onderzoek hierover gelezen, van het tegengestelde ook niet trouwens. Jij?

  De PvdA is de grootste islamitische partij in NL en moslims moeten nou eenmaal niks hebben van de ideeen van Terstall. Daarnaast bestaat de PvdA nog uit een laag van ‘bestuurders’ en andere woningbouwverenigingsdirecteuren, een zooitje ambtenaren en andere abva-kabo leden, nog wat echte arbeiders uit de noordelijke provincies en die interesseren zich daar niet voor. Een paar oprispinkjes van W Bos en hier en daar een liefdevol lid. De PvdA gaat het daarmee niet redden.

  GL is natuurlijk niet veel beter met conformistische GC figuren als Christian Jongeneel en Martijn ter Haar die godsdienstige meningen van een hogere orde vinden dan gewone meningen. En dan heb ik t nog niet over de GL-moslims en islamisten-bukkers als Grashoff.

  ’t Is niet best gesteld met, ooit-progressief, links.

 4. 4

  @3: je kunt het dus niet aantonen. Je verdere opmerkingen zijn leuk voor een PVV congres, maar hebben verder niets met het onderwerp te maken. De door jou aangehaalde uitspraken zijn van een vooraanstaand PvdA´er. Zo lang je niet aan kunt tonen, dat dat strijdig is met de opvattingen van de PvdA (geen peer reviewed onderzoek nodig, gewoon citeren uit het partijprogramma is bijvoorbeeld al genoeg, hoor), of dat Terstall voor deze uitspraken is terug gefloten door bijvoorbeeld W Bos , lijken deze uitspraken eerder de opvattingen van de PvdA te vertegenwoordigen, dan dat ze daar mee in tegenspraak zijn.

  De mening, dat het niet best gesteld is met links, deel je met iedere populistisch rechtse autochtoon, maar ondergraaf je in je eerste reactie, waar je voorbeelden van het tegendeel aanhaalt.