Mubarak blijft zitten, stuurt regering naar huis

[dit is een upgrade van de Waanlink van 14.41]

Wall Street sluit erg laag vanwege Egypte [23.47] | Nederlandse TV faalt in verslaggeving Egypte | Achtergrond: New Yorker zet zijn stuk van april online over Mubarak en ElBarradei | Fox News: revolutie te danken aan president Bush | Vraag is: wat doet het leger? | Mubarak blijft zitten, stuurt zijn regering naar huis [23.28] | Speech komt niet verder dan zwakke beloften: meer werk, meer armoedebestrijding, we gaan door op deze weg alleen dan een beetje meer | Mubarak wil niet van wijken weten – demonstranten zijn plunderaars | Mubarak speelt vermoorde onschuld in speech | Mubarak spreekt [23.17] | Nile Television kondigt toesprak Mubarak aan.. Egyptische tv stelt dat vlammen het Nationaal Museum zijn genaderd. [23.13]| Parlementsvoorzitter kondigt ‘belangrijke boodschap’ aan  [23.06] | Geruchten op twitter dat Mubarak is gevlucht met prive jets | Al Jazeera live blijft uitzenden vanuit Egypte |Tanks nemen posities in bij overheidsgebouwen, maar soldaten worden met gejuich begroet |Ook NRC heeft een mooie liveblog |Protesten Egypte breiden zich uit: liveblog Al Jazeera | Interenet afgesloten | Partijkantoor Mubarak staat in brand |

 1. 2

  Voor mensen met bekenden of familie in Egypte :

  If you know anyone in Egypt, pass this on to them:
  To bypass government blocking of website names,
  use numerical IP addresses:
  for twitter “128.242.240.52”
  for facebook “69.63.189.34”
  for google “72.14.204.99”

  Landlines are still working…

  DIAL-UP ISP IS WORKING. Noor dsl was working 4 hours ago and might still be working in Egypt,Try their Dial up numbers (0777 7770),(0777 7000) SPREAD THE WORD!!!

  Egypt can use this number for dial up: +33172890150 (login ‘toto’ password ‘toto’) – thanks to a French ISP (FDN)”

  via: http://www.hashemstudios-board.com/viewtopic.php?f=66&t=2958

 2. 7

  steeds meer twitters reppen van een vertrek met prive jets, de hele elite incluis Moebarak himself, maarja het blijven twitters zo vluchtig en onbetrouwbaar als het medium zelf.

 3. 13

  Larie zou iets zeggen met geest uit fles en er een mooi Arabisch gedicht tegenaan gooien ;)

  @ms twitter is er inderdaad hot mee, zou naar Zwitserland zijn vertrokken (ook volgens channel 10 in Israël maar daar kan ik geen chocola van maken)

  ps. Mooi pensioen

 4. 21

  Wat doen israel en VS?

  Tunisia’s domino effect is alive and kicking and the people’s revolution is spreading like hellfire in a thorn field through the region.

  Spread of the riots into Sinaï can bring that fire into the Gaza strip. Hamas might be be tempted to think that it can help the people in their resistance towards the central gov’t. It is also possible that terrorists operating under Al-Quaeda will try to send armed forces to operate in Sinai to add to the chaos in Egypt.

  http://globalvoicesonline.org/2011/01/27/israel-bloggers-eye-gaza-as-egypt-unrest-spreads-through-sinai/

 5. 24

  Everything ██is█████ ████ ████fine ███ █ ████ love. ████ █████ the ███ Egypt ███ ████ government ██

 6. 27

  WoW, iedereen er uit en Ik blijf zitten.

  Ben benieuwd of ze dat in Egypte gaan pikken.

  *fietst naar shoarmadealer voor laatste nieuws

 7. 42

  kumar mao abba baku abram mao bamako arum ab mako rum ababa
  murk mao ababa baku bora mama bamako rum aba mako abram abu
  karma baum boa baku bora maam bamako ram abu mako arab baum
  karma baum abo baku boar mama bamako mar abu amok umbra aba
  karma babu mao baku boar maam bamako arm abu amok rumba aba
  borak abu mama baku arab ammo bamako arab mu amok burma aba
  borak abu maam auk arab mambo mako umbra aba amok arum abba
  okra mum ababa bamako umbra a mako rumba aba amok rum ababa
  okra babu mama bamako rumba a mako burma aba amok abram abu
  okra babu maam bamako burma a mako arum abba amok arab baum

  babka amour ma
  babka amour am
  babka arum mao
  babka aura mom
  babka our mama
  babka our maam
  babka aroma mu
  oak abram baum

  43 anagrammen van Obama en Mubarak, gewoon omdat het kan: http://www.arrak.fi/en/ag/

 8. 44

  Die JSK, die denkt dat de massa in de straten van Cairo in redelijkheid denkt als ze “made in USA” op een gasgranaat zien.

  Revoluties hebben geen redelijkheid.

  Maar goed voorlopig geen nieuws dus. Ben blij dat ik op tijd naar bed ben gegaan, vandaag verder. Dit is nog lang niet afgelopen.

  En wat komt er na Mubarak, Ali enz…?
  Stabiliteit is weg, hoe lang gaat de turbulentie duren?

 9. 45

  Egypte is een van de grote vriendjes van de VS (omwege Isreal, no doubt), en de kans is aanwezig dat na deze gebeurtenissen de Islamisten de macht grijpen in dat land.

  En de VS is de grootste wapenhandelaar in de wereld, maar dat is wel volkomen bezijden het topic.

 10. 46

  Democratisering door middel van internet is al enige tijd een redelijk populair onderwerp binnen democratie studies. En nu, vele jaren nadat het geopperd is, zien we in Tunesië, Jemen en Egypte welke gigantische rol het internet kan spelen.

 11. 49

  De plug pullen is wel effectief, maar ze zijn nu wel ietsje te laat daarmee. Toch iets om een presentatie over te geven bij de bijeenkomst volgende jaarlijkse internationale dictatorwerkgroep.

 12. 51

  het ‘1989-moment van het MO?’
  kan net zo goed het 1979-moment zijn.
  Toen was ook iedereen zo verrukt dat de sjah verdreven werd…

  (nog afgezien van de vraag of 1989 zo’n zegen was voor de bevolking: uitverkoop van de economie, in veel streken zitten ze na meer dan 20 jaar nog te wachten op de verwachte voorspoed)

 13. 52

  @piet: (nog afgezien van de vraag of 1989 zo’n zegen was voor de bevolking: uitverkoop van de economie, in veel streken zitten ze na meer dan 20 jaar nog te wachten op de verwachte voorspoed)

  Hou toch op revisionist. Ik ken aardig wat oost-europeanen: niemand, letterlijk niemand wil terug. Plus de landen waar de post-communisten het langst aan de macht zijn gebleven (Hongarije, Belarus) doen het toevallig ook het slechts nu.

 14. 53

  @52 JSK
  zo ken ik weer heel wat mensen die het aardig koud op hun dak viel dat ze voor allerlei zaken (huisvesting, school, schoolmaaltijden etc.) moesten gaan betalen. En dat een biertje opeens een paar mark kostte ipv 50 ostpfennig. En de lokale bierbrouwerij opgekocht werd om de boel simpelweg te sluiten.
  Bovendien kan je het uiteenvallen van Joegoslavië, hoewel niet tot het oostblok behorend, ook als uitvloeisel van de val van het communisme zien.
  En de drama’s in de Kaukasus.
  En al die arme opoetjes die geen of nauwelijks pensioen meer krijgen etc. etc.
  Uiteindelijk zal het een vooruitgang zijn, maar ik wil maar zeggen dat die positieve invloed wel eens overdreven/overschat wordt.

  Maar sorry voor m’n terzijde, want dit draadje gaat over Egypte/het MO.

 15. 55

  Idd off topic. Maar ik zeg wel: je romantiseert het communisme. Mijn vriend uit Polen vertelde dat als kind hij een verwoed afnemer was van de lokale agitprop… om als wc-papier te gebruiken. Ik geef je wel: met de val van het communisme is niet *iedereen* erop vooruit gegaan. Dat zal bij de eventuele val het Egyptische bewind niet anders zijn: militairen en politieagenten zullen zwaar in de portemonnee worden getroffen.

 16. 56

  @JSK
  afgezien van het off topic communisme verhaal: ik zei dat ik meer overeenkomsten met 1979 (val van de sjah) dan met 1989 zie.
  Een vergelijking die Mubarak zelf ook aanvoert om z’n repressie te rechtvaardigen.
  Voordat alle zwart-wit denkers weer over me heen vallen als zou ik Mubarak romantiseren: ik vind dat de man op moet stappen ipv de poppetjes te verwisselen, maar het lijkt me wijs alert te zijn op het vacuüm wat daarna komt.
  En dat het naief is om nu al te jubelen over het ‘1989-moment’ van het MO.
  (Indertijd was ik, ouwe lul dat ik ben, ook zo opgetogen over het vertrek van de sjah.)

 17. 57

  @piet: Nou ja, volgens mij waren de islamisten tijdens de Iraanse revolutie erbij vanaf dag een. De Egyptische moslimbroederschap heeft zich nu tot nog toe afzijdig gehouden.

 18. 59

  @JSK
  wat ik me ervan herinner is dat het in het begin nog alle kanten op kon, en dat de verschillende oppositiegroepen gebroederlijk samenwerkten. Bovendien was Khomeyni een gerespecteerd politiek vluchteling in Frankrijk, en werkte samen met de progressieven.
  Het islamisme had tot dan toe z’n ware gezicht nooit laten zien.
  Pas later kwamen de ‘zuiveringen’ (zoals bij de meeste revoluties).

  Het zal er in Egypte (en andere landen) van af hangen waar de loyaliteit van het grootste deel van de bevolking ligt.
  Dat was het argument van de VS om in plaats van ware democratie steun te verlenen aan ‘verlichte dictators’, de meerderheid zou wel eens beter kunnen luisteren naar geestelijken dan naar de seculiere wereldverbeteraars…

 19. 61

  nee, gewoon sinterklaas kohmeini en de knokploegen, ik heb het over het tegenvallende resultaat van de omwenteling in Iran, nu zit je me in een hoek te duwen waar ik me niet in thuis voel. Had gedacht dat Crachat wel wat meer grijstinten kon onderscheiden…

  Bovendien zien FoxNews, PVV en al die populisten (en kennelijk Crachat daarbij) geen onderscheid tussen Islam en islamisme. Het laatste schaar ik onder totalitaire ideologieën waar een redelijk denkend mens best wel problemen mee mag hebben.

 20. 63

  Ik zie weinig ‘waarder gezicht’ wat ineens in ’79 ontstaan zou zijn dan er al was. De Iraanse revolutie heeft, leuk vinden of niet, zeker een soort van zelfbewustzijn gegeven aan de postkoloniale landen als Iran of het andere midden-oosten.
  Maar ik geef toe dat ik misleid was, piet. Ik krijg het vliegend schijt bij de miljoenen commenteurs die het over ‘nu zien we het ware gezicht’ van de islam hebben, en ik las over je ‘islamisme’, waarvoor excuus.

  piet Grijs-waarden.

 21. 65

  (merde?) De toonzetting is toch hier en daar wat minder zo onderhand alhier/ouwe lul

  KJ..leren houdt nooit op..maar leren is leven…tog;)