1. 1

  Ik heb 2 weken geleden een dag als vuilnisman gewerkt.
  Ik had mazzel, ik mocht schoon werk doen, papier ophalen.
  Uit een gemiddelde woonwijk in Rosmalen kwam 18 ton papier ! en dat elke 2 weken. Op veel adressen onbezorgde reclamefolders, nog netjes ingebonden per 1000 stuks gaan zo het oud papier in. verder heeft elk huishouden zonder NEE|NEE sticker elke week een doosje vol bezorgde folders.
  In hoeverre die gelezen worden weet ik niet, maar dat de ecologische belasting van deze papierstroom gigantisch is staat buiten kijf.

  Wat verder opviel, in de sociale woningbouw eet men graag Pizza en in de straten met koophuizen tot 3 ton drink men graag wijn van de Aldi.

  Ik kan verder iedereen aanraden eens een dagje ‘sociale stage’ te lopen. Meld je aan bij Randstad en je staat binnen no time aan de lopende band of op de vuilniswagen. Dat levert je dan 60 euro op voor een dag je rug breken. Je leert ervan dat je gewoon niet moet zeuren, want het kan erger…. veel erger.