1. 3

  De peetouder (oom/tante) neemt de rol van de ouder over als die overlijdt. Althans, dat is het doel en de oorsprong. Vraag me af of die president dat wel eens heeft gedaan/moeten doen?

 2. 5

  Toch typisch dat in een land waar mensen hard van roepen dat het vol is, er toch nog steeds stimuleringsmaatregelen bestaan om veel kinderen te krijgen.

 3. 6

  @5
  Een wat kromme redenatie (vol = te vol met buitenlanders), maar ja dat was ook mijn eerste gedachte nadat ik het stuk las. Tradities zijn leuk, maar deze maatregelen zijn toch niet meer van deze tijd (m.b.t. duurzaamheid, overbevolking en overconsumptie, niet zo zeer xenofobie). Aan de andere kant hebben we het over een ere-peetvaderschap en 500 euro cash, me dunkt dat men hier niet een baby voor op de wereld zet.

 4. 8

  @ 6,

  Ik weet het niet, ik bedoel … als je er dan toch al zes hebt. Je moet niet vergeten dat mensen die vandaag de dag al zes kinderen hebben, waarschijnlijk een beetje aan de licht zwakzinnige kant zullen zijn, en het ouderschap op geen enkele manier als een verantwoordelijkheid ervaren, maar gewoon kinderen krijgen om ‘de leuk’. De bondspresident als peetvader is dan al snel ‘extra leuk’, vrees ik.

  Maar iedere stimulans die overheden hun burgers bieden om vooral méér kinderen (lees: belastingbetalers) op deze toch al overbevolkte planeet neer te kwakken, vind ik eigenlijk sowieso schofterig. Hoe gering ook.

  De boodschap is immers toch: het is goed, of in elk geval een felicitatie waard, wanneer je zeven kinderen krijgt.

 5. 9

  @6: Lekker hypocriet zeg. niet te vol voor medelanders, wel te vol voor buitenlanders. Dan heb je het begrip vol toch niet begrepen. Daarnaast wat #8 zegt, het lijkt me heel waarschijnlijk dat deze stimulans meermaals de balans naar de keuze voor een 7e kind heeft doen doorslaan.