Unieke prehistorische voetsporen ontdekt

Geen Libaneze voetsporen... Honderden prehistorische voetsporen zijn ontdekt in de outback van Australië. Ongeveer 20.000 jaar geleden liep een grote groep jagers en verzamelaars hier over de modderige oever van een meer in het huidige Mungo National Park in New South Wales. De groep bestond uit volwassenen, pubers en kinderen. Uit de voetsporen zijn hun gedragingen af te lezen. De kinderen liepen duidelijk slingerend en treuzelend terwijl hun ouders een rechte koers volgden. Een lange man was op jacht en volgde hollend het spoor van een dier. De ontdekking van deze voetsporen is uniek in omvang en detail. About 20,000 years ago the now dry lakes would have contained fish, mussels and crayfish. The prints had been revealed from under the sand dunes (SydneyMorningHerald).Toen deze mensen langs het meer liepen was de laatste ijstijd op haar hoogtepunt en kon je vanwege de lage zeespiegel over uitgestrekte graslanden van Australië naar Nieuw-Guinea lopen, als je daar tenminste zin aan had. (paleokaartje, scrollen verplicht).

  1. 2

    Het zal erom hangen Bismarck, de meest recente “vondsten” van Neanderthalers aanwezigheid (als je dit bedoelde) zijn rond de 30K oud. Wat niet afneemt dat dit een plek is die wat doet.

    Niet alle Aussi’s zijn zonder respect, staat onder de foto: “with traditional landowners’ permission”. Ben gelijk benieuwd wat deze man met de opgegraven botten heeft uitgevoerd, hopelijk niet zoiets als westerse barbaren met de mummies hebben gedaan.