Positief bericht over de USA

Op dit weblog worden regelmatig kritische uitlatingen gedaan over de USA, en Bush en de Neocons in het bijzonder. Kijk natuurlijk is de USA nog steeds het land van plenty opportunity, justice for all en van muziek die bij vlagen best aan te horen is (was (50 jaar geleden)), echter de wetteloosheid, de oorlogsmisdaden, de leugens, het militarisme, en het destructieve fascisme van dat land wordt met name ondergetekende soms wat te veel en dan moet ik even “Bushbashen”/”Amerikabashen”. Meestal gaat dit vergezeld met foto’s van Bush die er uitziet als een chimp en vice versa. Probeer het zelf eens; google op Bush Chimp en klik dan op afbeeldingen; succes gegarandeerd. Je lacht je rot. Desalniettemin ben ook ik niet van steen en ben ik zeker gevoelig voor het aanhoudende gejengel van 3 reageerders over die “andere bril” die ik “eens moet opzetten” en ja lieve lezertjes ik heb de hand in eigen boezem gestoken en presenteer dan ook met trots: mijn eerste positieve bijdrage op dit forum over de USA.

Lief heWat wil nu het geval ? Bush heeft een heel aandoenlijk huisdiertje, genaamde Barney. Barney is een vrolijk schots terriertje dat een prinsheerlijk luizenleventje leidt in het Witte Huis en dat daar iedereen weet te ontroeren met zijn charme.

is het niet aandoenlijk ?Maak kennis met Barney en aan-schouw bijgaande foto. Barney zat op een grasveldje na te denken over de wereldpolitiek toen Miss Beazley (vrouwen!) natuurlijk weer eens aandacht moest hebben. Hoe het verhaal precies afliep is niet bekend maar deze afloop laat zich natuurlijk raden; ook een presidentiële hond moet af en toe wat aandacht geven aan zijn vrouw.

Miss Beasley mishandelt den Presidentiëlen BalMiss Beazley is het soort hond dat je kan herkennen aan die leuke zwart leren voetzooltjes zoals bijgaande foto overduidelijk illustreert. Zwarte voetjes, trippel trippel trippel, achter een balletje aan, wat wil je als wereldburger nog meer ? Hier betalen we belasting voor dit willen we zien. Iedereen weet dat moslim terroristen een hekel hebben aan dieren. Toch denk ik dat zelfs de meest geharde Jihadder een weak spot heeft voor Miss Beasley. Je zou bijna Iran gaan nuken uit liefde voor dit schattige diertje.

Dat zo’n hond ook tot nuttige dingen in staat is blijkt uit bijgaande afbeeld-ing; je kan hem net als een presi-dent ergens neer-zetten en dan lijkt het net echt. Natuurlijk, wij kritische wereld-burgers zullen niet snel bereid zijn om het lot van deze planeet in handen te leggen van een hond, echter het beeld schept vertrouwen. Vertrouwen dat het allemaal wel goedkomt. Ja ook in het Witte Huis hebben ze gevoel voor humor dus het valt allemaal best wel mee. Dat toont deze foto feilloos aan.

Dit diertje doet geen vlieg kwaad Napoleon had honden, Hitler hield van honden, Dzjengis Kahn had honden en het is dan ook een hele geruststelling om te weten dat ook de huidige hoofdrolspelers op het politieke toneel ze hebben ; honden. Zelf heb ik altijd een hond willen hebben maar ik kan dat nog niet echt inpassen in mijn lifestyle. Het lijkt allemaal zo eenvoudig; honden. Maar je moet er een hoop voor doen. Uitlaten enzo. (wordt vervolgd)

Link: http://www.whitehouse.gov/barney/#

 1. 2

  Is dat nou alles, DP…..een kuttenlikkertje van de familie Bush? Dacht ik toch, die komt met een met een verhaal of echt nieuws uit de USA. :)

 2. 4

  hehehe …. Je hebt er even naar moeten zoeken, maar dan heb je ook wat! Zo zie je maar dat er in het geraaskal van de grootste trollen nog een vertederende kern van waarheid kan schuilen DP!

  Nu kan die bril wel weer af.. toch?

 3. 10

  Elke positieve bijdrage is er een toch? Maar hoe luidt dat spreekwoord ook al weer: ’s mans hond is ’s mans…..kom,..ik ben niet zo in vorm vandaag…? Schotse terriers echter staan bekend als notoire zakhappertjes.

 4. 11

  Zielig charme offensief. Carl Rove heeft vast onlangs naar Snatch gekeken.

  Good dags. D’ya like dags?
  Dags?
  What?
  Yeah, dags.
  Oh, dogs. Sure, I like dags. I like caravans more.

  Wedden, tijdens het volgende bezoek aan Iraq logeert Bush in een caravan.

 5. 12

  Na deze ‘leuke’ afwisseling snak ik toch wel naar een coherent exposé over de USA en wat er mis mee is, en waarin hopelijk wordt uitgelegd of het bij het Amerika-bashen alleen gaat om de huidige administration of dat het land sowieso niet deugt. Is het laatste het geval dan hoor ik graag of NL dan zo geweldig is, en of er uberhaupt wel een land in de wereld is die de goedkeuring kan wegdragen…

 6. 13

  [img]http://i8.photobucket.com/albums/a25/Webharlekijn/3413d511.jpg[/img]

  ” Opdat wij het nóóit,.nóóit zullen vergeten”

  Rinus Michels (R.I.P)
  1988

 7. 14

  Ik heb nog nooit een hondenbezitter ontmoet die volmondig toe gaf dat zijn hond de gewoonte had om op de stoep te schijten. Probeer het maar, altijd is het antwoord: nee, mijn hond is zo goed afgericht, die doet het alleen in de goot. Wil de eigenaar of eigenaren van beesten die voor mijn huis op de stoep schijten zich melden?

 8. 15

  Sportief, DP, ik kan niet anders zeggen. Zeker voor een Maoist als jij. Ik bedoel: in Azie is het de gewoonte om honden op te eten en om dan zo’n vertederend stukje te schrijven over een hondje en dan nog wel het hondje van Bush, dat vind ik knap. Petje af!

 9. 16

  @Kenneth, JIJ wil een rapportje maken over hoe wij over de VS denken en WIJ gaan er weer eens voor zitten ? Dacht het niet. Archives man, archives.

 10. 21

  Waarom machtspotentaten van honden houden:

  – een van de raadselen van alle tijden
  – om dezelfde reden als alle democraten. De verloofde,vriendin, dochter en de electorale acherban geen reden te geven aan hun integriteit en menslievendheid te twijfelen. De hond is substituut voor ‘de onschuld’, ‘speelsheid’, een kind.
  -rookgordijn, om in de dialoog kritiek te mijden.
  – imago, als hoofd aan tafel is er altijd een onderwerp om aan te snijden. En moeilijke vragen uit de weg te gaan.
  – hobby, speelgoed voor vrouw en kinderen, lekker kwebbelen tussen de boodschapjes door.
  – laatste vragen gelieve door te spelen naar Martin Gaus.

  Zonder dollen, hondjes zijn leuk en lief en staan buiten de zaak. Dat Bush een honds beleid voert en eerst zelf het bot afkluift en dan pas kijkt naar de rest zal hem niet door dat beestje in het oor gefluisterd zijn.

 11. 22

  Ik ben blij dat er nu eens eindelijk over die gruwelijk gore beesten gediscussieerd wordt. Gisteravond kom ik thuis na een dag hard werken, wil ik mijn fiets tegen de boom zetten, ligt er verschrikkelijk gore halfharde plakaat legergroene diarree in dat perkje. Mensen in de stad zouden sowieso geen honden mogen houden en verder roep ik (en Hans Dorrestijn) al jaren: HONDEN ONDER DE WAPENWET !!!

 12. 25

  Mescaline – het moet gezegd, u hebt lef, het is een dangerzone, die dope. Maar, om ome Carlos – een katholieke koning keizer imperialist die spanje uit de moorse wurggreep en het arabische sprookje verpestte, een wrede geschiedenis maar goed voor de ‘spaanse’ volks en burgermoraal- te citeren , die dope is als hondenpoep voor nove.

  Uw verwijzing naar Barthes, is dat complimenteus of dubieus?

  Google op Roland Barthes en nove zal eens kijken wat voor snuiter dat is.
  Later!

 13. 26

  Mescaline: ik stond mezelf toe enige info over mevrouw Barthes op te zoeken. Ik kende haar helemaal niet. Na vluchtig intern beraad wil ik uw opm. aan mijn adres kwalificeren als een compliment. Al was het maar om dame Barthes het compliment te retourneren vanwege dat absurde auto ongeluk met een truck van een linnenwasserij wat een abrupt einde betekende aan haar carriere.

  Uit een recensie over Mythologien:

  By giving the reader a greater role in the creation of meaning, Barthes saw works of literature as analogous to works of music- structures to be played and created as they were interpreted.

  Onmiddellijke associatie met het Boekenweek Thema 2006 , prachtig.
  Mijn persoonlijke, intellectuele en creatieve interesse geldt ook de metafysiek en structuur van de Cultuur en ik ben met name geboeid door de Late Romantiek, de Moderne Romantiek en het grote vraagteken Post-Moderne Romantiek. Omdat ik uit intuitie (als man en heer) alle neo, alle post adjectieven van zeer,zeer dubieuze waarde vindt. Noem me dom, maar ik kan me niet vervreemden van de indruk dat dergerlijke terminologie in de spraak, de conversatie, de media, politiek etc. de valse burgermoraal, als de pommade over ontluisterende perfide krachten die submissie en assimilatie van de volksmoraal aan ‘het wreed gelijk, de grimmige exploitatie wet, van de ongelijkheid in het verschil’ maskeert.

  The work of Claude Lévi-Strauss should also be considered in this context.

  Levi-Strauss, de naam klint wel bekend maar ik ben niet familiair of goed bekend met zijn werk. Nog meer goooglen en wikipedia raadplegen.

  later!

 14. 30

  Als kind had ik precies zo’n hond. In ’t klein. Als puntenslijper. Dan ramde je met genoegen een bot potlood in z’n hol. En dan keek hij net als op de foto.
  Weet iemand toevallig of er ook Bush-puntenslijpers bestaan?

 15. 32

  Napoleon, Hitler, Dzjenghis Khan en Bush konden in alle staatsdrukte toch honden houden. DP niet, kun je nagaan hoe moeilijk dat is. Kudo’s voor Bush dus, @Dreknek.