POPNED en Wakker Nederland, achtung: Jack van Gelder is pro-Wilders

boulahrouz
In november 2008 pleitte Ronald Kaatee, medeoprichter van de Populistische Omroep Nederland, op de opiniepagina in de Volkskrant voor meer pluriformiteit bij de publieke omroep. De zetels bij de publieke omroepen zouden immers teveel vastgekleefd zitten aan linkse zitvlakken. Ik citeer Kaatee: ‘In omroepland zijn de sociaal-liberale posities stevig verankerd. Zelfs een sportjournalist met sympathie voor Fortuyn – Hans Kraay sr. – kon vertrekken.’ Mogen wij even linkspopulistisch doen? Kaatee, maar ook de aanhang van Wakker Nederland mag zich verheugen op goed nieuws. Of niet, want het is een beduchte concurrent ‘op rechts’: NOS-medewerker Jack ‘glimmende rookworst’ van Gelder is pro-Wilders, lezen we vandaag in een interview in het Parool.

Van Gelder vindt de islam gewoon ouderwetsch ‘gevaarlijk’. ‘Als ze mij dingen door de strot willen duwen, verzet ik mij daartegen’. Welke ‘dingen’ het zijn? Kebab die niet kosher is? We dachten altijd dat sport juist verbroederde. Mooi voorbeeld is dat Cruyff ooit (tevergeefs) een lans brak voor Salomon Kalou, die van Verdonk in 2006 geen verblijfsvergunning kreeg. Of dat zo’n beetje elk elftal ter wereld multicultureel is. Jack zou Allah dankbaar moeten zijn als Khalid Boulahrouz voor Oranje het veld op rent. Dat wordt dringen voor de microfoon van de NOS in de kleedkamers van het nationale elftal. ‘Als ik op iemand stem, is het op Wilders,’ aldus Van Gelder in het Parool. Wilders zou volgens Van Gelder zelfs een geschikte gast zijn aan de (Ikea?)tafel bij een EK of een WK. Wel even Ibrahim Affelay of Khalid Boulahrouz, befaamd GroenLinks-sympathisant, weghouden.

Maar POPNED en Wakker Nederland kunnen rustig slapen. Zie je wel, gezellig rechts bij de publieken!

 1. 4

  Ehm, ja, en? Wat maakt dit mij in hemelsnaam uit? Wouter Bos is voor Feyenoord. Doet ook niet terzake. Schoenmaker blijf bij je leest, zou ik zeggen.

 2. 5

  Zijn het nou linkse zitvlakken of sociaal-liberale zitvlaken? Sociaal-liberaal, dat is toch D66? Die kan ik toch echt niet links noemen.

 3. 6

  Hou nou ’s op met dat kleinzielige gedoe Van Aalten; dat is nou juist heel interessant, Bouhlarouz in discussie met Wilders. Waarschijnlijk hebben de heren minder moeite met elkaar dan met de immer polariserende media.
  PVV, GL of PVD, verschillende meningen bestaan, get used to it en verdiep je eens in je medemensch.

 4. 7

  O jee. Jack van gelder moet op de zwarte lijst. Met Wilders sympathiseren. Hoe durft ie?
  Straks blijkt ook nog dat Clairy Polak gecharmeerd is van de SP. Je moet er toch niet aan denken?

 5. 9

  Jack heeft het gehad met Boulahrouz, die speelde een dramapartij tegen Rusland, dat kostte ons de titel. En van Kalou zijn droom om Nederlander te worden horen we ook niets meer sinds hij in Engeland zijn loon opstrijkt.
  En idd ook zeker Affelay en Boulahrouz weghouden bij die tafel van Jack als Wilders er zit. De ontzettende pijn,verwarring, vernedering en frustratie die je ondergaat als je geconfronteerd wordt met iemand die kritiek heeft op je godsdienst dat is net zo iets als nazisme.

 6. 10

  “… achtung: Jack van Gelder is pro-Wilders”

  Van Aalten, wat probeer je hiermee te zeggen?
  Een smerige insenuatie dat “pro-Wilders” nazistisch is vanwege de Duitse woordkeuze voor “opgelet” lijkt mij.

  Dus vanwege dat kutvoetbal mag de rest van Nederland verkracht, beroofd en vermoord worden door kutmocros. En jij lult over kebab.

  Voor jouw info, GL sympathisanten zijn neo-nazis/nsb-ers.

  Ik hoop niet voor je dat je ooit door kutmocros uit je auto wordt getrokken en in brand wordt gestoken zoals recentelijk gebeurd is in België.

 7. 12

  “… achtung: Jack van Gelder is pro-Wilders”

  Van Aalten, wat probeer je hiermee te zeggen?
  Een smerige insenuatie dat “pro-Wilders” nazistisch is vanwege de Duitse woordkeuze voor “opgelet” lijkt mij.

  Dus vanwege dat kutvoetbal mag de rest van Nederland verkracht, beroofd en vermoord worden door kutmocros. En jij lult over kebab.

  Voor jouw info, GL sympathisanten zijn neo-nazis/nsb-ers.

  Ik hoop niet voor je dat je ooit door kutmocros uit je auto wordt getrokken en in brand wordt gestoken zoals recentelijk gebeurd is in België.

 8. 15

  @4 en 6,

  Dat is juist mijn bezwaar: het dóet er ook niet toe. In het artikel zegt hij dat hij in 2002 Van Basten had gevolmachtigd om LPF te stemmen… Ja, dus? Zijn persoonlijke politieke voorkeur mag hij natuurlijk geven, maar wat voegt het toe aan zijn functie van sportjournalist?

  Ik denk dat een speler met deze wetenschap hooguit vreemd opkijkt als Van Gelder even wat meninkjes over een corner op rechts wil weglepelen met zijn NOS microfoon.

 9. 16

  Da’s toch Michiel Romeijn?

  SMS-roman….. hoe verzin je het. Geweldig typetje weer, doet in de verte denken aan Tony Overwater.

 10. 21

  Verdonk was in ieder geval een aanhanger van Van Basten, en jij vorig jaar juni waarschijnlijk ook, Marcel…
  Verklaar dat maar eens eventjes!!!!

 11. 23

  Wie is er nog meer rechts bij de publieke omroep? In ieder geval Jort Kelder. Joost Karhof is een beetje hetzelfde type, ook een klassieke VVD-boy. Sinds dat gelekte Journaal-filmpje weten we ook dat Eva Jinek rechtstreeks uit de soos van Minerva is geplukt. Ferry Mingelen vind ik altijd heel erg CDA, vooral als hij zo een geruit jasje aan doet. Andries Knevel en Arie Boomsma zijn 100% ChristenUnie. Jeroen Pauw: rechterkant D66?

 12. 28

  @10: Goed dat je nu openlijk vertelt over de verkrachting door mocro’s die je hebt moeten doorstaan. Acceptatie is de eerste stap naar verwerking. *roloogt*

 13. 31

  Het effect was zondag al te merken bij studio voetbal. Jack en zijn vrienden vonden het schandalig dat de zwarte Vermeer de voorkeur kreeg boven Stekelenburg als Keeper bij Ajax.

 14. 35

  Ik als niet liberaal persoon stem met overtuiging op de PVV omdat het Islam moet worden gestopt. Straks is er geen rechts of links meer, maar de sharia!

 15. 36

  boris | 19 March 2009 | 11:36

  Jack is een domme bange man. Al die mensen die op wilders stemmen denken alleen maar aan hun zelf.

  Zielig ! Nederland is een democratisch land dus je bepaald zelf of je wel of niet stemt zo ja heeft niemand je te vertellen op wie of wat. En als je stemt ga je uiteraard voor hetgeen wat jou het beste uitkomt… Vrijheid van meningsuiting is je goed recht… Jack is cool Geert is het Pim was het en jij zult het nooit worden!!

 16. 37

  Iedereen moet natuurlijk zelf weten op wie hij/zij stemt alleen wil ik het volgende punt maken.

  Geert Wilders is een persoon die zijn campagne heeft gebaseerd op angst en haat. Het is steeds hetzelfde riedeltje islam dit marokanen dat! Maar als je Wilders vraagt hoe hij de echte problemen te lijf gaat de kredietcrisis, klimaatprobleem, gezondheidzorg, onderwijs hoe hij ervoor zorgt dat wij als Nederland niet achterop raken op de rest van de wereld!!! Dan krijg je geen fatsoenlijk antwoord want daar heeft Wilders simpelweg geen antwoorden op.

  Ik wil natuurlijk niet ontkennen dat er geen problemen zijn met bepaalde bevolkingsgroepen, maar ik weiger mensen individuen op 1 stapel te gooien zoals wilders dat als de beste kan.
  Iedereen is verantwoordelijk voor zijn eigen daden en dat heeft niets te maken met afkomst of religie.

  Het kan toch ook niet zo zijn dat ik beoordeeld ga worden op elke misstap die een nederlander begaat!!! Precies dacht het niet!!!

  Dus hoop ik dat we allemaal weer wat meer naar de inhoud gaan kijken en ons niet door loze kreten bang laten maken.

 17. 38

  Sinds ik zijn geschreeuw op de radio hoorde heb ik geen twijfel meer over ’s mans intelligentie. Dennis Bergkamp! [hijg] Dennis Bergkamp! [hijg] Dennis Bergkamp! [hijg] Dennis Bergkamp! [hijg] Dennis Bergkamp! [hijg] youtube

 18. 39

  Mensen mensen mensen. Je pikt ze er gelijk tussenuit, de linkse rakkers die hun kop liever in het zand steken en alleen maar negativiteit laten stromen over mensen die problemen durven te benoemen. Jullie zijn blind en blijven dat omdat jullie het niet willen zien. Socialisme is de mooiste theorie die er bestaat, maar niet als niet IEDEREEN daar achterstaat. Dusssss.
  Laat iedereen stemmen op wie die wil stemmen. Heb je probelmen met die democratie?? Verhuis dan lekker naar Noord Korea.
  PEACE

 19. 40

  @39 ondankbare hond. Door de socialisten mocht je vader een opleiding doen en kon hij dat rottige kwakkie van hem eten en kleren geven.
  En dat weet het te presteren om op zijn grootvaders idealen te schijten. Op internet.

  Stuk pus dat je d’r bent.