Poll: Burengerucht aanpakken

Onlangs was mijn achterbuurman verbaasd. Verbaasd dat iemand om 02:00 uur de politie had gebeld omdat er door een man of 20 nog volop en voluit in de achtertuin werd gekaraoked werd met luid gejoel en gelach. De poltitie zal het druk gehad hebben die avond, ik weet dat er door meerdere mensen al eerder die avond is gebeld, maar dat ze bezigheden elders hadden. Had mijn achterbuurman echter een horecagelegenheid uitgebaat, dan was hij vermoedelijk al om 23:00 aangesproken op de overlast die hij veroorzaakte, maar particuliere (geluids)overlast blijft toch een beetje achter, vergeleken bij de geoliede controle- en bestraffingsmachine die in andere sectoren wordt ingezet.

Ik ben even in de reglementen van de woningbouwvereniging gedoken maar wanneer je overlast ondervindt wordt er verwacht dat je zelf even bij Ma Tokkie op de koffie gaat om uit te leggen dat je ’s nachts wilt kunnen slapen en dat je wel eens vaker last hebt. Als dat niet werkt dien je het hele proces van escalatie te doorlopen en als het dan helemaal mis is wil de woningbouw wel bemiddelen. Yeah, goed plan hoor. Thanks.

Mag je als woningbouwvereniging van huurders verwachten dat zij anderen aanspreken op de manier waarop ze leven wanneer burengerucht vaste prik is? Of wordt in deze jaren van nieuwe strengheid, het hoog tijd dat de wet eens echte mogelijkheden gaat bieden om mensen aan te spreken op maatschappelijk onwenselijk gedrag? Graag uw mening na de break

[poll=189]

 1. 1

  Fantastische totale omkering van de situatie grobbo! Chapeau!

  Jouw verhaal is exemplarisch voor het slag NIMBY dat zich manifesteert onder de generatie van het bouwjaar rondom ’70. Geen ruggengraat, materialistisch en in de volste overtuiging dat de wereld om hén draait.

  Het is hilarisch hoe de verbazing doorklinkt in je verhaal over dat jij zélf jouw eigen probleempjes moet oplossen. Niks is onbegrijpelijker voor dit soort mensen.
  Vastgepemperd, wereldvreemd en vooral mensenschuw van achter het gordijn de politie bellen om te klagen over buren die het een keer wél naar hun zin hebben.

  Top! You make my day! Een klein feitje ontbreekt: Is dit almere? Leidsche Rijn? Amersfoort?
  Favoriete merk schoenen? Mephisto? Jas? Degelijk sportief?

 2. 2

  Nee plofkipje, de problemen van Grobbo zijn reeel (of in elk geval de problemen die hij beschrijft). Prima als je eerst zelf een poging moet doen maar de woningbouwverenigingen (of welke verhuurder dan ook) is verder op de hand van de tokkies, van de herrieschoppers. Als er werkelijk een probleem is wordt je geacht als NIETLAWAAIMAKER op te zouten, weg te wezen en te verhuizen. Degene die NIET de herrie maakt, maar vraagt om stilte, wordt als probleemgeval neergezet.

  Doorgeslagen liberalisme?
  Rot op met je NIMBY bouwjaar 1970.

  Ik heb toch een probleem met het logje. Nl. dat er wettelijke mogelijkheden worden gevraagd. Ik denk dat de wet genoeg mogelijkheden biedt maar dat de verhuurders maar eens wat strikter hun eigen regels moeten gaan aanscherpen en de politie notoire herrieschoppers toch maar eens wat harder aan moet gaan pakken. Buren de handen ineen slaan helpt ook trouwens. Burengerucht mag en kan nog steeds niet. NL is gewoon te dicht bevolkt.

  Of houdt plofkipje van lekker housen in de achterkamer, fuck de buren, feest is er voor mij mentaliteit?

 3. 3

  Voluit ja. Het is toch te gek dat iemand zo maar denkt mij — MIJ, UM GOTTESWILLE! — te kunnen storen in mijn welverdiende leven.

  Het moet toch niet gekker worden in dit land. Communicatie via de politieknuppel is de enige effectieve communicatie. Nouja, toch zeker sinds mijn rug de laatste tijd zo op speelt. En alsof die oude vrouw van twee deuren verder het maar gewoon zelf zou moeten gaan oplossen. Even nadenken, stelletje linkse aso knuffelaars. Voor je het weet heb je een mes tussen je ribben tegenwoordig. Daar draaien die mensen tegenwoordig hun hand niet meer voor om. Tegenwoordig MOET je wel. Ze laten je geen keus meer tegenwoordig. Dat was in onze jeugd wel anders maar toen was er nog sprake van enige opvoeding. Dat is tegenwoordig wel anders. En dan zijn het tegenwoordig vaak ook nog van die marokkanen en turken. Nee, DAAR moet je bij aankomen. Een klap voor je kop kan je krijgen.

  Tegenwoordig kan het gewoon niet anders meer. Ze laten je geen keus.

 4. 7

  Snelle Sargassiaanse oplossing dus: meer politie op straat voor eventueel burengerucht, meer repressie en toppunt TRS: alles is geoorloofd, zelfs liegen over wat er werkelijk gaande is.

  Voor het minste of geringste moet dus de sterke arm klaar staan?

  Ik ben meer van dialoog, autonomie, harmoniemodel, eerlijkheid en solidariteit. Er samen uit komen in plaats van direct naar regulering te willen grijpen.

  Het is wel duidelijk waar het huidige kabinet draagvlak vind voor al die schendingen van mensenrechten. Enge club hier.

 5. 8

  Ik heb in Hoograven gewoond, een slecht stuk er van, en als je een paar keer een soort nederlandstalig volksfeest met enorme volumes tot diep in de nacht hebt, dan bel je de politie, althans ik wel.
  Die vraagt dan of je met de buren hebt geprobeerd te praten, dan zeg je dat je dat niet durft. Ik durf dat ook echt niet, en het zou mijns inziens ook geen reet uithalen, hooguit ellende opleveren.
  Het is lekker makkelijk om vanuit je leuke jaren 30 woning in een rustig stuk van Hilversum over NIMBY te praten, maar ga eens lekker in een mindere buurt wonen.

  Sailant detail is dat mijn Marokaanse, turkse e.d. buren geen overlast opleverden btw…

 6. 11

  Sorry plofkip, maar als jij het OK vind dat je tot twee uur snachts uit je bed wordt gedreund dan neem je jezelf niet serieus. Of het moet zijn dat jij de volgende dag niet hoeft te werken, of dat je geen kinderen hebt die om 6 uur weer naast je bed staan, of een combinatie daarvan?

 7. 13

  Ik woon aan de gracht in Amsterdam, voorheen een brede diversiteit aan buurten gewoond van Kanalen eiland (Utrecht) tot Indische buurt (Amsterdam), Linnaeusstraat (Amsterdam) etc, de luxe van inderdaad stille allochtone families om mij heen. Hooguit een meppende vader op het hok met onafgebroken jankende kinderen op het balkon. (Om de beurt één van de 8 kinderen aan gort).

  Nu eigenlijk het toppunt van overlast: eindeloze hoeveelheid evenementen, toeristen, overdag gillende kinderen op het pleintje, het zuipende juridische echtpaar dat om de haverklap de kakineuse kinderen aan tafel gilt (ouders uiteraard bouwjaar ’70; typische navelstaar), verder nog de wekelijkse jembé band die oefent, het zangkoor zwetende vrouwen, de bouwactiviteiten, de scheepstoeters van de cruiseterminals, de voorliefde voor hollandse smartlappen van mijn dove bejaarde overbuuf,’s nachts neukende junks, ’s avonds laat puberende passoa drinkers en tot slot zingende bovenbuurman met jetlag. (Vergeet ik nu het studenten huis tegenover mij?)

  En weet je wat: we komen er samen wel uit! Af en toe mekaar verrot schelden helpt, wat overleg ook en vooral: elkaar kennen en een praatje maken.

  Als mijn vriendengroep een dagje uit housen gaat dan zoeken we een beschutte plek, bellen misschien de politie van te voren om te checken of het een beetje door de beugel kan en we gáán! Evenzo met afterparties thuis: pas vanaf 07.30 het volume écht open!

 8. 14

  iemand die een tuinfeest geeft zonder de buren preventief te waarschuwen bevindt zich op een gevaarlijk terrein in een overbevolkt land.
  Dialoog moahahaa ,succes!.

  Tokkies zijn het probleem niet.
  Angst wel.
  1 lawinepijl in de tuin and the party is over.

 9. 15

  Misschien was het toch wel een goed idee geweest in voor die meppende vader eens de politie te bellen. Of ging je daar ook af en toe overleggen en een praatje maken?

 10. 16

  Om twee uur karaoke’en gaat natuurlijk een beetje ver (karaoke gaat in het algemeen te ver:P), maar als zo’n buurman bijvoorbeeld 1 of 2 keer per jaar een beetje luidruchtig feestje geeft, ga ik zeker niet de politie bellen; ik wil zelf ook wel eens een feestje geven en hoewel het devies dan is dat men niet al te luidruchtig is na een zeker tijdstip, wijst de praktijk uit dat er dan toch zo nu en dan een gesprek uitdraait op luidruchtig gelag en gelach. Van mij mag het, ook al lig ik er de halve nacht door wakker. Voor je het weet gaat de buurman over mijn eigen feestje klagen, en daar zit ik niet op te wachten.

  Voor je het weet leven we in een soort UK, waar in mijn ervaring/beleving de politie standaard om 22:30 voor de deur staat als er meer dan 10 personen in een woning zijn en er het vermoeden is dat er alcohol gebruikt wordt. (Netto resultaat was dan altijd dat het feestje zich in een park voortzette:-))

  Maar karaoke, een bewust georganiseerd stukje luidruchtigheid om twee uur, duidt natuurlijk wel op een buurman die zich er waarschijnlijk niet eens bewust van is dat ie buren heeft. Zo iemand verdient natuurlijk een bezoekje van de man met de blauwe pet.

  Daar lijkt de poll het inmiddels mee eens te zijn met ruim de helft van de stemmen voor “Als het echt regelmatig gebeurt wel, maar niet te snel, het wordt al zo’n politiestaat hier”. Ik vind de poll trouwens wel een beetje onduidelijk; je brengt het verhaal alsof het een incident was maar even later heb je het over “vaste prik”. Dat laatste is natuurlijk ook het grote verschil tussen horeca en particulieren; particulieren geven niet dagelijks feestjes.

  Overigens deed zich laatst een stukje verder zo’n luidruchtige situatie voor. Ik dacht “dat kan echt niet!” en toen vloog er een vliegtuig over dat het feestje overstemde. Die vliegtuigen vliegen echter dagelijks over en daaruit moet ik dan toch concluderen dat in ieder geval bij mij van enig selectief gehoor toch wel sprake is.

 11. 17

  @ Raven, daar heb ik inderdaad een praatje mee gemaakt. Al werd dat niks. Ik was te laf en te onzeker van mijn zaak om er een “ferm” gesprek van te maken.

  Uiteraard wel besproken met de buurtregisseur (=wijkagent). Daar is de buurtregisseur voor namelijk.

 12. 18

  @plofkip
  Ik ben meer van dialoog, autonomie, harmoniemodel, eerlijkheid en solidariteit. Er samen uit komen in plaats van direct naar regulering te willen grijpen.

  Bij burengerucht?
  Van welke planeet kom jij?
  Sorry, klinkklaar gelul dus, zie hemaworstje#14.

  Hier werkt alleen het conflictmodel: er op, duidelijk maken dat je het niet pikt en de stekkers eruit.

  Opzouten.

 13. 19

  Hmm, het hangt allemaal met elkaar samen. Op het moment dat de buren een teringherrie maken stap je daar veel makkelijker op af als je weet dat je steun kunt verwachten van verhuurder en/of politie.

  Maar die instanties hebben jarenlang niet thuis gegeven. Dus je vreet gewoon je schoenen op, net als de buren aan de andere kant. Dat gaat een tijdje goed, totdat de vlam een keer in de pan staat.

  Het paradoxale aan deze situatie is dat naarmate de wetten en regels beter gehandhaafd worden, zaken veel vaker in den minne geschikt kunnen worden.

 14. 21

  @ MvL

  Ik denk ook de samenhang te kunnen zien…
  Generatie NIMBY kompt op, belt de politie voor een ongestrikte veter, vaste hotline met elke instantie waar geklaagd kan worden. Handhaving loopt vast. Politie maakt teveel kosten. Niemand doet meer iets.

 15. 22

  @ zmc:

  Nou, wat dat laatste betreft — het is nu eenmaal een psychologische realiteit dat je op een gegeven moment geluid dat als normaal wordt ervaren niet meer hoort of in ieder geval niet meer bewust ervaart. Het is onvoorspelbaarheid die ervoor zorgt dat je “de oren spitst” en daarmee dus uit je concentratie of rust wordt gehaald; selectief gehoor is niet iets vreemds of slechts.

  Maar de discussie is nu al weer helemaal verward. Het verhaal en de poll gaat er niet om of iemand vind of burengerucht meer/minder toegestaan moet worden maar of iemand vind of jezelf of overheid/woningbouw voor een oplossing moet zorgen.

  Ik ben een bewoner van de binnenstad van een grote stad met onder meer studentenhuisvesting in de onmiddellijke omgeving en burengerucht is irritant. Laatst nog inbreuk gepleegd op een soort van feestje waar langer dan een uur lang om de paar minuten een toeter werd gebruikt om de een of andere reden.

  Heb echter niet de neiging gehad de politie of de huisvestingsorganisatie te bellen.

 16. 23

  De reglementen van woningbouwverenigingen dienaangaande zijn veranderd sinds een of 3, 4. Maar ik dacht juist gunstiger ten faveure van huurders. Snellere anticipatie woningstichting, niet meer jarenlange slepende kwesties. Goed, maar blijft altijd lastig qua bewijslast. Je kan namelijk om wat voor reden dan ook gewoon een hekel hebben aan je buurman en hem bestoken met abonnementen op incontinentieluiers of sexy lingerie enz.enz..

  “Beschermd Woongenot” me zolen…handelen naar eigen “inzicht” hoe-dan-ook. Zal per won.st. verschillen hoe daar mee wordt omgegaan maar als d’r geen énkele kans op verbetering (rede) en A) Was je zelf helemaal niet van plan te verhuizen of heb je een koophuis, tja, staat je niks anders te doen dan 1) na enkele malen vriendelijk waarschuwen 1 x stevig op de muil slaan en nooit meer doen of 2) bij uitpandige meterkasten of centrale kast(en) het slot uittikken en stoppen/ huisjes weggooien (nooit bekabelingen doorknippen, anders wordt de energieboer kwaad).

  B) Waren er toch al wat verhuisplannen? Kan uit eigen ervaring verzekeren, van de ene op de andere dag geconfronteerd met een probleemgezin dat maandenlang op de kale betonnen vloer ’s nachts schromelijk de hoempapa danst: 1) Voor de vorm toch maar politie voor wat het waard was (binnen 30 min. terugbellen als ze niet komen…alles voor het dossier!), en permanente druk uitoefenen op won.st: stuk bellen, “ander huis” en vooral niet kwaad worden: 2) 1 avond de stereo op volle kracht doorblazen en andere buren vriendelijk doch in stevige bewoordingen uitleggen dat “het” op b.v. 1 oktober afgelopen uit is met de pret met direct aangetekende brief WS erachteraan.

  WS hebben namelijk een bepaald aantal woningen voor noodgevallen in portefeuille.
  Geduld, komt alles goed, sindsdien tevreden in m’n nieuwe huis.

  Met een mooie tuin op het zuiden enzo…

 17. 24

  Het vervelende is dat er ook voor echt vervelende zaken nauwelijks een oplossing is. We hebben een buurvrouw die al jaren lang met alles en iedereen ruzie zoekt. De ene naar de andere partner vliegt daar na twee weken continue ruzie met koffers, parfum-flesjes en al de deur uit (letterlijk).

  Het vervelende is dat de kinderen, verschillend in leeftijd van 5 tot 16 gillen van angst tijdens die ruzies. Een van de dochters plast chronisch in bed. Dat gaat menig ouder in de buurt door merg en been, omdat de situatie te triest is.

  Zoek je echter de officiële instanties op, dan wordt je standaard afgepoeierd. De woningbouwvereniging kan niks zonder dossiervorming, de politie neemt je niet serieus en de kinderbescherming lacht je uit.

  Nu ben ik niet zo’n fan van de hellend vlak theorie, bovendien kan ik niet in de toekomst kijken. Ik zie mezelf echter over een paar jaar voor de camera’s van RTL’s en SBS’ weetikveelnieuws staan te verklaren dat de hele buurt het wist, terwijl de instanties niets deden, maar dat we daar de kinderen niet mee terughalen. Dat mens heeft al eens een vinger van een van haar partners afgebeten, en steekt regelmatig autobanden lek (en dan niet bij zichzelf natuurlijk).

  (het is op dit moment overigens rustig)

 18. 28

  Hrm, ik vind dit soort dingen altijd een beetje dubbel. In mijn appartementencomplex wonen een paar bejaarde huurders die heeeel goed weten hoe het hoort. En die niet te beroerd zijn om briefjes onder de deur door te schuiven dat mijn fiets weer eens in de weg stond. Dan wonen er ook nog een stel tokkies die een paar keer in de week op de meest bizarre tijden ruzie maken (4 uur ’s nachts komt ook wel eens voor). Die van tijd tot tijd een of andere kutbaan hebben waar ze om half vijf voor op moeten staan. Zodat ze geen herrie meer aan hun kop willen hebben na 9 uur ’s avonds. Maar die mij pislink aankijken omdat ik –als woningeigenaar– zo af en toe loopt te klussen en daarbij meer herrie maak dan ’t arme hoofdje van de steuntrekkers aan kan.

  In die omgeving ben ik natuurlijk degene die door de VvE uit z’n woning zou moeten worden gezet. Het kan verkeeren.

 19. 30

  @ Simon

  Een van de dochters plast chronisch in bed.

  Que? Misschien moet je dat wijf eens platneuken, piept ze wel anders…

  Maarreh…hou me ten goede. kweet er álles van. Niet gestoord worden in nachtrust is de streep. Kakafonie van kinderen overdag, muziek, feestjes, ruzies…horen bij het leven. Maar als het een niet te harden probleem is Simon, eerst een vriendelijk praatje aanknopen en zachtjes je grieven kenbaar maken…diplomatie Simon…en dan pas instanties (die inderdaad pas ingrijpen als iemand b.w.v. spreken met een kapmes loopt te zwaaien) anders blijf je aan de gang…gaat maar door-en-door..tot je het niet meer ziet zitten en de depressie toeslaat. En dat is een heel naar ding.

  De aanhouder wint.

 20. 31

  Aha.

  Dus je hebt toch maar weer besloten je onder de levenden te begeven?

  Nou, zie de smakelijke bijdragen weer verschijnen!

  Dussss…1…wat zeg ik, nee, TWEE hiephiephoeraaatjes voor Onze Gouwe trouwe Heilsoldaat Mescaline.

 21. 34

  Voor zover ik het begrijp gaat het hier om een feestje. Niet structureel overlast. Meteen vliegen de stasi oplossingen in het rond. Gun elkaar eens wat. Tot 2 jaar geleden woonde ik als niet-student op Uilenstede. Prachtige buurt waar men elkaar gewoon zijn gang laat gaan en niet over van alles meteen begint te zeiken. Minimaal 10 keer per jaar had je echt feestjes die doordrongen tot in de slaapkamer. Irritatie is de boosdoener dat je dan niet kunt slapen, niet het geluid. Train jezelf eens een beetje om irritatie te overwinnen. Er hebben mensen lol, zoals het hoort. Denk daar eens aan i.p.v. meteen te roepen om ingrijpen en wetten. De burgertrutten buurt waar ik nu woon gaat over wie er voor zijn deur kan parkeren. Liever 10 feestjes per jaar dan wegrijden met je auto om iedereen uit zijn hol te zien kruipen en een auto-stoelendans te houden. Heb er geen last van, maar het is zo intens zielig en dat ik daar woon ook. Voor alle duidelijkheid, persoonlijk haat ik feestjes, maar vrolijke mensen (op minimaal een paar meter afstand) kan mij zelden irriteren (alleen als ze je proberen te betrekken in die lol en denken lollig te zijn wordt het irritant).

 22. 35

  Ik logeer tijdelijk in de slechtste wijk van Dordrecht en geluidsoverlast is hier heel normaal. De onderbuurman heeft zijn tuintje overdekt met golfplaten en plastic en houdt er een illegaal café annex gokhuis (met af en toe hoog oplopende ruzie) annex restaurant op na. Heb nog niet kunnen ontdekken of hij werk heeft, maar ik denk het niet als je minstens vijf dagen in de week tot diep in de nacht met Antilliaanse vrienden en vriendinnen zit te schreeuwen in de tuin. Normaal praten kunnen ze niet. Gelukkig was de maand augustus slecht zodat de balkondeur zelden heeft opengestaan. Ook overdag is er constant herrie. Met de balkondeur open kun je je eigen tv niet verstaan zonder die op de hoogste stand te zetten.
  Een maand geleden heeft mijn man om half twee ’s nachts vanaf het balkon geroepen of die t…herrie nu eens afgelopen kon zijn. De man moest zich groot houden tegenover zijn vrienden en reageerde furieus. Zei onder andere dat als we er last van hadden, we maar moesten aanbellen, midden in de nacht zeker, en dat je respect voor elkaar moest hebben. De herrie ging dus nog zeker een half uur door. De volgende dag heeft mijn man hem aangesproken toen hij uit zijn werk kwam en gezegd dat wij respect voor hem hebben maar hij niet voor ons omdat hij gewoon doorging. De man zei dat hij hier al twaalf jaar woont en dat hij nooit klachten heeft gehad. Waarop mijn man zei dat de buren zeker bang voor hem waren, maar wij niet. Ramen en deuren bij de naaste buren zitten altijd potdicht. Twee dagen later was het weer raak en is mijn man om half twee in zijn pyjama naar de buurman gegaan. Toen was het snel afgelopen.
  Afgelopen vrijdag kregen we een briefje in de bus. Wij werden op de hoogte gesteld van een feestje op zaterdag dat tot 2.30 uur zou duren.
  Het gaat ons niet om af en toe een feestje, het is hier bijna iedere dag feest, herrie dus.

 23. 37

  Wat worden die overlast verhalen toch met een boel gevoel voor stemmige emotie neergepend hier. Mooie uitsmijters, gevoelige oneliners, mooie klachtenpoezie…

  “Het gaat ons niet om af en toe een feestje, het is hier bijna iedere dag feest, herrie dus.”

  Met bloeddoorlopen ogen en een bibberende onderlip kon zij nog net deze laatste zin uit haar vingers krijgen.

 24. 38

  Een keer aanbellen. Dan de politie bellen. 0900-tuig. Eventueel de telefoon even uit het raam, en zeggen:”hoort u het, dat is toch niet normaal.”

  Elke keer bij overlast de politie bellen. Dan ontstaat er een dossier. Met een dossier heb je wel iets in handen.

 25. 40

  “Met bloeddoorlopen ogen en een bibberende onderlip kon zij nog net deze laatste zin uit haar vingers krijgen.”

  Wat een superintelligente opmerking. Hier heeft iedereen wat aan, probleem opgelost. Ga zo door.

 26. 42

  De situatie ‘woningbouw’ (gesubsidieerd huren) suggereert voor mij overheidsbemoeienis. Dus, die woningbouwvereniging zou hier dan in moeten grijpen. De stereotype Tokkie mag blij zijn dat hij/zij goedkoop mag wonen, dus dan zijn er ook voorwaarden aan verbonden. Tot zover mijn strenge rechtse kerk mening.

  Bij koophuizen ligt het weer anders, ik ben van mening dat hier geen overheidsbemoeienis moet zijn. Principezaak met ‘liberale’ overwegingen, mijn grond, mijn feest, dus samen oplossen. Over het algemeen schat ik kopers ook intelligenter in dan huurders, dus ik hoop als klagende onderbuurman dat klacht over vals zingende yuppen serieus wordt genomen.

 27. 43

  @ W.v.d. Berg

  Een beetje kleinzerig gaan zitten mekkeren over persoonlijk ongemak op een opinierend blog, daar heeft letterlijk iedereen wat aan!

  Driewerf Hoera! Voor Wimmie van den Berg!

 28. 44

  Nog een traktatie voor op een tegel bij de WC:

  “Slimme mensen praten over ideeën.

  Middelmatige mensen praten over gebeurtenissen.

  Domme mensen praten over andere mensen.”

 29. 45

  Heb hier anders nog weinig ideeën gezien. Alleen jij begint andere mensen belachelijk te maken.
  Nogmaals, ik logeer hier. Als ik hier gewoond had, was het al opgelost.
  In de jaren zeventig woonde ik in een portiekflat. Een van de acht bewoners vond dat hij ongebreideld herrie kon maken in het midden van de nacht. Onze benedenbuurvrouw sprak ons erop aan. Ze had op de bel staan drukken, maar we hoorden het niet, zo hard stond de muziek. We waren niet eens thuis dat weekend. Ik heb een brief geschreven aan de woningbouwvereniging met ondertekening van zes andere bewoners. Nooit meer last gehad.

 30. 46

  Bravo Plofkip, bij ons op de gracht weten we tenminste hoe we burengerucht op moeten lossen.

  En je hebt groot gelijk, mensen die de politie bellen als de buren 2 uur ’s nachts een karoake feestje in de tuin vieren zijn gepamperde, menschenschuwe watjes.

  Kijk, wat wij aan overlast door toeristen, koninginnedag en gaypride te verduren krijgen tart iedere beschrijving, maar dacht je dat we daar de politie voor nodig hadden?

  Welnee, dat lossen we gewoon zelf op toch? Zo krijg ik elk jaar honderden euros overlastvergoeding ivm met NZ-lijn. En dat is volkomen terecht, want ook al ben ik meestal niet thuis tijdens de werkzaamheden, het kan zo maar voorkomen dat ik op een vrije dag in de verte een drilboor hoor. En dat is natuurlijk niet prettig.

  Wij aan de gracht hebben dat gewoon lekker geregeld, en dat zouden meer mensen zo moeten doen.

 31. 47

  wat een sociaal gelul allemaal, weer ben ik door mijn buurman en zijn vriendjes het bed uitgeschreeuwd!!! voor de zoveelste keer.
  na vaker gevraagd te hebben of ie zijn bek wil houden s’nachts, gaat ie gewoon door.
  ik heb m de volgende keer een pak slaag beloofd, en die gaat ie zeker krijgen.
  ‘snacht houd je je bek als je buren willen slapen en dan ga je niet met een paar man lekker de hele nacht liggen schreeuwen.
  en een keer is niet erg maar elke week een paar keer wel !!!!

 32. 48

  onze buren hadden onlangs een liveband in de flat. Tot aan de bovenste verdieping rammelden de ruiten. Is dat normaal? Hele discussies omdat iemand de politie had gebeld. De woningbouw heeft het over woongenot en dat niemand dat mag verstoren. Dus oprotten met al die kleresukkels die zo nodig herrie moeten maken.laten ze gaan werken en vroeg op moeten. Weten ze ook wat het is.