1. 1

  Poetin op koude oorlogspad?

  Volgens mij is dit een logische reactie op al die agressie van de VS.
  Wie kaatst moet de bal verwachten zeggen we toch?
  Ik ben voorlopig nog even voor Poetin hoor.

 2. 2

  Daar sluit ik me bij aan. Natuurlijk zit ik niet te wachten op een Tweede Koude Oorlog, maar de Verenigde Staten ván Amerika mogen best wat tegengas krijgen.

 3. 3

  Ja de VS mag best wat tegengas krijgen, maar om nou Putin tot heilige te verklaren? De man die verantwoordelijk is voor de genocide in Tsjetjenie? De gast achter de rode knop van de op Europa gerichte raketten? De neokolonisator van de ex-sovjietstaten?

  Dit is geen altruist, maar iemand die ontdekt heeft dat Rusland weer meer macht kan vergaren en er actief mee bezig is. Mensenrechten, schmensenrechten is zijn devies en wat veel gevaarlijker is, deze man bezit meer intelligentie dan zijn amerikaanse collega en heeft bovendien een veel sterkere greep op politiek en media in eigen land, zodat hij al zijn plannetjes ongestoord en veelal zelfs buiten beeld kan uitvoeren.

 4. 4

  Inderdaad, het beste van twee kwaden kiezen is hier niet van op toepassing, ongeacht verdiende kritiek op de VS. God mag immers weten wat Putin zou doen als deze niet werd tegengehouden door de huidige asymetrische machtsbalans. De kop is imo uiters gerechtvaardigd, waar Putin in aller ijl haar nieuwe macht laat gelden in de voormalige sovietlanden en op de wapenwedloop zo goed als hij kan probeert in te lopen.

 5. 5

  Hoho, ik verklaar niemand tot heilige, en zeker Poetin/Putin niet, want hij is minstens zo eng als Bush, maar ’t feit dat ze elkaar zo een beetje kort [proberen] te houden vind ik eigenlijk niet zo erg.

 6. 6

  Poetin op koude oorlogspad?

  Volgens mij is dit een logische reactie op al die agressie van de VS.

  Je bedoelt de Amerikaanse agressie in de Caucasus en in de Oekraïne? Nee, wacht… dat was Rusland zelf natuurlijk. :P

 7. 7

  @ Bismarck
  “… en wat veel gevaarlijker is, deze man bezit meer intelligentie dan zijn amerikaanse collega …”

  Mmm, interessante statement. Als ik het goed begrijp vind je intelligentie een gevaarlijke eigenschap van politieke leiders. Als meer mensen dit vinden zouden ze dit bij Stemwijzer mee kunnen nemen in hun adviezen..

 8. 8

  @7: Als het gaat om wereldleiders die gebruik maken van een gebrek aan democratie in eigen land, lijkt me intelligentie zeker een gevaarlijke eigenschap. Een intelligent iemand met slechte intenties is nu eenmaal gevaarlijker dan een dom iemand met gelijke intenties, aangezien de kans veel groter is dat hij ze in werkelijkheid weet om te zetten.