Perspapegaaien

Foto: Fotofuck door Pascal Vanenburg copyright ok. Gecheckt 28-02-2022

OPINIE - Heeft er nog iemand vertrouwen in de media? Wie deze week een beetje op heeft gelet, zag zo al twee berichtjes rondgepapegaaid worden die bij nader inzien compleet anders bleken te zitten.

Zo schreven nationale en internationale media vlijtig een bericht over dat een vakantieganger in Dubai zijn dochter zou hebben laten verdrinken omdat hij het niet kon dat vreemde mannen aan zijn dochter zouden zitten. Zo’n bericht over de achterlijkheid van moslims doet het altijd goed. Sensatie, verhitte gemoederen, goed voor de clicks!

Bij nader inzien bleek het hele verhaal een twintig jaar oude anekdote van een strandwacht daar, over het meest absurde voorval dat hij in zijn loopbaan had meegemaakt. Maar denk je dat de kranten die het bericht breed uitventten, gaan rectificeren? Natuurlijk niet. En als ze het al doen (ergens achter in de krant), zullen de meeste mensen dat niet meekrijgen.

Marokkaanse lynchmeute

Verder werden we deze week getrakteerd op een martelaarssage van Roze gnoom Jan Roos. Op Twitter verkondigde Roos bijna gelyncht te zijn door niet minder dan twaalf Marokkanen, bewapend met stoken, stalen staven en stenen. Hij had ze af weten te schrikken door op hen af te rennen. Als door een wonder had hij ondanks de regen aan stenen geen schrammetje opgelopen; er zat zelfs geen deukje in zijn auto.

Het ene na het andere nieuwsmedium tikte het verhaal braaf over. Kutmarokkaantjes die een journalist belagen in Amsterdam-West, met stalen staven en stenen nog wel, dat doet het altijd prima. Sensatie, verhitte gemoederen, goed voor de clicks.

Dat het verhaal nogal ongeloofwaardig was maakte niet uit. Roos verschijnt namelijk regelmatig met zijn tronie op televisie en behoort bovendien tot het persgilde, dus werd het door de media als zoete koek geslikt. Waar heb je anders collega’s voor, nietwaar?

Illustratief is de kritiekloze houding van Nieuwsuur-verslaggever Jan Eikelboom:

Dat Roos op Twitter regelmatig grossiert in racistische uitlatingen en werkt voor media-outlets die populair zijn geworden door zwarten te beledigen en Marokkanen in een kwaad daglicht te houden, was kennelijk geen reden om aan zijn woorden te twijfelen.

Rambo Roos

Daags na alle ophef over hoe journalisten in dit land kennelijk belaagd worden door hordes gewapende Marokkanen, bleek het toch allemaal net even anders te zitten. Het zou volgens getuigen niet om twaalf tot vijftien jongens gaan, maar om een stuk of zeven; en Roos had zelf een kapmes van een meter uit zijn auto getrokken en de jongens – onder het slaken van racistische verwensingen – gedreigd daarmee hun ‘kankerkoppen’ af te hakken. Er zou slechts met een kluit aarde naar hem zijn gegooid, niet met stenen. De jongens zelf bevestigen tegenover AT5 deze versie van de gebeurtenissen.

Die lezing is al een stuk geloofwaardiger: het verklaart zowel waarom Roos geen letsel heeft overgehouden aan het akkefietje, als waarom de jongens zich uit de voeten maakten en ook waarom Roos geen aangifte wilde doen. Bovendien circuleren er inmiddels diverse foto’s waarop Roos precies zo’n wapen in handen heeft.

Op Twitter maakte men zich inmiddels vrolijk om Rambo Roos. Maar het beeld was al gezet: Marokkaanse jongens belagen journalist. De laatste heeft het merk Jan Roos handig in de markt weten te plaatsen (GeenStijl, waar Roos tegenwoordig voor werkt, is toch een beetje tweede garnituur en bovendien op z’n retour) en Marokkaanse tieners weer eens fijn als probleem weggezet.

Hoernalistiek

En de pers helpt daar vrolijk aan mee. Ja, het Parool en AT5 trokken er (als enige) op uit om wederhoor te krijgen, maar in eerste instantie publiceerden ook zij kritiekloos wat Roos allemaal beweerde, ook al viel zijn verhaal nauwelijks geloofwaardig te noemen. Een met staven en stenen bewapende lynchmeute van twaalf man neemt niet ineens de benen als je op hen afrent en hard ‘boe!’ roept; en als je met stenen wordt bekogeld kom je daar doorgaans niet zonder schrammetje vanaf.

Twee canards in één week die overal rondgepapegaaid werden door de pers, negatieve beeldvorming over moslims en Marokkanen bevestigde en pas in tweede instantie hier en daar werden ontkracht…

Ik zou nu een klaagzang kunnen beginnen over de deplorabele staat van de journalistiek, maar dat laat ik graag aan Joop Visser over.

Sowieso is het nooit anders geweest.

Reacties (54)

#1 Thallman

Dat Roos op Twitter regelmatig grossiert in racistische uitlatingen en werkt voor media-outlets die populair zijn geworden door zwarten te beledigen en Marokkanen in een kwaad daglicht te houden, was kennelijk geen reden om aan zijn woorden te twijfelen.

Dat Sargasso grossiert in extreem-linkse uitlatingen, partijdigheid, selectieve berichtgeving en Nederlanders in een kwaad daglicht houd is voor mij dan ook een reden om aan wat hier geschreven wordt te twijfelen. Dat is namelijk wel zo makkelijk, waarheid wordt gewenste waarheid.

Ik ken die hele Jan Roos niet, kijk geen pownews en heb geen twitter. Het zou best kunnen dat hij in een vlaag van woede een groep Marokkanen die hem uitdaagden op de vlucht heeft gejaagd en zich daarna wat heldhaftiger heeft voorgedaan.

Wat de schrijver van dit stuk hiervan probeert te maken is een frame waarin de media een rechtse club vormen die samen complotten smeed tegen Marokkanen en alleen wat de leden van deze rechtse club beweren voor waarheid aannemen. Dit is onzin, als iemand beweerd aangevallen te zijn door een groep van wie-dan-ook, dan bericht de media hierover, dat heeft niks met een rechts complot te maken. Waar het om gaat is of deze initiële berichtgeving gecontroleerd en als het nodig is gecorrigeerd wordt, dat is in dit geval gedaan, er zijn genoeg gevallen waar dit niet gedaan is, maar daar bericht sargasso niet over om het in die gevallen aartsvijand powned niet betreft.

 • Volgende discussie
#2 Joop

Over die christelijke vrouwen die vermoord zouden worden in Mosul want geen seks met die moslims, bleek ook niet waar te zijn. Alleen dat werd opgemerkt door Carel Brendel. Die niet bekend staat als een moslimvriend.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Grolschje

De ene partijdige stukjesschrijver is boos op de andere partijdige stukjesschrijver omdat die partijdige dingen schrijft die niet goed voor zijn partij zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Arduenn

Brekend: Sargasso geeft platform aan pleefiguur

In ander nieuws: poemaplaag teistert de Veluwe

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Joop

@4.

nee, weer een wolf in Drenthe gesignaleerd

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Inkwith Barubador

@1: Zo zeg, in welk universum leef jij?

Of is dit een onderdeel van de cursus drogredeneringen? Want je reactie zit er vol mee.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 aynranddebiel

@3
Ik heb niks tegen een beetje partijdigheid op zijn tijd, maar als de NOS de beweringen van zo’n aandachtsverslaafde fantast kritiekloos publiceert als nieuws is er wel iets mis.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Ontzettende User

“Maar het beeld was al gezet: Marokkaanse jongens belagen journalist.”

Ook in de nieuwe versie van het verhaal — waarin de journalist ‘slechts’ met andere objecten dan stenen is bekogeld — klopt dit nog steeds. Dat dit ‘beeld’ bestaat hebben de betreffende Marokkanen dus volledig aan zichzelf te danken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Joop

Als je tweets van Jan Roos bekijkt kan je hem al helemaal niet serieus nemen. Schelden, klagen, overdreven aandacht trekken, hij probeert te provoceren, wat niet meer lukt, en allemaal andere potjes waar hij in roert. #bagger

Zijn laatste is lachwekkend:

Jan Roos ‏15 uur geleden
Na tientallen bedreigingen ben ik het hier wel zat. Ik ga u tijdelijk verlaten. Succes met dit doodzieke land.

Jammer genoeg niet voorgoed. Hij gaat niets anders dan een weekendje naar Texel, wat hij als buitenland ziet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Prediker

@8 Niet helemaal natuurlijk.

Volgens die jongens wilden ze hem alleen zuigerig ‘interviewen’ zoals Roos dat zelf graag ook mag doen, gewapend met roze plopkap en camera; en was Roos daar niet van gediend, waarop deze het kapmes uit zijn kofferbak trok.

Nu moet je er natuurlijk rekening mee houden dat die jongens – net als Roos – hun eigen rol in het verhaal zo veel mogelijk minimaliseren; maar punt is dat de ware toedracht al een politieonderzoek vereist.

Het gaat dus sowieso niet aan om klakkeloos over te schrijven wat Roos dicteert, of wat andere media schrijven. Eén bron is geen bron. Dat blijkt ook maar weer, want Roos blijkt bepaald geen betrouwbare verteller te zijn geweest.

Maar het is een journalist, komt regelmatig met z’n kop op teevee, dus meneer stelt zogenaamd wat voor, en iedereen tikte het in eerste instantie kritiekloos over. Het beeld was weer gezet. Het zoveelste relletje rond Marokkanen was geboren.

Terwijl het op z’n best slechts de halve waarheid was, en op z’n slechtst de omgekeerde wereld.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 HenkVanIngrid

Goed dat er mensen als prediker zijn,die opkomen voor de mensenrechten van de cast van Opsporing Verzocht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Joost

@11: Volgens mij gaat het hele stuk daar niet over, maar natuurlijk, schiet maar in je Pavlov. Daarnaast, zaten deze jongens ooit in die show of beschuldig je maar wat in het wilde weg?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 JANC

@12: Die Pavlov (s dat beeld trouwens wel correct?) druipt toch ook van die andere reacties als #1, #3, #4 en #8?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 HenkVanIngrid

.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 Micowoco

Interessant artikel: (maar :-/ )

http://www.destillewaarheid.nl/2015/08/13/dit-is-wat-tarik-z-nederland-wilde-vertellen/

“De NOS doet zich voor als Nederlands meest betrouwbare presentator van nieuws omdat zij een publieke omroep is.
Het regisseren en met name monteren is echter lange tijd overgelaten aan het Amerikaanse Fox dat bekend staat om haar eenzijdige berichtgeving. Fox was zelfs met haar eigen studio’s gehuisvest op de begane grond van het NOS-gebouw. Fox had – naast enkele Nederlandse medewerkers – gewoon haar eigen van origine Amerikaanse team. “

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 analist

@1: Als je het hier zo erg vindt waarom vertrek je niet? Ik zal je braakseltjes niet missen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Sjap

Weer een breedveld-light stukje van Prediker. En maar zeuren en zeuren en zeuren. Stukjes in de krant blijken niet te kloppen! Wat een wereldnieuws….. gaap gaap gaap

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 Prediker

@17 De continue stroom aan negatieve beeldvorming over etnische, culturele en religieuze minderheden is inderdaad slaapverwekkend en weinig relevant, zolang het jou niet betreft.

Daar is een term voor: white privilege.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Inkwith Barubador

@15: En dan zijn er nog mensen die de NOS links vinden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 Sjap

@18: Wauw, je hebt groot gelijk. Ik heb het niet goed gelezen en zag geeneens dat het allebei stukjes betrof over specifiek moslims. Ik las gewoon een stukje over twee niet-kloppende verhalen. Zonder ironie: ga door.

Je ziet aan het NRC-Washington post verhaal ook hoe veel verder ze in de USA zijn wat betreft dit onderwerp. Rechts mag dat policor noemen, mij lijkt het gewoon voortschrijdende beschaving.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 McLovin
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Hal Incandenza

@20
Het NRC citeerde uit een van de boekn met de kop. Waarom ze in de VS zo bent out of shape zijn snap ik niet helemaal. Dat schijnen ze trouwens met me eens te zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 HenkVanIngrid

@18: Daar is een term voor: white privilege.

He ja, laten we met elkaar met holle, inhoudloze cliches om de oren gaan slaan. Dat zal de kwaliteit van de discussie zeker ten goede komen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 HenkVanIngrid

@20: Ik heb het niet goed gelezen en zag geeneens dat het allebei stukjes betrof over specifiek moslims.

Je hebt nog steeds niet goed gelezen want het ene verhaal gaat over 1 moslim in Egypte en het andere stuk gaat over een paar aggressieve marokkanen. De rest heeft drama-queen Prediker er zelf bij verzonnen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 Prediker

Je hebt nog steeds niet goed gelezen want het ene verhaal gaat over 1 moslim in Egypte…

@24 Dubai ligt in Egypte, ’tuurlijk. Heb je zelf niet goed gelezen of schort er gewoon iets aan je algemene ontwikkeling?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 Dante

Misschien vindt iedereen het zo langzamerhand zo gewoon dat Marokkanen, vooral in groepjes, naast omaatjes beroven en meisjes betasten, ook veelvuldig mensen bedreigen en aftuigen, dat “de feiten” van deze heer Roos klakkeloos als waarheid wordt aangenomen. Altijd goed dat iemand onderzoek doet of “de feiten” wel juist zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 Sjap

@26: ?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Joop

Tuurlijk Dantje, net zoals jou bijdragen op dit forum. Xenofoob. O ja, nu ben ik een wegkijken en een zelfhater. Hahaha

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Sjap

Enerzijds zijn er de berichten over moslims die maandenlang kinderen groepsverkrachten (Rotherham) en ook vrouwen massaal verkrachten (Zweden), en die auto’s in de fik steken (Zweden, Frankrijk) en weerloze mensen beroven (overal) en onthoofden (Zweden, Frankrijk) en met handgranaten gooien (Zweden), en die algemeen hoog scoren in de misdaadstatistieken (overal),en die ‘prachtwijken’ veranderen in nogozônes (Zweden, Frankrijk, Duitsland), en die mensen bedreigen en vermoorden die kritiek hebben op de islam (Rushdie, van Gogh, Hirsi Ali, Wilders, Hebdo, Westergaard), en die genociden plegen en kunstschatten vernietigen (Midden-Oosten, Afrika, Azië).

En anderzijds zijn er deze twee berichten die niet juist zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 Dante

@28: Ach Joop. Blijf maar volhouden dat ik een xenofoob ben om de waarheid maar te kunnen negeren. Hier weer een verhaal over de geweld(ad)ige daden van mensen waarvan ik zeg daar moeten we er minder minder minder van hebben. Wat zeg jij tegen de weerloze slachtoffers? O nee je hebt alleen begrip voor daders en hun zielige verhaaltjes over hoe slecht behandeld ze worden of zie je het toch anders?

http://www.at5.nl/artikelen/146197/overvallen-bejaard-echtpaar-heemstedestraat-gedrogeerd

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Prediker

@30 Was dat niet dat bejaarde echtpaar dat een stel nepagenten had binnengelaten?

Nou, dat is echt waarschijnlijk dat dit twee lichtgetinte types met Bert-en-Ernie-kapsels betrof!

Maar goed, elk willekeurig bericht over een beroving geldt tegenwoordig blijkbaar als illustratie van hoe roofzuchtig die Marokkanen wel zijn.

Hetgeen dan maar weer mijn punt illustreert, dat moslims en Marokkanen tegenwoordig overal de schuld van krijgen.

Terreurdaad: het zullen wel moslims geweest zijn. Roof: het zullen wel Marokkanen geweest zijn.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 Dehnus

@3: Verschil is dat ik niet bang hoef te zijn voor Prediker dat hij ooit met een machete achter me aan komt. Voor Meneer Roos moet je dat kennelijk wel. Daar mag oom Agent wel eens in huis gaan kijken naar verboden wapenbezit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Micowoco

Ik hoop die Jan met de korte achternaam nooit op straat tegen te komen. Voor je het weet heb je een kapmes in je rug!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 Dante

@31: Beetje hopeloos maar genuanceerde reactie van je. Natuurlijk zijn het voor jou gewoon ( nieuwe ) Nederlanders waar we er steeds meer meer en meer van moeten hebben. Echt Jan en Kees als ik zo naar de beelden kijk.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/08/smile_jullie_staan_op_geenstijl.html#comments

Tja als 9 van de 10 keer het eeeh nieuwe Nederlanders zijn, is het natuurlijk niet vreemd als deze nieuwe Nederlanders daarop aangekeken worden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 Bismarck

@34: “Tja als 9 van de 10 keer het eeeh nieuwe Nederlanders zijn”
Doe eerst eens cijfertjes waar dat uit blijkt, gaan we dan verder met “als”.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Dante

@35: Sja altijd wel iemand die het over cijfertjes wil hebben. Waarschijnlijk wetende dat die policor zijn ingekleurd en vertroebeld door wensdenken. Een al lang verzopen integratiedroom die door steeds minder gelovigen nog aangehangen wordt.

En dan geef je netjes en behulpzaam als je bent cijfers dan wordt het weer kommasexen om niets anders dan de cijfers te bagatelliseren om het multicultigeloof te verdedigen.

Hier heb je wat om weer recht te liegen. Ligt het deze keer aan de bron of zijn de cijfers weer onjuist?

Mensen van Marokkaanse herkomst werden in 2010 22 keer zo vaak als autochtonen verdacht van ‘vermogensdelicten met geweld’ (waaronder overvallen met geweld). Voor mensen van Antilliaanse herkomst is dit overigens 23,9 keer.Van de jongens van Marokkaanse herkomst die in 1984 zijn geboren, werd 61,4 procent tussen 1996 (toen ze 12 werden) en 2010 één of meer keren van een misdrijf verdacht. Onder jongens van autochtone herkomst is dat 24,8 procent.

http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/hoeveel-criminaliteit-er-onder-marokkanen

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Sigi

@29
Het wordt inderdaad wel eens tijd om wat meer te benadrukken wat christenen uit lopen te vreten.
Geen zin om er veel tijd aan te besteden maar mensen als Priklopil en Fritzl (Oostenrijk) en Dutroux (België) komen spontaan boven drijven.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 Noortje

@36 gelukkig hebben we @Flipvandyke vior de broodnodige nuance. Marokkaanse jongeren zijn vaker crimineel, maar na de puberteit is er niks bijzonders meer aan de hand.
http://www.flipvandyke.nl/2012/12/marokkanen-en-criminaliteit/
Is de verhoogde criminaliteit iets om te negeren? Neen. Maar is dit iets om consequent over ‘Marokkanen’ te spteken ipv over Marokkaanse pubers? Lijkt me ook niet fair en constructief.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 Dante

@38: Ja gelukkig heb je voorganger de heer Van Dijke om je geloof in lieve Marokkanen te bevestigen. Waar deze man echter geen rekening mee heeft gehouden is dat het criminele gedrag van deze lieve Marokkaanse pubers, (nog) niet in kaart is gebracht naarmate ze ouder worden. Immers die cijfers zijn er niet of worden stelselmatig verzwegen.

Maar ga jij de slachtoffers maar uitleggen dat het geen Marokkanen betreft maar enkel lieve Marokkaanse pubers, in gezelschap van steeds meer meer en meer andere lieve niet westerse pubers, die een beetje kattekwaad uithalen en dat Nederlanders nu eenmaal moeten bloeden, letterlijk en figuurlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 frankw

Zeg Dante, zou je die op de persoon van Flip van Dijke gerichte verdachtmakingen achterwege kunnen laten? Als er iemand is die elke uitspraak die hij doet checkt en dubbelcheckt, en die als hij constateert dat iemand een onvolledige of onjuiste uitspraak doet dat dubbel en driedubbel checkt dan is het Flip van Dijke wel.

Op het moment dat je geen argumenten hebt hou dan gewoon je mond (en oh ja, ik ben geen naïeveling want in een vroegere tijd heb ik zelf meer dan genoeg ervaringen met die Marokkaanse jongens gehad).

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 Grûtte Pier

Hebben die Marokkaanse jongeren zoveel vrije tijd dat er zoveel in Nederland verblijven?
Of hebben we het over Nederlanders, met een kleurtje? Nikkers?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Noortje

@39 ik denk niet dat het je ooit gelukt is @flipvandyke onderbouwd op een foutje te wijzen. Lijkt me vrijwel onmogelijk. Ik ben dus benieuwd waar je negatieve mening vandaan komt?

Verder zijn de cijfers wel bekend. Nee niet de post-puber cijfers van de huidige 16jarigen die nu rottigheid uithalen, maar wel de cijfers mbt ontwikkeling van crimineel gedrag van de mensen die ouder geworden zijn de afgelopen jaren. Waar baseer je je op wanneer je zegt dat de cijfers niet bekend zijn of stelselmatig verzwegen worden?

De cijfers die wel stelselmatig in dit soort (grote media) berichtgeving ontbreken zijn de cijfers van Alle pubers in Nederland.

Tot slot: de verbijstering en afschuw over een Heemstedestraat verhaal is bij jou denk ik niet groter dan bij mij, of bij de andere Sargasso Reageerders.

De laatste groep laat zich echter niet zuiver door angst regeren. Help, iemand met een lichtgetinte huid! Een realistischere houding zou zijn: Help, een puber! (als je dan toch als bang vogeltje in het leven wilt staan, maar ja, angst is niet rationeel. Dat weten we van de angst die mensen hebben voor haaien en de onderliggende cijfers mbt aantallen slechtoffers)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 Dante

@40: Verdachtmakingen? Hoezo? Ik doe niets af aan de cijfers van de heer van Dijke echter hij kan niet in de toekomst kijken. Dit zijn cijfer tot het 25e levensjaar. Nieuwe cijfers van dit schorem als ze ouder worden zijn er nog niet.. Als je wilt beweren dat dat Marokkaanse tuig dat 22 keer meer geweldsmisdrijven pleegt enkel uit pubers bestaat en nadien de goedheid zelf is… Maar hoe dan ook ik doe niets af aan de cijfers van de heer Van Dijke. Ik interpreteer de uitkomsten echter niet zo dat het allemaal wel mee zou vallen.

Is 22 keer meer geweld en bloed en enorm veel slachtoffers door Marokkanen geen argument om er vooral voor te zorgen dat er niet nog meer hierheen komen? En natuurlijk niet alleen Marokkanen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Dante

@42: Nee Noortje de werkelijkheid is dat er nogal wat verzwegen wordt als het aankomt op crimineel gedrag van allochtonen. En help een puber? Tja weet je dat is nu eenmaal je doorgeschoten geloof in multiculti. Niet het beestje bij de naam noemen dat het gewoon Marokkaans tuig is, die geheel op onterechte wijze een Nederlands paspoort gekregen hebben. Zelfs er alles aan doen om het feit dat het Marokkanen betreft zo veel mogelijk verdoezelen. Ook weer zoiets idioots. En dat het Marokkanen betreft zeg niet alleen ik, maar vooral de Marokkanen zelf. Natuurlijk zijn er ook welwillende Marokkanen, zoals de vrienden van de heer Rutte, maar er zit nu eenmaal veel drek tussen die niets om een mens geven en al helemaal niet om je multicultidogma’s en tolerantie die enkel misbruikt wordt en juist door dat gedoe van jullie met de racisme en discriminatie troeven is het zo gekomen.
Ik heb niets tegen welwillende Marokkanen echter zou blij zijn als er heel wat weer vertrokken. Kan Nederland de Westelijke Sahara niet inpikken? Kunnen ze daar mooi heen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 Grûtte Pier

@43: dat Marokkaanse tuig
Aah, je hebt het nog steeds over Marokkanen, terwijl je het over NIKKERS hebt! Zeg dat dan gewoon.
Sieg Heil

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#46 Dante

@45: Nikkers? Ik doe niet aan zulk soort woorden. O je bent natuurlijk weer bezig om feiten te verdoezelen en dan ga je nu maar even op Godwintoernee en zo. Nou veel succes verder. Wordt daar het feit dat Marokkanen 22 keer meer geweldsmisdrijven plegen anders? Jij hebt bloed aan je handen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#47 Noortje

@44 je reactie geeft in elk geval een mooi kijkje in je de denkwereld. Voor mij voldoende voor nu. Voor heel heel lang voldoende eigenlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#48 Dante

@47: Prima. Help een puber! Hahaha wel een goede eigenlijk.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#49 Joop

@48

Dantje, xenofoob, gedraag je een beetje. Jij bent een sukkel, je kan niet inhoudelijk reageren. Hahaha

Zit er ook drek tussen Nederlanders, jawel, mensen die zich Dante durfen te noemen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#50 Sigi

@44
“Natuurlijk zijn er ook welwillende Marokkanen, zoals de vrienden van de heer Rutte, maar er zit nu eenmaal veel drek tussen die niets om een mens geven en al helemaal niet om je multicultidogma’s en tolerantie die enkel misbruikt wordt en juist door dat gedoe van jullie met de racisme en discriminatie troeven is het zo gekomen.”

Goh, het zijn net mensen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#51 Joop

Dantje, maakt een verschil tussen mensen, generaliseren, alle allochtonen zijn fout, alle Nederlanders, (eigen volk) behalve de linkschmenschen zijn goed.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#52 Dante

Ach bezeten als men is, gevuld met neigingen tot zelfdestructie, komt men niet verder dan een onschuldige feitenbrenger onheus te bejegenen. 22 keer meer geweldplegingen, naast allerlei andere narigheden en geen kwaad woord daarover. Geen enkel begrip voor de slachtoffers van deze roofhorden. Geen enkele blijk van medeleven. Ook niet met de eerder genoemde oudjes die tot bloedens toe zijn mishandeld. Wat ontzettend hardvochtig en ziek moet men dan zijn? Totale ontkenning van de werkelijkheid en begripvol samenheulen met de Marokkaanse daders. En dat noemt mij drek. Dat mag en liever dat dan medeplichtig zijn en blijven aan deze misselijkmakende gewelddadige misdaden. Kennelijk is dat normaal bij bizar linkse wegkijkers.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#53 frankw

Goh Dante, je weet wel heel selectief te lezen. Ik heb eerder aangegeven dat ik ervaring heb met die jochies en anderen hebben ook aangegeven dat ze de aftuig partij van die oudjes heel erg vinden. Je loopt te zuigen en ik vind het nogal bizar, gezien je reageertrend, dat je anderen gebrek aan empathie verwijt. Ik sluit me aan bij @47

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#54 Dante

@53: Help een puber dus. Helemaal prima.

 • Vorige discussie