1. 3

  Het is een dikke schande dat overheden van onze belastingcenten meedoen aan deze hype. Het dient geen nut behalve het vullen van de zakken van de ontwikkelaar, maar elke domme ambtenaar die hip denkt te doen trapt er in.

 2. 5

  @3
  Drie postjes verder klaag je waarschijnlijk over de kloof tussen overheid en burger.

  Durf te wedden dat je de overheid ook gebrek aan lef en visie verwijt en vind dat de overheid slecht luistert.

  Zoetermeer probeert hier een nieuwe manier van communiceren uit die theoretisch allerlei nieuwe mogelijkheden biedt. Ik kan dat wel waarderen.

  Toon jij eerst meer eens aan dat virtuele werelden lege hypes zijn. Dat werd over de komst van internet ook vaak geroepen.

 3. 6

  De overheid besteedt geld om de douane nep-aritkelen aan de grens tegen te houden èn geld om een nep-leven te creèren.
  Schijn bedriegt. De overheid ook?

 4. 7

  Even filosofisch, maar wat is er zo nep aan een virtuele wereld?

  Het gaat om echte mensen in een echte wereld. Dat niet al je zintuigen die wereld kunnen waarnemen maakt hem nog niet nep.

  Een avatar kun je vergelijken met een sociale facade IRL, maar dan zonder de pretentie dat je ‘helemaal jezelf bent’. Wel zo eerlijk en oprecht eigenlijk.

  Daarbij, het gaat om dit geval om een vergadering. De geur van zweet en aanblik van bleke gezichten kan daarbij prima gemist worden, toch?

 5. 8

  Tuuuurlijk, niets mis mee. Iedereen zijn werkelijkheid, ja toch? Daar leven we trouwens al eeuwen mee.
  Alleen nu is er eindelijk wel echte hoop. Iedereen maakt zijn virtuele idelea wereldje, al dan niet met zweet. Banken en overheid doen er aan mee en nog even en niemand hoeft meer achter zijn pc vandaan. Zelfs diegenen onder ons die behoefte blijven hebben aan een oorlogje of zo, doen dat voortaan virtueel.
  Dat gaat allemaal goed…… tot de stroom uitvalt.

 6. 11

  Ik denk dat die streakers zelf zijn ingehuurd door de gemeente.

  “Met al die publiciteit van de laatste weken hebben we voor tonnen bespaard”

  idd…. enige nut van SL voor bedrijven/overheden is voorlopig de pr die het oplevert.

 7. 12

  @Raven #5:
  Ik heb niks tegen de kloof tussen burger en overheid. Die wordt in de media overdreven. Bovendien wil ik me niet continue met de politiek moeten bemoeien, als ik eenmaal gestemd heb let ik vier jaar lang op het nieuws om te kijken of mijn kandidaat en partij een beetje goed werk aflevert. Die kennis gebruik ik dan weer om mijn volgende stem te bepalen.
  Bovendien geloof ik niet dat Second Life iets doet voor die kloof. Er hebben geloof ik wereldwijd vier miljoen mensen een account, het werkelijke aantal echte spelers zal veel lager liggen. Kent u ze? Ondertussen besteed de overheid van Zoetermeer 25.000 euro voor gebakken lucht waar ieder moment de stekker uit getrokken kan worden. Dan heb ik liever een goede website met alle nodige informatie voor een fractie van dat geld. Wat is het verschil tussen 3d een formulier of folder op vragen en dat via een simpel formuliertje op een website te doen? En vooral, wat is de toegevoegde waarde?

 8. 13

  De Christenunie zegt het volgende:

  De Christen Unie (CU) is op zijn zachtst gezegd niet blij met de beslissing van de gemeente. CU vraagt zich af wat de gemeente Zoetermeer in dit spel moet dat dagelijks wereldwijd door tienduizenden wordt gespeeld. Volgens de CU komen de bezoekers naar het ‘internetspel’ voor erotisch vertier en zijn gok- en gameverslavingen aan de orde van de dag.

  Hebben ze wel een punt, wat leveren die inversteringen in een virtuele wereld de overheid op? Grotere betrokkenheid? Denk het niet, zoals blijkt uit de eerste persconferentie draait SL vooral om rellen en seks.