Pegida marcheert door

ELDERS - De anti-islam beweging in Duitsland houdt aan. Met steun van extreemrechts en een welwillend oor van de CDU.

In Dresden heeft de kandidaat van Pegida bij lokale verkiezingen vorige maand bijna 10% van de stemmen gehaald.  Dat lijkt niet veel, maar de polls kwamen niet verder dan 2%, dus is het resultaat gevierd als een overwinning. Deze week kondigde Pegida-chef Bachmann aan een petitie te gaan organiseren tegen de partijdige media. Nog steeds demonstreren Pegida-aanhangers tegen de “islamisering” van hun land. Nu om de week in Dresden en de andere week elders Sachsen.

Sachsen, in het Zuid-Oosten van Duitsland, is de belangrijkste voedingsbodem van de anti-islam beweging. Afgelopen weekend gingen twee huizen in Meissen, die bedoeld waren voor de opvang van asielzoekers, in vlammen op. De eigenaar was tevoren al gewaarschuwd, maar op het politiebureau werd zijn melding van een dreigende boodschap weggewuifd. Op de plaatselijke tv had de commandant van de politie een paar dagen eerder een toespraak gehouden over de ontwikkeling van de misdaad in zijn stad. Het aantal misdrijven door asielzoekers was gestegen en dat zal er niet beter op worden, meende hij, als er, zoals verwacht, meer asielzoekers in Meissen moeten worden opgevangen. Een voetgangersbrug over het spoor betitelde hij als no go area in de avonduren. De neonazistische groep “Initiative Heimatschutz” organiseerde zaterdagavond prompt een demonstratie van duizenden aanhangers op de brug. In de nacht daarop gingen de opvanghuizen in de fik.

“Tröglitz is overal” kopte de Tagesspiegel met vooruitziende blik begin april.  In het dorp Tröglitz in Sachsen-Anhalt was een pand voor de opvang van asielzoekers uitgebrand. De burgemeester trad af uit angst voor opdringende neonazi’s. De Tagesspiegel signaleerde ook toen al verontrustende ontwikkelingen in Meissen, de thuisbasis van de huidige minister van Binnenlandse Zaken Thomas De Maizière (CDU). Partijgenoten van de minister in Sachsen tonen zich volgens de krant welwillend tegenover de anti-asielzoekersbeweging. Meissen’s Landrat, CDU-lid Steinbach, schuwt het contact met de neonazistische NPD bepaald niet. Een motie van wantrouwen tegen Steinbach in de Kreisrat werd met steun van de CDU verworpen. “De CDU is blijkbaar niet in staat de neonazi’s op afstand te houden,” meende de vertegenwoordiger van de Groenen.

Ook in het Saksische Freital, ten oosten van Dresden, werd zaterdag gedemonstreerd tegen de komst van een asielzoekerscentrum. Freital is de woonplaats van Pegida-voorman Bachman die zijn stadgenoten met leuzen als “Freital wehrt sich“, “Frigida” en “Widerstand Freital” had opgeroepen voor de betoging bij het geplande opvanghuis. Zo’n tweehonderd voorstanders van het asielzoekerscentrum werden door tachtig tegenstanders met eieren bekogeld. Justitieminister Maas (SPD) keerde zich tegen oproepen voor het gebruik van geweld tegen asielzoekers.

Freital heeft een bijzondere geschiedenis. Het was in de Weimar-republiek, tussen de twee wereldoorlogen, een modelstad van de sociaaldemocratische SPD. De industriestad kreeg de bijnaam “Rotes Wien in Sachsen” en was in de jaren twintig een voorbeeld op het gebied van volkswoningbouw en gezondheidszorg. Na de oorlog hebben de Freitaler sociaaldemocraten zich in de DDR niet kunnen handhaven. Bij de Wende in 1989 was er van de SPD-aanhang weinig meer over. De stad is nu volledig verkleurd van rood naar bruin: een bolwerk van de anti-immigratiebeweging.

Pegida manifesteert zich ook buiten de voormalige Oost-Duitse gebieden. Zoals vorige week in Neurenberg, waar de kop van de demonstratie verrast werd door een spectaculaire actie van anti-fascisten. In Antwerpen kreeg Pegida dinsdag toestemming voor een demonstratieve bijeenkomst vanwege de recente terreuraanslagen. Volgens de politie waren een kleine honderd betogers aanwezig. De betoging verliep rustig.

 

 

 

Reacties (45)

#1 HenkVanIngrid

Goed dat Sargasso met een stuk komt over vernielingen in Duitsland en gelijktijdig al dagen in alle talen zwijgt over het feit dat in Den Haag de halve stad is afgebroken.

Politiek correctheid boven objectiviteit. Hulde daarvoor, keep up the good work!

 • Volgende discussie
#2 Mario

de halve stad is afgebroken

Overdrijven is ook een kunst.

En als de berichten hier op Sargasso je niet bevallen, dan begin je maar een eigen blog? Kan je daar je onderbuik leegspuiten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Amateur Commenter

@1: Man man man. Ik woon vlakbij die onzin, het was slechts een klein groepje sukkels die een mooie aanleiding had om één bushokje te slopen en een pallet in brand te steken. Whoopdifuckingdoo!

Als er iemand gestoord was dan was het de politie wel met 4 helikopters en 20 busjes. Verder ook de media die doet alsof er een race war begonnen is.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 su

@1 Inderdaad, goed dat een blog zijn eigen lijn kiest in plaats van gedwee alleen maar op te lepelen wat volgens de nieuwe politiek correctheid de toegestane onderwerpen zijn. Moeilijk hè, vrijheid van meningsuiting?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 HenkVanIngrid

“Ik woon vlakbij die onzin, het was slechts een klein groepje sukkels die een mooie aanleiding had om één bushokje te slopen en een pallet in brand te steken.”.

Heeft u er wel eens over gedacht te solliciteren bij het Parool. Daar kunnen ze journalisten met een hele grote dikke duim goed gebruiken.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 HenkVanIngrid

“Moeilijk hè, vrijheid van meningsuiting?”

Volgens mij valt reageren via comments ook onder de vrijheid van meningsuiting. So practice what you preach.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 su

@6 Zal ik zeker doen. Vooral tegen bruinhemden die liever de discussie ombuigen in plaats van het over zijn neo-nazi vriendjes te hebben.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Mario

Voor digitaal ramptoerisme kan je naar sites als geenstijl/ TPO/ DDS/ Jalta gaan.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Michel

Het is niet alleen Duitsland, in het rijtje horen ook FN, PVV, UKIP en andere dergelijke bewegingen thuis. Het is de logische consequentie van een beleid dat leidt een steeds grotere groep onrendabelen, mensen die steeds minder binding hebben met de maatschappij. Zij hebben niets te verliezen, dus als het tot een uitbarsting komt laten ze zich gaan.

Agenda 2010 is het belangrijkste voorbeeld van dit beleid, maar ook elders in Europa wordt hebben de bezuinigingen steeds meer verarming tot gevolg.

In plunderingen in Londen, in 2011 zijn ook een gevolg van dit neoliberaal beleid.

Hard optreden, moraliseren, en dergelijke zal weinig helpen: uiteindelijk is een politiestaat nodig, want de rechtstaat is alleen maar lastig als je hard moet optreden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Diener

@9: “Het is de logische consequentie van een beleid dat leidt een steeds grotere groep onrendabelen, mensen die steeds minder binding hebben met de maatschappij.”

Je legt de vinger precies op de zere plek. Helaas zijn er teveel mensen die de zere plek buiten zichzelf zoeken, bijvoorbeeld bij moslims, omdat het moeilijker is je eigen angsten en onzekerheid in de ogen te kijken.
De PVVer of PEGIDAmensch moet zich eens afvragen: als er helemaal geen moslims waren, wat ging ik dan doen met mijn leven?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 HenkVanIngrid

@9: Hoe verklaart u dat het als socialistisch bekend staande Zweden met exact dezelfde problemen kampt?

http://www.nrc.nl/nieuws/2013/05/24/5-vragen-over-de-rellen-in-zweden-waarom-sloeg-de-onrust-toe/

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Amateur Commenter

@5: tuurlijk joh, makkelijk zon laffe reactie. jammer dat je er geen echte argumenten voor kan brengen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 stoethaspel
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 Tinbergen

Pegida anti-islam?
Wel, op z’n minst een dubbel doel. Paard van Troje.

Die lawaaipapagaaien voeren de strijdkreet
‘patriotten voor Europa’.

Wat maken jullie daarvan? Patriótten voor Europa!

Ja, fijn project die EU . . . .

En een land is de EU ook al helemaal niet.
Die Pegida gasten zijn NIET gestoord, het zijn huurlingen.

‘Gene Sharp methode’, met de groeten van de CIA, DIA, Mossad.
asymmetrische oorlogsvoering.
‘Global Spring’; landen destabiliseren dmv. de revolutiemanagers van de geallieerde terroristen uit naam van het Westen.

http://www.timesofisrael.com/topic/pegida-patriotic-europeans-against-the-islamization-of-the-occident/
http://www.gilad.co.uk/writings/2015/1/28/must-watch-the-new-judeo-german-patriot

http://news.newsdirectory1.com/pegida-these-are-the-heads-of-the-movement/

De NAVO doctrine: asymmetrische oorlogsvoering; war by terror:
http://www.globalresearch.ca/propaganda-psy-op-worldwide-wave-of-action-the-global-springbegins/5372295?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=propaganda-psy-op-worldwide-wave-of-action-the-global-springbegins

the Coulibaly affair the role of the French services in 1999,
http://www.voltairenet.org/article187780.html

De blindheid van de E.U. vs. de militaire strategie van de V.S.:
http://www.voltairenet.org/article187455.html

http://just-another-inside-job.blogspot.nl/2008/12/us-army-document-that-proves-us-is.html

http://landdestroyer.blogspot.nl/2011/04/official-arab-spring-subversion-us.html

Soros London Headquarters The Anglo-Dutch Royal Connection For Dope and War
http://archive.larouchepac.com/node/6503

https://theremustbejustice.wordpress.com/2014/11/30/dutch-royals-and-neo-ottoman-jihad-in-balkans-war-crimes-of-princess-mabel-de-oranje-against-serbian-people/

http://levantreport.com/2015/05/19/2012-defense-intelligence-agency-document-west-will-facilitate-rise-of-islamic-state-in-order-to-isolate-the-syrian-regime/

Nog 1 dan, ook zeer relevant:
http://russia-insider.com/en/politics/leaked-memo-shows-soros-ngos-payed-macedonian-students-1500-come-regime-change-ideas/ri7179

Ga door de documenten.
Zo kun je leren dat het opzet is op deze wijze de EUSSR van binnen uit te bevolken met Soros’ VN-Jugend.
Een heel leger van hondstrouwe plucheplakkers.

@3 Interessante opmerking. De herrie in de verste verstoorde de nachtrust. Dus daarom werd er heen en weer gevlogen!
Die zgn. aanslag op Air Liquide – nog voor enig forensisch onderzoek, wist Hollande al precies: Wie – Wat – Waar – en zelfs Waarom.
Meteen zijn zgn. ‘veiligheidsmaatregelen’ verscherpt; dwz. meer bevoegdheden voor tappen, volgen, internetcensuur, arrestatie, huiszoekingen, opsluiting en vervolging.
Gegeven het feit IS een psyop is van de geallieerde terroristen werkt het duivelse plan tot heden (nog) perfect. Steeds meer van ons belastinggeld gaat naar defensie, justitie, politie, Eurogendfor, NAVO, big brother. Kortom water naar zee dragen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 su

@11 Omdat Zweden ook een probleem heeft met politiegeweld en het toedekken met de mantel der liefde:

http://www.theguardian.com/commentisfree/2013/may/27/sweden-punishes-rioters-police-stockholm-riots

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Henk van S tot S

Grappig! de meeste reacties komen weer van een prinsenvlagzwaaier, die gezien het tijdstip de of werkloos/de tijd van zijn baas misbruikt of dementerend gepensioneerde is ;-)
Maar ja de vriendje van geert worden in een kwaad daglicht gesteld.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Mario

@13
ah, ik zie dat debielrechts het e.e.a. weer eens in een kraker/ AFA jasje heeft verpakt. Wel zo makkelijk voor hun simplistische achterban.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#18 stoethaspel

@17:

Oh? Ik heb helegaar geen roze plopkap gezien, daar bij die rellen. Maar misschien was het wel een werkloos contingent zwarte pieten dat aan het oefenen was met inpakken en verpakken?

Volgens mij zijn het de heren AFA/KAFKA zelf die het verpakken doen. En het uitpakken, natuurlijk. Want een lijk pikken terwijl de kleding er nog omheen zit werkt niet zo goed op de smaakpapillen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#19 Mario

@18

Check URL: krakers_en_afa_ruien_relschopp.html

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#20 stoethaspel

@19:

Oh. Nou, in dat geval zal het wel niet waar zijn. Goed opgemerkt!

http://www.linguscout.de/LS/Flag/Ali.jpeg

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#21 Anton Evening

@1: Binnen 10 seconden vind ik waan van de dag nummer 6,https://sargasso.nl/wvdd/mitch-henriquez-kwam-om-door-politiegeweld/

Daar staat gewoon heel duidelijk dat er rellen zijn. Met extra linkje zelfs. Van negeren is geen sprake.

Maar wat lees je dan graag? Onderaan een disclaimer met: Pegida is in opkomst, maar in Den Haag hebben we rellen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#22 Mario

@20
Ik neem niets voor waar aan, als het op die opruiers van geenstijl aankomt.

Het was niet meer dan een kwestie van tijd tot men in NL tot rellen overging, zoals nu te zien valt. Daar hoeft geen “kraker” of iemand van “AFA” aan te pas komen. Maar dat bekt wel lekker onder de onnozele “reaguurderts”, dat soort frames.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/-ze-pakken-alleen-de-hollandse-zaken~a4093108/

Leuk plaatje trouwens, past wel bij je.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#23 Bismarck

“In de nacht daarop gingen de opvanghuizen in de fik.”

Dat heeft natuurlijk niets met PEGIDA te maken, want dat is Gewaltfrei en heeft als allereerste Forderung:
“„die Aufnahme von Kriegsflüchtlingen und politisch oder religiös Verfolgten“ als Menschenpflicht”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#24 Mario

@23

Het schizofrene van al die “islam-critici” die zich uiteindelijk enkel maar laten opjutten door extreemrechts tuig. Je ziet het hier in Nederland terug bij die PVV-sekteleden i.c.m. Pro Patria/ Voorpost/ etc.

Zal niet lang meer duren of hier gaat ook het e.e.a. in de fik – of erger. Je ziet inmiddels dezelfde (extreemrechtse) koppen bijv. terug bij de protesten tegen AZCs. “bezorgde burgers”, me reet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#25 stoethaspel

@22:

Ik neem niets voor waar aan, als het op die opruiers van geenstijl aankomt.

Half op de goede weg, zou ik zeggen. Nu nog kritisch leren kijken naar je eigen kamp.

Het was niet meer dan een kwestie van tijd tot men in NL tot rellen overging, zoals nu te zien valt.

Dat geloof ik ook wel maar het blijft een aanname.

Daar hoeft geen “kraker” of iemand van “AFA” aan te pas komen.

Vast niet. Maar ze kwamen er kennelijk wel aan te pas. Tenzij geenstijl liegt. Dan kunnen we binnenkort vast wel een glimmend betoog tegemoet zien bij de buren van Joop. Of bij de rechter.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#26 HenkVanIngrid

@12:

Uw politiek correcte werkelijkheid : “Ik woon vlakbij die onzin, het was slechts een klein groepje sukkels die een mooie aanleiding had om één bushokje te slopen en een pallet in brand te steken. Whoopdifuckingdoo!”

Hieronder de werkelijkheid zonder policor zonnebril. (waarschuwing : deze beelden zijn niet geschikt voor groen links-kiezers.)

http://www.dichtbij.nl/den-haag/112/artikel/4065932/rellen-in-de-schilderswijk-in-beeld-video.aspx?utm_source=Telegraaf&utm_medium=Crosspromotion&utm_term=Lijstartikel&utm_campaign=Telegraaf

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#27 McLovin

@26: …soort van gemiddelde Ajax-Feyenoord of Oudjaarsnacht in gemiddelde gemeente…maar ojee het zijn bontkraagjes dus dan is het meteen 3 trappen erger en vreselijker

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#28 Keijzer

@9: En vergeet vooral zwarte piet niet. Polarisatie wie kan er niet voor zijn. Toch?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#29 Mario

@25

Je hebt niet door dat je verwijt aan mijn adres, dat ik niet kritisch zou kijken naar ‘mijn eigen kamp’ (wie of wat dat ook maar moge zijn) niets meer is dan een aanname van jou?

En je hebt niet door dat het ‘op laten fokken door krakers en AFA’ niets meer is dan een zoveelste (en regelmatig gehanteerde) frame van gs?

Zoals je o.a. in het linkje bij @22 kan lezen, komen veel van die relschoppers niet eens uit de buurt. En dan zouden ”krakers en AFA” hen opstoken?

Kom op, je kan en weet beter.

@27
Rellen in Haren, mede zo extreem door de aandacht die gs eraan gaf.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#30 stoethaspel

@29:

Dus omdat ze niet uit de buurt komen zouden de jongens en meisjes van AFA/KAFKA de boel niet kunnen opstoken?

Een poosje geleden werd deze beschuldiging van opruiïng gedaan aan het adres van anti-IS demonstranten. Verklaar dat eens, anders.

@Haren X

Afgezien van de lachwekkendheid van deze bewering (teveel kranten gelezen, ofzo?) moet je natuurlijk wel gelijk hebben. FaceBook is een marginaal websitetje dat nauwelijks bezoekers trekt, terwijl GS een fascistische multinational is, nietwaar?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#31 Mario

@30
Ik kan geen zaken verklaren wanneer ik niet weet waar je op doelt. Dat ten eerste.

GS mag van mij per omgaande op zwart om uiteenlopende redenen die ik desnoods kan beargumenteren, maar maak het maar hard dat ik ergens gesteld zou hebben dat GS een fascistische multinational zou zijn.

Dat kun je niet (omdat het niet zo is).

“teveel kranten gelezen, ofzo?)”

Niet nodig, meerdere artikelen op GS was al voldoende om tot die conclusie te komen. Olie+vuur.

Nergens beweer/ stel ik dat GS alleen die rellen heeft veroorzaakt.

Cursus begrijpend lezen:
“…mede zo extreem…”

De stuip waar je inschiet met @30 is, -inderdaad-, nogal lachwekkend. Je geeft invulling aan zaken welke ver buiten de realiteit staan. Jammer joh, je kan beter.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#32 stoethaspel

@31:

Niet zo lang geleden was er een heleboel ophef over een leidse studentenvereniging die in de Schilderswijk hadden lopen protesteren. Toen waren veel mensen het er wel over eens: Opruiïng door rechts.

Daarom is het een wat wonderlijk weerwoord om te zeggen dat “ze niet eens uit de buurt kwamen” en dat er daarom geen sprake was van opstoken.

maar maak het maar hard dat ik ergens gesteld zou hebben dat GS een fascistische multinational zou zijn

Als overdrijving als stijlfiguur jou kennelijk vreemd is, betekent dat dan we al jouw reacties letterlijk moeten nemen?

Ik overdrijf om te illustreren hoe bespottelijk het is de vinger naar geenstijl te wijzen als het gaat om Project Haren X, of hoe dat maar mocht heten.

Niet nodig, meerdere artikelen op GS was al voldoende om tot die conclusie te komen.

Die opmerking maakte ik omdat het gewonelijk de dode-bomen-media is die zo weinig van het internet snapt dat ze na zo’n gebeuren in Haren direkt met de beschuldigende vinger naar GeenStijl wijzen.

Nergens beweer/ stel ik dat GS alleen die rellen heeft veroorzaakt

Ik ook niet.

De stuip waar je inschiet met @30 is, -inderdaad-, nogal lachwekkend. Je geeft invulling aan zaken welke ver buiten de realiteit staan. Jammer joh, je kan beter.

Dat zal ongetwijfeld zo zijn. Daarom, omdat ik nu wat onzeker ben toch maar even de vraag: Zeg jij @29 nou dat het opruien door AFA/KAFKA een frame is van geenstijl omdat ze niet eens uit de buurt komen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#33 Mario

“Toen waren veel mensen het er wel over eens”

Nog steeds geen idee waar je het over hebt. Welk studentenvereniging? De demo’s zoals mij bekend, zijn die van een handvol fundamentalisten en van een groep extreemrechtse randfiguren en “bezorgde burgers”, die zich o.a. hebben laten opnaaien door de verzinsels van ene Perdiep Ramesar in Trouw. En overigens meerdere artikelen op GS over de niet bestaande Shariahwijk. Wat in het verlengde ligt met hetgeen ik hierboven aanhaalde over Haren.

Maar goed, je verwacht dus dat ik iets ga verklaren waarover ik verder geen weet hebt. Good luck with that!

“dat het opruien door AFA/KAFKA een frame is van geenstijl omdat ze niet eens uit de buurt komen?”

Frame, ja. En effectief, gezien menig van die sneue GS reaguurders dat -zoals gebruikelijk- hebben opgepakt. Leef je uit: https://twitter.com/search-home

Het ‘omdat’, nee.

“die zo weinig van het internet snapt”

http://www.thedailybeast.com/articles/2015/06/29/dylann-roof-4chan-and-the-new-online-racism.html

Oh, had ik al aangegeven dat GS meermalen naar de ‘internet hatemachine’ verwees in meerdere van hun artikelen? Ja, dat heb ik. Toen ik bovenstaand artikel in het SG-cafe plaatste, paar dagen terug.

Dat artikel geeft wel redelijk de verschillende mechanismen (tot radicalisering) weer. En nee, dat beperkt zich allang niet meer tot het internet alleen. Nota bene: je gaf hierboven zelf al aan dat (ook) facebook mede van invloed is geweest op de rellen in Haren. Niet het platform, maar de personen actief op. En dan heb ik het verder nog niet over het op een propagandistische wijze inzetten van “social”-media (extremisten van Daesh is slechts één voorbeeld).

En nee, ik beweer zeker niet dat ik iets van dat vermaledijde interwebs snap. Gelukkig niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#34 su

@32

Niet zo lang geleden was er een heleboel ophef over een leidse studentenvereniging die in de Schilderswijk hadden lopen protesteren. Toen waren veel mensen het er wel over eens: Opruiïng door rechts.

De ophef ging daar niet over, maar dat het een stel neo-nazis waren (Identitair Verzet) die zich anders voordeden om zo meer gematigde protesteerders mee te krijgen. Je kunt veel van AFA zeggen, maar ze verschuilen wie ze zijn en hun intenties niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#35 stoethaspel

@33:

Tuurlijk jongen. AFA/KAFKA die in een op scherp staande buurt de boel op loopt te hitsen, dat mag dan niet als opruiïng de boeken in gaan, maar degenen die dat wereldkundig maken zouden dan de framers zijn?

Lijkenpikkerij is het. Meer niet.

Pegida marcheert in Duitsland, AFA/KAFKA in de Schilderswijk. Laat ons vooral boos blijven op GeenStijl…

Nota bene: je gaf hierboven zelf al aan dat (ook) facebook mede van invloed is geweest op de rellen in Haren.

Het kan aan mij liggen maar zover ik me herinner was die bijeenkomst al lang en breed gepland nog voordat GeenStijl er aandacht aan besteedde. Tegen die tijd stond de NPO er al te filmen.

@34

e kunt veel van AFA zeggen, maar ze verschuilen wie ze zijn en hun intenties niet.

Ik ben anders wel benieuwd naar dat gerucht dat een geplande ontruiming in Den Haag misschien zou moeten uitgesteld als er agenten moeten worden ingezet bij rellen elders in de stad. En als dat zo blijkt te zijn, denk jij dat ze dat netjes op een spandoek hebben gezet? “Hier jochies, van de shariawijk. We komen helpen de vooroordelen over jullie wijk te bevestigen en met een beetje mazzel ontruimen ze ons kraakpand niet.”

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#36 Michel

@11: Omdat ook in Zweden een steeds neoliberale koers is ingeslagen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#37 Mario

“…en met een beetje mazzel ontruimen ze ons kraakpand niet”

Frame effectief gelukt.

Maak nu maar hard dat AFA/ KAFKA enkel uit krakers bestaat. Oh, dat kun je ook niet? Goh..

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#38 stoethaspel

Maak nu maar hard dat AFA/ KAFKA enkel uit krakers bestaat.

Waarom zou ik?
Dat is net zoiets als jou vragen aan te tonen dat niet alle AFA/KAFKA mensen dingen roepen als “kk-joden” en “moordenaars”.

Of wilde je een afleiding vinden voor je wat bejaard aandoende Project Haren X opmerkingen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#39 su

@32

“Hier jochies, van de shariawijk. We komen helpen de vooroordelen over jullie wijk te bevestigen en met een beetje mazzel ontruimen ze ons kraakpand niet.”

Meh, vind ik nogal een ongeloofwaardige theorie. Het is niet alsof AFA niet bekend is vanwege hun demonstraties op ideologische basis. In die zin verschillen ze weer niet van Identitair Verzet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#40 Mario

“Waarom zou ik?”

Frames zijn makkelijker voor je, inderdaad.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#41 stoethaspel

@39

Het was een gerucht. Theorie is een te groot en deftig woord, lijkt me. Overigens meldde ik dat enkel en alleen vanwege jouw opmerking over de altijd zichtbare intenties van AFA/KAFKA.

Ik weet wel dat in mijn eigen krakerstijd niet alles was wat het leek.

@40:

Mijn vraag

“Waarom zou ik?”

werd gesteld omdat jij mij opdroeg

Maak nu maar hard dat AFA/ KAFKA enkel uit krakers bestaat.

Dat zou ik met alle liefde gedaan hebben, ware het niet dat ik dat nooit gezegd heb en de kans dat ik dat ooit zal zeggen ook vrij klein acht. Ik hoef dan ook niet te bewijzen wat jij me in de mond legt, dat doe je zelf maar.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#42 Mario

“Ik hoef dan ook niet te bewijzen wat jij me in de mond legt”

“…en met een beetje mazzel ontruimen ze ons kraakpand niet.”

Frame effectief gelukt, zoals ik al zei.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#43 stoethaspel

@42:

Jongen toch…

Ik heb de ironie aangekaart van de nadrukkelijke aanwezigheid van AFA/KAFKA bij een op rellen uitgelopen demonstratie waar harde leuzen tegen joden werden gescandeerd. Dit alles ter nagedachtenis aan een man die zojuist op tragische wijze door politiegeweld om het leven was gekomen. In een andere buurt, in een heel andere context, mind you.

Als je puur kijkt naar wat AFA/KAFKA doen en voorstaan is het in deze context (demo/rellen) heel niet zo vreemd je wenkbrauwen eens op te trekken.

Als jij dat met alle geweld een frame wilt blijven noemen, be my guest.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#44 Mario

“Ik heb de ironie aangekaart…”

Onderwijl gebruikmakende van een frame over krakers.

Waarom anders:
“…en met een beetje mazzel ontruimen ze ons kraakpand niet.”

Over die walgelijke antisemitische leuzen kan ik kort en bondig zijn. Ongewenst en ongepast, door wie dan ook of waar dan ook geuit. Dat ís voor mij een vanzelfsprekendheid. Sommige idioten hebben niets van de (wereld)geschiedenis geleerd. En het boeit verder niet of dat aan het linker- of rechterzijde van het politieke spectrum het geval is.

Evenmin keur ik het goed wanneer iemand te pas en te onpas voor antisemiet wordt uitgemaakt. Dat schijnt in sommige kringen (GS/ TPO/ DDS/ Jalta) nogal “hip” te zijn. (En dat laat zich tevens plaatsen binnen het linkje welke ik @33 plaatste.)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#45 stoethaspel

@44:

Ik heb dat linkje nu inderdaad maar eens doorgenomen. Wat is je punt?

Evenmin keur ik het goed wanneer iemand te pas en te onpas voor antisemiet wordt uitgemaakt. Dat schijnt in sommige kringen (GS/ TPO/ DDS/ Jalta) nogal “hip” te zijn.

Ik ga me eens lekker buiten deze FrontaalNaakt discussie houden. (Aannemende dat dat degene is waarnaar je verwijst.)

 • Vorige discussie