1. 1

  De tienduizenden CDA’ers die naar de VVD en de PVV zijn overgelopen zijn ze vandaag voorgoed verloren. Het CDA kan nu proberen in de linkse vijver te gaan vissen, ik vrees echter voor ze dat weinig saragasso’ers zich zullen bekeren om op een dominee te stemmen en dat ze dus een dood spoor zijn ingeslagen.

 2. 2

  Die rechtse kiezers waren ze toch wel kwijt AntonB. Ik zie ze in ieder geval weinig aanstalten maken om naar het CDA terug te keren. Hebben ze bij de PS-verkiezingen van vorige maand in ieder geval niet gedaan.

  Het alternatief is dat het CDA de PVV na gaat doen. Maar dat lijkt me niet verstandig.

 3. 3

  @prediker, wat jij over het hoofd ziet is dat één derde van de cda kiezers nu 2 keer tijdens het stemmen is thuis gebleven

  de pvv tokkie brigade is normaal het volk dat niet stemt

 4. 5

  dat vertelde Ferry Mingelen na de tweede kamer verkiezingen, bleek uit onderzoek dat ze gedaan hebben, beeld voor de staten generaal was niet veel anders

 5. 6

  Volgens mij kan het CDA heerlijk aan de macht blijven als een paar linkse zetels afsnoepen. De rechtse kiezers die weglopen komen toch terecht bij PVV/VVD.

 6. 7

  Peetoom: een gezicht zonder gezicht. De volgende verkiezingsramp voor het CDA is zojuist gesticht.

  Verrek, d’r zit nog een vorm van rijm in ook…

 7. 9

  Sjaak had toch al functies en bijbaantjes genoeg?
  Daarbij, als die man gaat praten dan krijg ik direct koppijn. Dus ik ben blij met deze keuze.

 8. 10

  Haar verkiezing heeft vooralsnog slechts symboolwaarde.
  Een soort van tegemoetkoming aan de kritischere achterban en aan de meer sociaal bewogenere stemmer.
  Echter het ware gezicht van het CDA dat is Verhagen en zijn spindoctor: Hillen en dat is en blijft aartsconservatief en zeer rechts en zeer op macht gericht.

  Rechts likt nog steeds de vingers, hopelijk halen ze het in de senaat niet.

 9. 11

  wikipedia

  Het peterschap is de hoedanigheid die een (doop)peter en -meter op zich nemen. Bij een rooms-katholieke doop worden doorgaans twee getuigen gevraagd: een (mannelijke) peter of peetoom en een (vrouwelijke) meter of peettante. Samen zijn zij de doopborgen. Behalve hun functie als getuigen, wordt hen ook gevraagd “een bijzondere zorg en aandacht” te besteden aan de christelijke opvoeding van het kind, in het bijzonder wanneer het kind zijn beide ouders zou verliezen.

  Analogie met CDA? een kind dat zijn beide ouders is verloren?

 10. 12

  Ik denk dat Peetoom er meer is voor de actieve leden dan voor de kiezers. Met de PVV-stemmer achter je wordt je partij misschien de grootste, maar het zijn geen mensen die zitting zullen nemen in het lokale bestuur.