Peace Mission 2005

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Wat een prachtige week is het toch weer. Eerst de kleurrijke opening van het grootse Noord-Koreaanse Arirang Festival, waarbij vergeleken de Europese Jongleer Conventie maar magertjes afstak. De onoverzichtelijke individualistische chaos van de slecht gesoigneerde jongleerders symboliseert pontificaal dat Europa allang geen aspiraties meer heeft om op het internationale podium mee te tellen. Maar dat moge ook niets verbazen van een oude zieke vrouw die niet eens in staat is om een grondwet te formuleren. Het schijnt zelfs dat momenteel in een van de Europese hoofdsteden wat zeilbootjes een grote attractie zijn. Om de verwende arbeiders aldaar nog enig spektakel te bieden, wordt het laatste geld uitgegeven aan prachtig Chinees vuurwerk. En dat terwijl de collectieve solidariteit al in zo’n deplorabele staat verkeert dat het huisvuil niet eens meer wordt opgehaald.

Het hoogtepunt is evenwel de glorieuze opening vandaag van de militaire operatie van China en Rusland onder de heroïsche noemer Peace Mission 2005. 10.000 Chinese en Russische troepen geven een demonstratie hoe zij 100.000 terroristen en extremisten van een hypothetische staat zouden uitschakelen, met gemak. Of zoals de uiterst geavanceerde Russische website Kommersant optekent uit de mond van de heldhaftige Generaal Kolonel Moltensky: “The Mission” has “very anti-terrorist and anti-extremist character.”

Dat Taiwan lichtelijk nerveus wordt, is uiteraard niet de bedoeling van de hypothetische oefening, maar ze hebben dat wel verdiend. Het geheel geschiedt met hypothetische goedkeuring van de VN, maar dat is meer voor de grap. De Amerikaanse bezetting van Irak heeft immers al aangetoond dat de VN een bordkartonnen orgaan is. De arrogante grootmacht Amerika zou er trouwens goed aan doen om het machtsvertoon in haar aftakelende ogen te knopen en Rusland eens als gelijkwaardige partner te gaan beschouwen.

Kameraden, verandering hangt in de lucht! Stelt u zich maar voor:
“The Russian side will provide more than 1,800 military servicemen. Moscow also will provide two strategic bombers Tu-95MS, four long-distance bombers Tu-22M3, military transport aircraft Il-76MD, refueling aircraft Il-78, the AWACS aircraft 8-50, front-line bomber SU-24M2 and fighters SU-27SM. Moreover, the Pacific fleet will provide big destroyer “Marshal Shaposhnikov,” destroyer “Burny,” large landing ship BDK 11 with a regiment of naval infantry from the 55th Division of Naval Infantry and cadets of Naval Institute of Makarov (Vladivostok) and also the tanker Pechenga and sea tugboat SB-522. Five Il-76MD will drop with parachutes 12 paratrooper armored carrier vehicles BMD-2 as well as a regiment of paratroopers from 76th Airborne Division (Pskov).

From the Chinese side, there will be up to 8,000 military servicemen participating in maneuvers. Moreover, Beijing will provide four destroyers, two mine sweepers, six large landing ships with naval infantry onboard, two diesel submarines, and also three bombers N-6, 10 military transport Il-76 and Y-8 with paratroopers onboard, three SU-30MKK, several helicopters Mi-8 and Z-5 and up to 100 tanks and armored carrier vehicles.”

Reacties (7)

#1 Spuyt 12

DP? Mark? Nu weet ik het ook niet meer :-)

 • Volgende discussie
#2 Bismarck

China als aankomende grootmacht… Ze zijn de terriroriale claims al aan het afbakenen. Nu de ijzeren vuist nog om ze kracht bij te zetten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Jan des Bouvrie

Ja en vergeet de taikonauten niet he? Op zich wel handig nu de Russen nog zo’n beetje de enigen zijn die zonder al te veel problemen mensen van en naar het internationale ruimtestation kunnen brengen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Carlos

Springend als kikker naar Taiwan?
Chinese army is getting ready to jump on Taiwan and hoping that Russian army will cover it from behind.[img]http://www.kommersant.com/photo/300/DAILY/2005/153/R200507040B4_l.jpg[/img]

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Degtyarev Pekhotny

Leuk verhaaltje maar ik snap er geen reet van. Op zich sluit samenzweringstechnisch de russisch-chinese oefening goed aan bij het verhaal over de coup die thans aan de gang schijnt te zijn in de USA. Als er echt een nuke afgaat in de USA kunnen china en rusland maar beter enkele commando’s hebben ronddrijven op strategische plaatsen.

Overigens heb ik wat vraagtekens over die plaatjes; in Rusland zijn ze namelijk al een tijdje niet marxistisch leninistisch dus ik vroeg me af wat dat plaatje rechtsboven er mee te maken heeft.

De plaatjes linken ook naar obscure websites. Waar eigenlijk niets op staat zeg maar. Dit maakt het extra mysterieus.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Mark

Kameraad DP, de linkjes zijn gefixt. Marxisme staat voor roemrucht verleden, dat hopelijk ‘dra zal weerkeren.
/Psst niet te veel verraden over de coup
//Welke coup?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Degtyarev Pekhotny

Waar zou George Bush zijn. Hij is al niet meer gesignaleerd sinds zaterdag. Hoorde ik in de grapevine.

 • Vorige discussie