Paus schrijft boek over wortels van het kwaad

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

De Paus heeft een boek geschreven over de wortels van het Kwaad. Hoewel, ik vermoed dat hij het niet zelf schreef, want het handschrift van die ouwe bibberaar is vast onleesbaar. Het boek is gebaseerd op gesprekken die de Paus in 1993 had met twee vrienden (lees: het Vaticaan had wat geld nodig, en serveert ons oude hap). Hij zou in de gesprekken verklaren hoe ‘het Kwaad’ tot de opkomst van Fascisme, Nazisme en Communisme heeft geleid.

GeenCommentaar verklapt alvast de gemene deler achter het falen van deze drie staatsvormen: mensen willen macht. Zo, dat scheelt u weer honderden pagina’s leeswerk! Oh, en stuur van het bespaarde zakcentje maar wat condooms naar donker Afrika. Is je goede daad voor vandaag ook weer gedaan…

Reacties (8)

#1 Ivo

De wortels van het kwaad,
De assen van het kwaad.

Paus en Prees werken zeker samen?

 • Volgende discussie
#2 Henk

Assen; As van het kwaad?
Nu wil ik niet beweren dat de Paus en zijn voorgangers meer doden op hun geweten dan de genoemde idiotieën dan nazisme e.d., maar dat stelletje druiloren in het vaticaan zouden iets meer geschiedkundig besef mogen hebben.
Het aantal omgebrachte ketters zou een aantal Pauzen zeer terecht wegens misdaden tegen de mensheid in het gevang hebben gebracht.
Het tussen uitroeien en decimeren v.d. Katharen is volgens mij een inspiratiebron voor Hitlers holocaust geweest.
Over de macht en machtsmisbruik zullen we het maar niet hebben

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Henk

Correctie:
dan nazisme = als nazisme

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Mark

@Henk

Tjsa, ik mag hopen dat dat soort uitspattingen van het Vaticaan tot het verleden behoren. Dat is verleden tijd, moeten we dat de huidige Paus nadragen? Waar veel mensen op wijzen is dat ie AIDS in Afrika in de hand werkt door condooms te verbieden. En dat is zijn eigen verantwoordelijkheid. Daar zou ik m wel eens over willen horen!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Henk

@ Think Tank
je zult gelijk hebben mag ik hopen.
Maar denk eraan Pausen verliezen wel hun haar maar net als de vossen waarschijnlijk niet hun streken ;-)
Dat misdadig gedrag i.v.m. codooms zou eigenlijk voldoende moeten zijn voor onze regering om diplomatieke betrekkingen met Vaticaan op te zeggen.
Maar “onze” regering is alleen maar flink tegen assielzoeker en minimumlijders.
Zelf zit ik net niet goed genoeg in de slappe was om die bastaard(s) een proces aan te doen.
Ik denk dat zo’n “grap”in de miljoenen gaat lopen en die heb ik toevallig niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Scalpel

Ik weet niet met wie ik meer medelijden moet hebben. Met degene die de paus’ “bibberige” handschrift moest ontleden of met degene die zijn dictaat moest aanhoren om er een leesbaar geheel van op te maken.

En als we het gaan hebben over de assen van het kwaad, doemt bij mij toch het beeld op van een met licht ontvlambare onrechtmatig verkregen brandstof gevulde 14-assige tankwagen met een amerikaanse vlag erop. Eentje die met hoge snelheid nadert.

Laat die paus dus maar schuiven in zijn rolstoel. Als het even meezit kiepert een al te behulpzame hulppaus hem er nog eens per ongeluk uit, wanneer hij weer eens bij het raam wordt geparkeerd.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Mark

Amen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 anti-hypocriet

Ironisch. Het Communisme, fascisme en nazisme zijn “slecht” omdat ze naar macht streven, maar de Kerk doet hetzelfde.

De kerk heeft eigenlijk van alles geprobeerd om hun verloren macht terug te krijgen. Oneindig veel Pope tours, enorm veel heilig verklaringen, veel propaganda uitzenden. Misschien zouden ze een boek moeten schrijven over waarom de Kerk zo tyrannisch en moordend is.

 • Vorige discussie