Paus: Vrede in Midden-Oosten in ruil voor Constantinopel

Paus Benedictus XVI wil zijn steun aan de joodse staat Israel intrekken in ruil teruggave van Constantinopel – het huidige Istanbul – aan de christenen. De paus zou hier afgelopen weken over hebben onderhandeld met de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad. De twee leiders spraken eerder af om tot vergaande samenwerking te komen in de wereldwijde ‘war on atheism’. De uitruil van Jeruzalem tegen Istanbul zou de eerste stap zijn om te komen tot een nieuwe religieuze wereldorde. Turkije is woedend.

De aankondiging van de paus om vanaf nu met islamieten samen te gaan werken in plaats van met joden komt op een gevoelig moment. De Iraanse president legt op dit moment een omstreden staatbezoek af in Libanon. In een poging Palestijnse-Iraanse folkore nader bij elkaar te brengen, zal Ahmadinejad vandaag aan de grens met Israel aanwezig zijn bij het ritueel stenigen van joodse vrouwen. Hezbollah, de Regionale Islamitische Natuurorganisatie tot Behoud van Zeldzame Vlinders en Duurzaam Zoetwaterbeheer, bereidt zich voor op een eventuele geweldadige reactie van Israel.

Turkije, de huidige machthebber in de omstreden bezette gebieden rond de Bosporus, heeft furieus gereageerd op de overeenstemming tussen buurland Iran en het Vaticaan. De onverzoenlijke houding die de Turkse president Abdullah Gül aanneemt in het al meer dan vijf eeuwen slepende conflict over de brute bezetting van Constantinopel lijkt het regime steeds verder te isoleren van de buitenwereld. De internationale gemeenschap ziet juist in toenemende mate nieuwe mogelijkheden om via mondiale ruilverkaveling een groot aantal oude territoriale geschillen op te lossen.

Kabinet in gedoogberaad

Het vandaag aangetreden Nederlandse kabinet heeft nog geen officieel standpunt ingenomen in het snel escalerende internationale conflict. Maxime Verhagen, die vanmorgen vroeg nog minister van buitenlandse zaken was: “Mijn katholieke roots zeggen, laten we onze Heilige Vader en die Mahmoud Ahmadinejad steunen tegen de joodse en Ottomaanse bezettingen! Wij papen krijgen er een prachtige oude kathedraal voor terug. Maar de man die vanmiddag minister van buitenlandse zaken is, denkt daar wellicht anders over.”

Uiteindelijk zal het officiële standpunt van Nederland in overleg met gedoogleider Geert Wilders genomen worden. Premier Mark Rutte: “In het gedoogaccoord hebben we nu eenmaal afgesproken dat Wilders verantwoordelijk is voor de portefeuille ‘welke-moslims-gaan-we-vandaag-bashen?’.” Bronnen in Den Haag verwachten dat Wilders nog deze middag gaat uitrekenen met welk diplomatiek Nederlands standpunt hij bij de meeste moslims grote verontwaardiging oproept.

 1. 2

  Mijn insteek is niet negatief btw..dank voor uw inzet..ik sta langs de zijlijn en doe niks hier. Het is de voorspelbaarheid en steeds kleiner wordende niche imho die me verontrust.

 2. 3

  Ik snap het niet zo goed, vroeger werden de leukste stukjes van de Speld hier geplaatst, die waren leuk en spitsvondig…

  nu dit gezeur, het is A, niet grappig, B van embarmelijke kwaliteit en C stinkt het weer naar onderbuikgevoelens…

 3. 5

  @3 Sorry Hassan, ik had me niet gerealiseerd dat bedenkelijk flauwe grappen over de paus voor sommige mensen diep kwetsend kunnen zijn. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Mijn excuus voor mijn onderbuikgevoelens richting deze onschuldige kerkvader.

  (@1&2: snap u wel hoor, geef mij die schop maar)

 4. 6

  Stel..er is God, almachtig.

  Dan heeft het geen pas om als mens te denken, welke religie dan ook, dat je God vertegenwoordigd. Nu niet en in het verleden en de toekomst ook niet.

  Aldoende zijn de woorden uit de mond van “vertegenwoordigers’ en reacties daarop van geen belang, vederlicht zijn ze en er niet toe doen. En bovenal niet van die quintescense om b.v. U als poster daar energie in te steken/schop

 5. 9

  @Ottoman:

  U doelde op dit, vanwege “de” moskee:

  The minarets are our bayonets; the domes are our helmets Mosques are our barracks, the believers are soldiers This holy army guards my religion Almighty Our journey is our destiny, the end is martyrdom..

 6. 11

  larie jij bent snel

  wacht je tot turken gaan reageren endan snel turug schrijven kijk hoe zielig ben je ook he

  turken haters blijf haten

 7. 14

  Zeg me dat het een april is, dit kan niet waar zijn.
  Ik dacht misschien nog… een beetje… dat die paus een geestelijke was maar het blijkt een blinde te zijn.
  Joh 9:41

  Is hij zijn bijbel kwijt of zo?
  Volgens mij heeft hij geen flauw idee wat daar in staat maar dit is wel een aardige manier om jezelf te vervloeken. (Joel 4:1-4 KBS)