1. 1

  Laat me raden, straks gaat de Amerikaanse overheid deze overschotten opkopen van deze ‘arme’ distilleerderijen, terwijl de overheid zelf het probleem heeft gecreëerd. Leuk hè, socialisme.

 2. 4

  Heeft ongetwijfeld te maken met probleempjes ergens in de keten tot het bij de klant is (NYT schrijft ook over problemen in de distributie). Een tijdelijke dip dus. Het grafiekje geeft een prijs over twee jaar van ongeveer $2 (2006/07). Een piek eventjes naar $3,50. Lijkt me een erg korte termijn bericht. Over een lange termijn zullen de prijzen ongetwijfeld blijven stijgen evenals de voedselprijzen.

  En wat betreft het watertekort in Californië: Chinatown wel eens gezien?

 3. 5

  Op CNBC werd verteld dat de olieindustrie de aangeboden ethanol op dit moment niet in z’n totaal kan verwerken. Het heeft dus weinig te maken met de potentieel aanwezige vraag naar biobrandstoffen, maar enkel een tijdelijk verwerkingsprobleem. De verwachting werd door een specialist uitgesproken dat de productie nog veel verder omhoog moet om aan de gestelde richtlijnen van de overheid, omtrent biobrandstoffen, te kunnen voldoen in de toekomst.

  Opvallend bericht dus, maar in feite enkel een technisch probleempje in een sterke groeimarkt.