1. 1

  Ha leuk een kijk eens naar die idiote Amerikanen berichtje. Dat dat hele onderzoek onnozel is (als de trend over de afgelopen 30 jaar zich voortzet… pfff).

  Vorig jaar verscheen er nog juist een bericht dat de obesity in de VS gestabiliseerd was. Maar dat past niet in het door de CCCP gesubsidieerde anti-Amerika plaatje van de redactie misschien.

  Je ziet dezelfde trends in Nederland, maar waarom naar jezelf kijken als je ook naar een ander kutn vingerwijzen?

 2. 5

  Wat een atypisch Amerikaans klote-onderzoek. Of -bericht, daar wil ik vanaf zijn.

  Focust heftig op etnische achtergrond en extrapoleert tenslotte voor de blanke groep zonder dat te zeggen.

  En daarna een social movement sausje eroverheen.

 3. 6

  @Steeph, het is een slecht vergelijkend onderzoek. Volgens dit onderzoek maakt het niet uit wat de komende jaren de trend is, maar het blijft stijgen tot oneindig. De kop neemt die bizarre redenering over.

  Mijn punt is meer dat Amerika vooral in het nieuws komt met afkeurenswaardige stukjes. Hebben jullie de Obama speech niet gezien?

 4. 8

  De mouseover is in deze erg belangrijk. Als je het lijntje doortrekt kom je daarop uit (en op 120% overgewichtigen over 60 jaar…).

  Punt is dat de onderzoekers die aanname meteen zelf torpederen. Ik krijg het idee dat ze het dus puur voor marketing zo geplugged hebben (wetende dat de media de foute kop graag overnemen uit sensatielust). Goed gevoel voor PR, of schending van wetenschappelijke ethiek?