Oude vs. Nieuwe media

Schreef ik onlangs nog over het fenomeen weblog, (zoek met als trefwoord “journalistiek”, want de interne links werken niet :-( ) krijg ik bijval van een “echte” internetjournalist.

Hij heeft problemen met het in hokjes plaatsen van en het kritiek hebben op weblogs. De onderliggende reden: Hèt weblog bestaat niet. Weblogs hebben allemaal een eigen invalshoek. Dat kan zijn het dagelijks leven, maar ook wereldpolitiek. Dat weblogs het principe “hoor en wederhoor” niet voldoende toepassen en dus geen “echte” journalisten zijn zegt meer over de tijd en het geld die mensen niet hebben, dan over de kwaliteit van het geschrevene.

Aan het eind van het artikel verwondert de journalist zich over het feit dat grote kranten zelf nog geen weblogs hebben opgezet met sterreporters. Net als ik vraagt hij zich af of kranten op die manier niet de boot missen.

Dus: Oude media, omarm de mogelijkheden van het internet in plaats van ze te demoniseren!

Hieronder nog twee verslagen van een zelfde soort discussie afgelopen donderdag op de NVJ-internet bijeenkomst met o.a. Francisco van Jole. minitrue.nl en maarten.typepad.com

Bron: Sargasso

Link voor testdoeleinden

  1. 1

    Lijkt wel erg op de mp3 manie van enkele jaren geleden. Doe zeker geen moeite om je erin te verdiepen, maar verban het eerst en schilder de gebruikers af als criminelen.

  2. 2

    Beide onderwerpen hebben idd wel wat met elkaar te maken. Toch de onderliggende angst van de journalist om uiteindelijk zijn baan kwijt te raken door nieuwe technologie?