Oude rotten leren bloggen

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Bloggen is de bom! Dat krijgt nu ook de oude garde van columnisten door. Het is de manier om de aansluiting te vinden met het volk, zo bleek de laatste jaren. Dus zijn ze ook maar aan de slag gegaan, ruim 10 jaar na het op gang komen van het fenomeen.
Deze groep zit een beetje ter rechter zijde van het politieke spectrum en heeft daarom voor de naam “Dagelijkse Standaard” gekozen. Dromen moet kunnen namelijk. De stukjes zijn tot nu toe aardig en er komen zowaar ook reacties binnen, waar ze zelfs af en toe op in gaan. En zoals bij een modern weblog hoort, moet je op z’n tijd een weblog van een andere signatuur aanvallen. Hulde! De cursus bloggen voor beginners is goed begrepen.
Het vraagt alleen nog wat oefening voordat het effectief gaat worden. Neem deze paasbijdrage van de gerespecteerde columnist Joshua Livestro. Hij steekt ons elegant een veer in de reet om vervolgens het pek te gebruiken. Jammer dat hij nu net een onderwerp kiest waar weinig eer aan te behalen valt.
We worden beticht van stemmingmakerij door een dronkenlap die na een duwtje van de politie een tijdje later aan een hartaanval overlijd neer te zetten als een direct slachtoffer van politiegeweld.
Twee kanttekeningen daarbij. Ten eerste melden wij in de betreffende waanlink slechts wat er in Engeland uit en te na in het nieuws gekomen is. De hele heisa die daar op volgende, inclusief kamervragen, geeft aan dat het gaat om meer dan een struikelpartij. Kom dan niet met als belangrijkste bewijsstuk aan met de vermeende slechte gezondheid van het slachtoffer.
Ten tweede is de keuze van het woord “doodslaan” misschien niet 100 procent feitelijk maar wel geoorloofd. Op het moment van schrijven was het een redelijke aanname dat er een direct verband zat tussen het slaan en duwen van de politieagent en de door van Ian Tomlinson.

Kortom, leuke poging om mee te spelen in de blogosfeer, maar volgende keer een echte fout aanpakken graag. Een stuk van onze hand waar wij zelf met allerlei materiaal komen en vervolgens een hopeloos foute conclusie trekken. Kunnen wij ook nog wat van leren.

Oh, en dan nog een tip. Als je probeert andermans stukjes onderuit te halen, zorg dan dat je het juiste punt bewijst. Als je probeert aan te tonen dat die migranten NIET het vuile werk doen, bewijs dat dan. Ga niet lopen mieren over de uitkeringen die ze later trekken. Er staat geen enkel argument in het stuk waaruit blijkt dat ze het vuile werk waar wij geen zin in hebben NIET doen.

Reacties (18)

#1 gronk

Benieuwd hoe lang het duurt voordat ‘de dagelijkse standaard’ ten onder gaat aan de haat & nijd & kinnesinne die aan de rechterzijde zo langerzamerhand gewoon begint te worden.

 • Volgende discussie
#2 christinA eijkhout

Kheb ff gekeken, genoeg gezien, uitgewrongen zaken nogmaals uitwringen.
Maar dat had zelfs ik van hen verwacht.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 HansR

Die ouwe rotten zien in elk geval hoe ze links (meervoud van link, niet de politieke richting *zucht*) rond moeten laten zingen voor wat publiciteit. Die trackback’s zijn best handig en als je te weinig publiek hebt ga je gewoon anderen afzeiken.

Zo is GS ook groot geworden denken ze.
De de facto standaard voor aandacht vragen.
Toch?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 richard

Eigenaardig.

Je zou toch zeggen dat De Linksche Mensch eenvoudig voor joker te zetten is. Hoe moeilijk kan dat worden. Ik heb daar in ieder geval weinig moeite mee: Je drinkt een glas, doet een plas, en alles blijft zoals het was is immers het spreekwoord.

Kennelijk zijn er ook domme rechtse mensen. In dat opzicht weer wel nieuws, dat weer wel: Een skoep voor Steeph!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 KJ

De linkse mens is heel makkelijk aan te pakken; en dat zeg ik als linkse mens: men behoeve maar een enkel oog op te slaan naar het kabinet om van pure treurigheid om te vallen. Waarna je van pure verontwaardigdheid opstaat, de pen grijpt en je beklag doet, allicht. Want anders ben je geen blogert. En dat zit ‘m heus niet in ‘multikul’, of ‘Irak’, of wat dies meer zij – immers, de traditionele rechtse partijen zijn daar meer dan een beetje debet aan en dat weten deze traditionele rechtse bloggers donders goed. Nee, het gaat om simpele dingen: een opsomming van alle zaken die opgeschoven zijn tot 2011 zou al voldoende plaatsvervangende schaamte moeten wekken, bijvoorbeeld. En moeten we nu wel of niet ‘vliegtax’ betalen ? En mag er nu wel of niet in kroegen gerookt worden ? En waarom dichten we ons crisis-gat ook al weer niet met het budget op de ontwikkelings-samenwerking ? Want op zorg en onderwijs bezuinigen, dat kun je rustig aan een PvdA-er overlaten. Echt, zo moeilijk is het niet.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 richard

KJ,

Ik lees je verhaal en ik denk: Jij wilt iets zeggen! Jij wilt bijdragen! Jij wilt goed doen! Jij wilt: Bloggen!

Ik zeg: Doe jezelf een lol en ons ook: Stuur een postje op naar de zeurgasso. Niet teveel woorden, kort postje.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 gronk

Niet teveel woorden

Ja, want de rechtse meelezers kunnen niet van die lange tekstjes lezen. ADHD, he.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Peter

Wie ik erg mis bij de dagelijksestandaard: G.B.J. Hilterman. Blogger avant-la-lettre, omdat er nog geen internet was, deed-ie het op de radio.
Dezelfde quasi eruditie, dezelfde betweterigheid, dezelfde linksgerichtheid. Die man heeft een fikse bijdrage aan de koude oorlog geleverd. Een vete die, zie o.a. de dagelijksestandaard, blijkbaar in stand moet worden gehouden.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Kalief

Op het moment van schrijven was het een redelijke aanname dat er een direct verband zat tussen het slaan en duwen van de politieagent en de door van Ian Tomlinson.

Nou nee, op het moment van schrijven was het een redelijke aanname dat je geen flauw benul had wat er was gebeurd. Maar dat levert natuurlijk geen lekker stukkie op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Henrik

.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Henrik

Livestro zei u ?

/onophoudelijk lachen in huize Henrik

hihahihohahahaha……..

leuk.

beste menschen, met semi-erudiete fanatici wordt het nooit wat.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 HansR

@KJ
…men behoeve maar een enkel oog op te slaan naar het kabinet om van pure treurigheid om te vallen.

Inderdaad. Zeer juist geconstateerd.
Het echter bijzonder rechts om dat bij een drie-partijen kabinet geheel en al in de linkse partij te schuiven.

Of mis ik iets in jouw briljante constatering?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 KJ

Het probleem met de politiek van vandaag aan de dag is ook, dat het een beetje de wereld op zijn kop is; voor vrijheid van meningsuiting (en hebben vakbonden daar niet heel veel aan gehad, ooit ?), vrouwen- en homo-emancipatie moet je tegenwoordig bij de VVD zijn, voor het knuffelen van gelovigen (die niet joods zijn), moet je tegenwoordig bij de PvdA zijn. Wie vertrouwt zoiets ? Ik ben geneigd om bij de volgende verkiezingen op de VVD te stemmen, vanwege bovengenoemde redenen – D’66 als ik het niet over m’n hart kan verkrijgen, maar ik denk dat ik straks echt met knipperende ogen het stemhokje ga verlaten. Heb ik dat echt gedaan ? Ja, dat heb ik echt gedaan. Ik kon niet anders.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#14 S’z

Zuur zuur zaag zaag zeur zeur … over hoeveel procent van de Nederlandse columnisten heb ik het ? Véél toch ? Dat ze zich maar ’s op de 2.0 proefbank leggen, zien hoeveel followers ze na één jaar overhouden

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#15 S’z

(Nederlandse columnisten … ik zie altijd een soort ontbijttelevisie voor me, maar dan vanuit de werkkamer van een eenmansbedrijfje. Ik zie niet : geniale geest houdt verlicht exposé.)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#16 Martin Wisse

Sorry hoor, maar er bestaat nog steeds een direct verband tussen de aanval op Tomlinson en zijn dood enige minuten later. Dat hij “dronken” zou zijn geweest of een zwakke gezondheid doet er niet toe, maar is slechts afleiding om de ware feiten te verdoezelen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#17 Martin Wisse

Net ook trouwens weer bevestigd door de lijkschouwer, die aantoonde dat Tomlinson niet dood is gegaan aan een hartaanval, maar aan een maagbloeding –en de politie agent die hem aanviel is ondervraagd op verdenking van doodslag.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie