1. 1

  En de republikeinen hadden nog wel gebeden voor regen tijdens de speech van Obama in Denver. Je kunt zeggen wat je wil over die god van de republikeinen, maar gevoel voor humor heeft hij wel.

 2. 11

  Wonderlijk. Ontstaan, gevolgd pad en kracht orkaan Gustav lijkt (want ben geen Pelleboer) in niéts op de uitzonderlijke condities waardoor Katrina ontstond. Veranderde in 1 dag (van 27 op 28/8/2005) van een S2 (na eerst over Florida getrokken te zijn) in een S5 orkaan (a.g.v. omvangrijk hogedrukgebied, zeer warm zeewater van Golf van Mexico en een oogrokvervangingscyclus). Te snel voor New Orleans te reageren i.c. evacueren

  En ik ben geen Pelleboer hou me ten goede, kan er dus helemaal naast zitten, maar Gustav lijkt toch op een betrekkelijk marginaal S3 stormpje uit te draaien zoals die in dit jaargetijde wel vaker (zúllen) voorkomen (boven Cuba en Caribisch gebied zwaar (S4) maar dan afzwakkend (S3)). Toch spreekt men over “significant floods” die kunnen occurren. Maar hoe zat dat dan bij al die ándere tientallen orkanen in die categorie? Raar. En tot hoever het ophogen van de dijken rond New Orleans was gevorderd weet ik niet.

  Goed, de angst zal er na Katrina bij de autoriteiten goed inzitten, en een eenmalige algehele rampoefening is nooit weg en een gewaarschuwd mens telt en zo…maar je kan moeilijk iedere keer bij élk dreigend briesje de steden compleet leegtrekken. Nou, de volgende keer gewoon weer wat Zuidwesters uitdelen hoor kom op, ramen dichttimmeren, de plezierbootjes op de kant en de kat op tijd binnen…gezellig, thuis.

  Bonus, McCain kan de bezorgde opa spelen, vast aan zijn speeches werken en bedenken waar hij alle ontvangen veren moet steken…

 3. 12

  @11: Misschien dat de wat donkerder gekleurde, democratische burgermeester van New Orleans gewoon graag het feestje van de republikeinen door de war wilde gooien?

  /complot

 4. 13

  Tis één groot complot inderdaad. Aanvankelijk werd door Nagin gesproken over de Moeder van alle Orkanen (S5). Wat?, “conventie verstoren?!” moeten de republikeinen gedacht hebben. Nou is vanmiddag een rondcirkelend republikeins vliegtuig gespot rond de orkaan. Ooggetuigen spreken over “2 scherpe knallen” juist boven het oog van Gustav (lees 2 raketten met chemicaliën). En ja hoor…nu plots afgezwakt tot S2.

  Ik heb na dat noodweer recentelijk hier ook maatregelen getroffen. Nooit meegemaakt, bollende ruiten lag te shaken in m’n mandje dacht: dat nooit weer het zal me nooit meer overkomen zelf ook bezig in de schuur gegaan. Nou vooruit ben de kwaadste niet, hier het recept en benodigdheden:

  2 koperen buizen 1 x 40 cm x 35mm / 6 x 40cm x 28mm
  sokkels om de buizen uit te lijnen
  koperdraad
  aluminium en ijzerschaafsel
  polyester hars
  rozekwarts snippers
  6 bergkristallen dubbeleinders / 1 dikpunt
  5 toermalijn stenen
  bladgoud stukje en goudverf
  3 planken hout zagen, rond met 6 gaten buitenkant en 1 in het midden
  1 plank hout – mal voor in de orgonite (in bloemvorm zagen)
  plakband / ducktape
  rubberen dopjes om buizen af te sluiten ( 1 x 35mm / 6 x 28mm )
  dikke kwast en roerstokje

  Vuren naar believen!…er is hier áltijd zon!