1. 2

  Ik ga het niet lezen, walglijk en BAH (zonder beslagen bril) maar, waarom nu toch weer het westen en tropisch hardhout erbij gesleept.

 2. 3

  De VS en de EU importeren bij elkaar bijna 8 miljoen m3 tropisch hout, ongeveer 1/3 daarvan komt uit de aziatische regio. Nederland is de grootste europese importeur van tropisch hardhout uit Indonesie. China importeert 12 miljoen m3 tropisch hout, hoofdzakelijk uit haar aziatische achtertuin (Indonesie, Myanmar, PNG). China verwerkt dit hout vervolgens tot allerlei houten produkten die worden afgenomen door… jawel hoofdzakelijk het Westen.

  Vooral via China wordt ontzettend veel illegaal gekapt hout witgewassen. De drijvende kracht achter de ontbossing is de vraag naar hardhouten produkten in de EU en de VS, dit is gewoon een feit. Ik heb wel eens onderzoekjes gezien die hebben becijferd hoeveel hardhout er nodig is om alle tweede huizen in Frankrijk te voorzien van rustieke degelijke teakhouten stoelen, dat zijn enorme getallen.

  De vernietiging van het leefgebied van de orang-oetan op Borneo is een zij-effect van de ontbossing. Maar wel een tragisch zij-effect, de apen hebben namelijk ook nog eens een economische waarde als speelkameraadje, illuster soevenier (handen, schedels) en blijkbaar ook als sexobject… Het zijn vooral de (illegale) houtkappers die zich hieraan schuldig maken.

 3. 6

  @Carlos: Er zijn van die regelmatig terugkerende opmerkingen waar ik steevast op moet reageren..wink wink..know what i mean..nosh..nosh..say no more,maar dit log is wel uit het goede hout gesneden, zeker tropisch hardhout?

 4. 11

  Gedoe met dieren heeft ons nog nooit echt verder geholpen. Integendeel. Van geitenneuken is nog nooit een mens wijzer geworden. Ik kan me niet voorstellen dat dat bij orangoetangneuken anders zou liggen. Of bij inktvisneuken.

 5. 13

  Het neuken van inktvissen is niet aan te raden. Het ziet er voor de liefhebber wellicht lekker week uit maar er zit een naar snaveltje aan de binnenkant verdomd scherp schijnt te zijn.

  “Gooi je tentakels los, maak me gek”

 6. 16

  Grobbo, ik denk dat Ini een lichte verwijzing maakt naar een veelzeggend filmpje op z’n site.
  Er is sprake van een overeenkomst in Inkt/Oetangpots, maar of de dame ginder veel last heeft van een scherp tandje is niet uit te maken.
  slik.

 7. 24

  Voor diegenen die alles willen weten over seks met dieren: Lief dier van Midas Dekkers. Speciaal aanbevolen voor de reaguurders die uitspraken doen over geitenneukers.