Oproep: bouw mee aan een privacy-app

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

We hebben hulp nodig bij het maken van een mooie privacy-app. We hebben het openbare register van het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) gekopieerd. Hier zit veel informatie en nieuws in.

Wat is het register?  

Het CPB houdt bij welke bedrijven en instellingen persoonsgegevens verwerken. In het register staat onder andere vermeld welke gegevens worden opgeslagen, met welk doel, met wie ze gedeeld worden en welke gegevens ook buiten de EU verzonden worden.

Waarom is dit interessant?

In deze database kun je, mits compleet, zien waar veel van onze gegevens blijven en wat ermee gebeurt.

Wat willen we?

De hoofdprijs voor ons zou zijn om een applicatie te bouwen waarmee je eenvoudig kunt bekijken waar je gegevens blijven. De applicatie moet daarnaast de data op verschillende manieren ontsluiten, zodat wij goede journalistieke analyses kunnen maken. Staan alle bedrijven die persoonsgegevens beheren erin? En bestaan alle bedrijven die in het register staan nog wel? Hoe is de groei van het aantal databases in Nederland verlopen? We kunnen de database inmiddels automatisch uitlezen (door middel van een api). Hier willen we de applicatie omheen bouwen.

Wat kunt u doen?

We zoeken mensen die kunnen programmeren en visualiseren. Concreet gaat het om het volgende: het koppelen van verschillende gegevensbestanden, het schonen van de data, het visualiseren van de data en koppelingen, het meedenken en -bouwen aan een analysetool, het meedenken en –bouwen aan een functionaliteit die de gebruiker inzicht geeft in zijn datastromen.

Op zaterdag 5 november gaan we tijdens de hackdag die stichting DatZouJijWelWillenWeten en Impakt organiseren in het kader van het Right to Know-festival met een groepje aan de slag. Je kunt ook  eeder al een bijdrage leveren, zodat we die zaterdag grote vorderingen kunnen maken. Alles wat we maken is open, zowel de source code als de data.

Wil je meewerken aan dit project? Laat het ons dan weten via info at sargasso punt nl. Ken je iemand die mogelijk geïnteresseerd is? Stuur dan dit bericht door.

Reacties zijn uitgeschakeld