Op het stadion staat het DSB-lichtlogo al uit

dsbGelukkig maakte Dirk Scheringa bekend dat hij een boek ging schrijven (‘Geen kleine lettertjes!’), een film zou maken (‘Wognum Blues’) en de politiek in zou gaan (‘Democratie zonder woekerpolis’).

Maar wie vanavond tijdens de wedstrijd van Arsenal-AZ over de A9 langs het stadion reed, zag nu alleen ‘Stadion’ staan. Het prominente DSB-stadion, baken van de gezonde Westfriese nuchterheid, eenvoudig gereduceerd tot ‘Stadion’. Het woord ‘DSB’ ontbrak – net als bij de shirts. Is er een kans dat de voetbalkunsten van AZ straks ook tot het magisch realisme zullen behoren?

Ik ben vooral benieuwd naar de briefing voor de man die de lichtreclame van het stadion bedient. ‘Frits, denk erom. de drie letters moeten uit. Alleen Stadion dus, ja. Voorlopig wel.’

Reacties (10)

#1 larie

All over the place poster..kijk naar b.v. de geblinddoekte wagens van de bouwer bij het “van vista naar xp” retro gebreuren in de tunnel bij Roermond. Dagelijkse kost, niks nieuws.

Boven het maaiveld revisited btw. Wat heeft u bereikt in’t leven tva behalve wat biologisch evenwicht herstellen vanuit de gulp?

 • Volgende discussie
#2 ijsbrand

Was het niet gewoon zo dat de Championnen liga gesponsord wordt door een andere bank, en de namen van concurrenten — zelfs als die niet meer bestaan — daardoor niet meer in beeld mogen komen?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Yevgeny Podorkin

Toch een beetje met hem te doen, met Dirk. Gaan je gedachten onwillekeurig naar Alkmaar hè, en naar Bos en Zalm en ABN…en Koningsdrama en Caligula. Bedoel, nooit bang geweest zich te omringen met sterke persoonlijkheden die Dirk. Neem een Co en Louis en daarna de Grote jongens uit de VVD. Maar opeens crisis: en dan matcht Frank opeens niet, en gaat Gerrit opeens naar ABN, afijn: failliet en blijkt alles het Levenswerk voor niks. De boel nog proberen te redden wat er te redden valt voor de arme spaarders en werknemers en uit Texas ook. Blijkt het er nu op uit te draaien dat ie, op een huisje in Spanje en Drente na, ál zijn eigen centen in DSB had zitten. Thuis in Wognum verstikt in een mantra “Wat heb ik fout gedaan wat heb ik fout gedaan”..

Heeft tot overmaat van ramp ABN AMRO ook al zijn schilderijtjes meegenomen….

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 gronk

Zou dirk ook te doen hebben met mensen die hun huis uit worden gezet omdat het even niet mee zat?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Yevgeny Podorkin

Wat speelt er in bestuurskamers gronk? Grafieken, tabellen, winstmarges/ targets…”dat” verlies je toch geleidelijk uit het oog. Is daarna toch de normaalste zaak van de wereld. Ga nu niet achteraf een beetje de kamikaze moraalridder lopen uithangen…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 gronk

’t gaat me niet om moraalridderschap, maar om dat golfje van medeleven. Hebben we medeleven met mensen die zich helemaal gek laten maken door de ‘leen nu geld voor je keuken en een auto’ reclames, op geleend geld leven als god in frankrijk en daarna in de WSNP terechtkomen? Niet echt, dacht ik.

Waarom zou ik dan wel medeleven moeten tonen met iemand die zelf niet te beroerd is om de deurwaarder af te sturen op mensen met wie-ie een contract is aangegaan, die zelf z’n schaapjes op ’t droge heeft en z’n bedrijf naar de kelder heeft zien gaan, waar ik nota bene aan bij mag dragen (die miljoenen die nu uit de bankstroppenpot worden gehaald zullen ergens vandaan moeten komen…)?

Ondernemers deden het toch allemaal zelf? Ondernemers beriepen zich toch altijd op ‘eigen verantwoordelijkheid’ en de onzettende risico’s die ze moesten nemen, zodat die vorstelijke winstuikeringen niet meer dan terecht waren. Of is dat maar zo als ’t ze goed uitkomt?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 mark

Scheringa hoopte nog even dat de lichtman per ongeluk de laatste drie letters zou uitzetten: DSB STAD

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 dick

VVD = Vrienden Van Dirk

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 siemen

Aangezien de UEFA tijdens Champions League wedstrijden geen uitingen van andere sponsors dan hun eigen sponsors toestaat, moeten van hun bij elke CL-wedstrijd de letters DSB in het AZ-stadion zo veel mogelijk onzichtbaar worden gemaakt. Dat heeft dus niets met het faillissement van DSB te maken, maar met de overtrokken CL-commercie.
Dat er geen DSB op de shirts stond was dan wel weer als gevolg van het faillissement.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Taco Zip

*FF denken…was het nou, dat groene of dat blauwe draadje dat ik door moest knippen?*

@Gronk: Ja, tranentrekkend hoor. Waaraan dachten al die Jeffrey’s en Rowena’s precies toen ze tekenden voor een hypotheek die vér boven hun budget lag en waarvan ze de voorwaarden niet snapten?

 • Vorige discussie