Hoe donkerder de kleur van het land, hoe intenser het politieke conflict volgens het Heidelberg Institute for Conflict Research (HIIK).
Hoe donkerder de kleur van het land, hoe intenser het politieke conflict volgens het Heidelberg Institute for Conflict Research (HIIK).
Reacties (6)
Iets met de hele tijd zon op je kop en teveel vodka in de babymelk.
Frankrijk en VK in een dieper conflict verwikkeld dan Italie en Turkije?!? En Noorwegen erger dan Nederland? En Ijsland dan? Die scoren het beste, ondanks een ontzettende puinhoop na het instorten van de bankensector en daaropvolgende tumultueuze verkiezingen en vriendjes van de ‘afgezette’ premier die kranten opkopen etc.
En hoezo ‘politiek conflict’ in Rusland? Iedereen is het toch roerend met Medvedev en Poetin eens? Dit is enigzins sarcastisch bedoeld, natuurlijk, maar het lijkt een beetje arbitrair hoe een ‘politiek conflict’ gedefinieerd is. Een afscheidingsbeweging binnen de grenzen doet je blijkbaar slecht scoren, maar landen als Turkije lijken er dan wel weer mee weg te komen. En blijkbaar werk het ‘goed’ als je als machthebber een politiek conflict gewoon keihard onderdrukt (bv Egypte, Wit Rusland of China)
@2 Volgens mij zijn de IJslanders volkomen verenigd in hun afkeer van de bankiers die hun economie hebben doen instorten.
Maar Turkije is inderdaad wel een rare score.
@3 Het gaat toch om het politieke conflict? En als er hard wordt gedemonstreerd en het parlement wordt belegerd, dan lijkt me dat een land niet in de laagste categorie hoort te scoren.
En zie hier hoe het met die IJslandse oud-premier (en nationale bank directeur) zit. Maar je hebt gelijk: hij wordt “IJsland’s meest gehate man” genoemd.
Ik heb de afbeelding ook op mijn weblog gezet. Een kritische lezer vraagt mij uit te leggen waarom Groot Brittannië donkerder is dan Nederland. Iemand een idee?
@5 Ik heb het hele rapport niet doorgenomen, maar ik schat zo in dat de bomaanslag op de Londense metro daar iets mee te maken heeft. En in Noord-Ierland heb je ook nog wat splintergroepjes.