Ontvoerde Palestijnse tiener levend verbrand

NIEUWS - De voorlopige uitslag van de sectie op het lichaam van de vermoorde zestienjarige Muhammad Abu Khdeir heeft uitgewezen dat zijn ontvoerders hem levend hebben verbrand. Dat heeft een Palestijnse functionaris vrijdag laat bekendgemaakt.

Procureur generaal Muhammad Abd al-Ghani Uweili vertelde het persbureau Ma’an dat sectie van Abu Khdeir’s lichaam heeft uitgewezen dat er roet in zijn longen en luchtpijp, wat erop wijst dat hij nog leefde en ademhaalde toen hij werd verbrand. De jongen had ook een hoofdwond, maar hij stierf als gevolg van de complicaties van het verbanden, aldus Uweili. De autopsie werd uitgevoerd in het Israëlische Abu Kebir instituut in het bijzijn van de Palestijnse lijkschouwer dr. Sabir al-Aloul, de directeur van het Instituut voor Forensische Geneeskunde van de al-Quds Universiteit. De einduitslag van de sectie wordt later bekendgemaakt, aldus Uweili.

Ondertussen heeft ook Haaretz de video gepubliceerd van de werkelijk onvoorstelbaar brute wijze waarop de politie in Shu’afat donderdagavond een tiener in elkaar sloeg. Haaretz meldt niet om wie het gaat. Maar inmiddels is duidelijk dat het de vijftienjarige Tariq Abu Khdeir is, een neef van de vermoorde Muhammad Abu Khdeir. Tariq heeft de Amerikaanse nationaliteit. Hij woont in Tampa (Florida) en was op vakantie in Jeruzalem.

De wijze waarop hij werd toegetakeld werd gefilmd door de buren die de beelden doorgaven aan een Arabische zender. Zijn ouders zagen hem pas vrijdag in het zieknhuis, nadat de politie hem vijf uur lang geen medische verzorging had willen geven. Vrijdag werd ook zijn detentie verlengd. Hij is dus nog in arrest. Pas vandaag zal hij tijdens een hoorzitting te horen krijgen op wat voor gronden hij wordt vastgehouden.

De ouders van Tariq zeggen dat hun zoon ongeveer onherkenbaar was. Zijn moeder noemde het politieoptreden een poging tot moord.

 1. 3

  @1: je doelt waarschijnlijk op de moord op drie Israelische tieners.
  Er zijn Palestijnen als verdachten aangewezen door de geheime dienst. Ik heb niet gehoord dat die verdachten gearresteerd zijn en in een cel hun proces afwachten. Maar het Israelische leger heeft alvast de huizen van de verdachten (die nog niet schuldig bevonden zijn) in brand gestoken.

 2. 7

  @3: Kijk zelfs als het intelligente werk al door de Israeli’s is gedaan komt er nog geen actie. Niet zo vreemd dat IDF dan maar zelf het vuile werk maar opknapt.

 3. 10

  @7: Ja want als er in West Friesland een moord gepleegd word, en je pakt alle Groningers op (Oosterlauwers/OostFriezen) waarna je boos word op Fryslan (WesterLauwers Friezen) omdat ze niet weten wie van die mensen het gedaan heeft.

  IK bedoel jij hebt verdorie het “Intelligente” werk al gedaan :).

 4. 11

  Ik hoop ook nog op actie tegen de spindokter die de wereld probeerde te overtuigen van de onschuld aan Israëlische zijde en daarom eerwraak suggereerde.