Onderzoeksprogramma bepaalt aan de hand Facebook gegevens of iemand homo is

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (13)

#1 S’z
 • Volgende discussie
#2 KJ

Geen openbare, door iedereen bij elkaar gemaakte informatiebron zo groot, of zij kan misleid worden of kapot gemaakt door het te overladen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Edwin den Boer

Gelukkig kunnen ze bi’s niet ontdekken, dus ik blijf veilig in de kast.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Rene

Bi’s kunnen zichzelf niet eens ontdekken…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 gronk

Mouseover:straks de politieke voorkeur..

Joh toch! Alsof ik dat niet kan aan de comments van sommige reaguurders hier!

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 Herman

Dat kan iedereen. Ik kan ook kijken naar wie iemands vrienden zijn, vervolgens de seksuele voorkeur analyseren van die vrienden en daarmee iemands seksuele voorkeur bepalen. Als van die vrienden een opmerkelijk groot deel gay is, is het niet zo moeilijk één en één op te tellen en te concluderen dat de kans groot is dat de persoon zelf ook gay is.

Flutonderzoek dus. Als ze nou met enige zekerheid konden stellen dat die persoon inderdaad homo is en geen musicalacteur, dan leverde het nog enige info op.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Edwin den Boer

@Rene: En hoe kom jij dan aan die rare generalisatie?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 Rene
 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Edwin den Boer

@Rene: Blijkbaar leid je uit een onderzoekje van J.M. Bailey af dat biseksualiteit niet bestaat. Dat was pseudo-wetenschap, zie bijvoorbeeld http://www.independentgayforum.org/topics/show/27063.html
Serieus wetenschappelijk onderzoek wijst erop dat er niet één homogen is, maar verschillende aangeboren oorzaken, waaronder analoge zoals de blootstelling aan hormonen tijdens de zwangerschap. Dat therapeuten iemands seksuele geaardheid niet kunnen veranderen betekent dus niet dat die geaardheid altijd een van twee uitersten moet zijn.

Waarom maak je je eigenlijk zo druk over hoe anderen hun eigen seksuele voorkeur noemen? Als jij jezelf homo noemt terwijl je verliefd wordt op meisjes en broodroosters neukt, OK, dan ben je een homo, niemand kent jouw seksuele gevoelens beter dan jijzelf.

Normaal heb ik er genoeg aan om van mezelf te weten dat ik bi ben, maar vandaag bijt ik eens, omdat het Wereldbidag (Celebrate Bisexuality Day) is. Ik ben 100% bi, op seksueel en sociaal gebied, kom gerust mijn pornoverzameling inspecteren als je het niet gelooft.

Je noemde ook het taboe op homoseksualiteit als verklaring voor biseksualiteit. Hallo, dacht je dat er geen taboe op biseksualiteit bestond? Wij worden van twee kanten aangevallen! Je weet hoe het voelt als christenfundamentalisten ontkennen dat homoseksualiteit aangeboren is. Nou, voor bi’s voelt het precies hetzelfde om te horen dat je eigenlijk homo of hetero bent.

Ik ga niet de helft van mijn seksuele gevoelens ontkennen omdat ze maatschappelijk meer of minder geaccepteerd zijn. Sommige homo’s zijn bang om hun excuus kwijt te raken als blijkt dat seksuele oriëntatie geen zwart-witkwestie is. Maar als je er goed over nadenkt, doet het er moreel gezien helemaal niet toe of je een keuze hebt. Doe gewoon wat je lekker vindt als je er niemand mee beschadigt. Zoals een bekende Spaanse homo zei: “This pioneer of sexology [Krafft-Ebing] even came to question whether homosexuality might be innate (and people began to forgive us for living, as if it would matter to anyone if being an Atlético de Madrid fan was innate or not.)” Een broodroosterfetisj zal vast niet aangeboren zijn, maar zolang ik niet bij je hoeft te ontbijten heb ik er geen last van.

Wereldbidag is in Nederland nog een nieuwe feestdag, dit jaar wordt het voor het eerst gevierd, komend weekend in Nijmegen, met feesten, workshops en discussie: http://www.hollandbicon.nl/
Iedereen is welkom, ook broodroosterofielen, maar neem dan wel je eigen broodrooster mee :-)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#10 Rene

@ Edwin:

Ik maak me niet zo druk over hoe anderen hun eigen seksuele voorkeur noemen. Zoals je kunt lezen in dat gelinkte, iedereen kiest maar de definities die hem bevallen wat mij betreft. Ik maak me er daar juist alleen druk over dat iemand anders mij probeerde te vertellen hoe ik mijn seksualiteit moet zien.

#4 kan echt niet gelden als “zo druk”. Maar reken maar dat ik vasthoud aan mijn visie wat dat betreft. Heel kort: ik geloof, me op de primaire impulsen richtend, niet in homoseksualiteit als een andere seksualiteit maar als heteroseksualiteit in het verkeerde geslacht. Dat het ingebed in een geheel persoon een andere seksualiteit oplevert doet wat mij betreft daar niet aan af. Seksualiteit heeft met veel verschillende factoren te maken maar is in mijn visie primair zelf niet vele factoren.

Merk op dat ik op dit punt dus nog geen reden heb aan te nemen dat er meer dan één primaire seksualiteit (de heteroseksuele) in twee vormen (de mannelijke en de vrouwelijke) bestaat. De evolutie lijkt ook aan weinig meer behoefte te hebben. Daarmee ben ik erg geneigd om als het nog steeds enkel over primaire impulsen gaat biseksualiteit af te wijzen als “illogical”.

Wees geheel vrij onlogisch te zijn! En vooral om een definitie die seksualiteit als breder dan primair wil zien te omarmen. Ik doe het alleen mooi niet.

Moet weg nu, dus sorry als ik je ergens redeloos beledig in bovenstaande. Geen tijd voor kuising…

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#11 Edwin den Boer

Sorry Rene, ik begrijp je inderdaad niet. In augustus was je homo en geloofde je niet in biseksualiteit, nu ben je opeens transgender en geloof je niet in homoseksualiteit.

Het is niet erg om in de war te zijn, maar door zulke algemene begrippen te gebruiken val je anderen ermee lastig, ook al bedoel je het goed.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#12 Rene

Daar leren ze dan maar mee leven, Edwin.

Je eerste zin is erg kinderachtig dus ik zie dat ik geen verdere poging hoef te doen. Zoals gezegd, veel succes en plezier met welke visie van jezelf je ook wilt aanhouden. Heb ik het met de mijne.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#13 Edwin den Boer

Het verschil, Rene, is dat ik geen theorietjes aan het spuien ben om jou te vertellen dat je seksuele voorkeur niet bestaat. Als je niet begrijpt hoe irritant en beledigend dat is, heeft verder discussiëren inderdaad geen zin.

 • Vorige discussie