Onderwijl in Irak

Iraakse vlagTerwijl de hele wereld zich druk maakt over enige vierkante centimeters papier met wat krabbels, verdwijnen andere berichten naar de achtergrond. Daarom hier maar even een korte update van het interessantste nieuws uit Irak.

Allereerst is er het bericht dat er mogelijk vrouwelijk soldaten overleden zijn door uitdroging. Omdat ze ’s middags niets meer dronken zodat ze ’s avonds en ’s nachts niet naar het toilet hoefden. Een toilet dat buiten in het donker was waar ze verkracht zouden worden. Gevalletje doofpot.

En dan de melding dat de Britten Irak mogelijk in mei al gaan verlaten. Terwijl het Amerikaanse leger toch al aan haar tax zit.

En last-but-not-least het bericht dat de opstandelingen, gebruik makend van corruptie, mogelijk geld uit olie-inkomsten gebruiken voor het financieren van hun aanslagen. Dat is waarschijnlijk niet wat de Amerikanen in hun hoofd hadden bij de planning van deze oorlog.

  1. 1

    [quoteEn dan de melding dat de Britten Irak mogelijk in mei al gaan verlaten. Terwijl het Amerikaanse leger toch al aan haar tax zit.[\quote]

    Dat is niet zo erg, want dan stuurt Nederland wel vervanging. Als we het niet doen moeten we ons immers afvragen waarvoor we uberhaupt een leger hebben en dat is niet de bedoeling natuurlijk!