Olie duwt Venezolanen in consumptieroes

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

klik voor groter beeld Het wordt nu eens tijd voor goed nieuws omtrent de hoge olieprijs. Sinds de stijging van de olieprijs consumeren de Venezolanen zich helemaal suf. De regering van dit olie-exporterende land strijkt door de hoge olieprijs 25 tot 29 miljard euro extra op, ze stopt dit in sociale programma’s die bijvoorbeeld de kosten voor het dagelijkse levensonderhoud sterk drukken. Hierdoor houden de Venezolanen geld over voor luxe artikelen. Critici menen echter dat als de burgers van Venezuela nu niet snel gaan sparen er op de lange termijn niks overblijft van deze nieuwe welvaart. Een eigen huis, een auto, lekker uit eten gaan: de niet ophoudende stroom van olie-inkomsten maakt veel dromen van Venezolanen waar. (IPS)

Reacties (5)

#1 HansR

Volgens mij is zoiets ook ooit eens gebeurt met rubber in de Amazone. In de steden aan de Rio Negro en de Amazone zijn nu nog de ruines van de rubberrijkdom te bewonderen.

Dit soort rijkdom het houdt vanzelf op.

  • Volgende discussie
#2 andere ruud

Dit soort rijkdom het houdt vanzelf op.

In het geval van olie zou het best nog wel even kunnen duren. Tenzij de VS natuurlijk Venezuela binnenvallen, maar goed.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Maurice

offtopic

De nieuste NSFW-link werkt niet

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Carlos

Maurice, dat is goed dat je dat even meldt, ik zal hem weghalen en in de toekomst er mee rekeninghouden dat deze bron onbetrouwbaar is.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 boludo

Chavez heeft zijn kans gezien om leider van Z-Amerika te worden daar Lulo in zwaar water geraakt is. Chavez heeft verdomd weinig klaar gespeeld in zijn tijd behalve het feit dat hij telkens alle referenda wint. De armen zijn er niets rijker op geworden sinds zijn presidentschap. Hij beseft dat donders goed en zoekt nu zijn heil buiten Venezuela. Prima kerel maar mist de capaciteit om zijn eigen land vooruit te helpen.

  • Vorige discussie