Ogrish.net geblokkeerd in Duitsland

Eén van de grootste verbindingsproviders van het Internet, Level3, blokkeert sinds kort Ogrish.net. Deze site hostte onder andere de onthoofdingsfilmpjes. Dit is afgedwongen door “jugendschutz” een organisatie die zich druk maakt om de geestelijke gesteldheid van de Duitse jeugd.
Behalve in Duitsland is de site nu ook in andere delen van de wereld geblokkeerd. Nu sta ik niet positief tegenover deze site, maar waarom is Level3 op dit verzoek ingegaan? Mogen we zelf niet meer bepalen wat we wel en niet zien?

Het internet wordt steeds minder vrij. Straks wordt elke site wel ergens geblokkeerd.

(via)

 1. 1

  Is het uitzenden van deze filmpjes, en het kijken ervan, niet net het soort voeding dat die terrors nodig hebben om vooral zo voort te doen. Liefst geen enkele melding en doodzwijgen dan hebben hun acties geen doel meer, of een zeer klein doel dat hun eisen niet kan inwilgen. Bovendien is het een feit dat kinderen zich behoorlijk aangetrokken voelen tot dit soort gruwelijkheden en het bestempelen als wow, graaf, en fat cool. Ja kijken naar wat je wilt, nee niet alles uitzenden, zeker niet als het over het spekken van de bek van de terrorist gaat.

 2. 4

  Om ons er van op de hoogte te brengen van wat er daar gebeurt.

  En om ervoor te zorgen dat het op de politieke agenda blijft staan.

  Afstompen betreffende de zoveelste kop in de krant “man onthoofd” gaat sneller dan de zoveelst kop in het zand op tv.

 3. 5

  Is het niet zo dat wanneer er geen kijkers zijn of opnames ze in elk geval op deze manier niet meer kunnen overkomen, het nut er niet van zien en andere manieren moeten vinden om aan hun trekken te komen?

  Blijf het bezwaarlijk vinden, ik zie wel wat je bedoeld maar kan me daar niet bij neer leggen. Ik heb het gevoel dat als er geen kijkcijfers meer zijn, het dood bloed, er zullen wel tot bepaalde andere acties wordt over gegaan, maar dat kan alleen de afhandelingen versnellen, misschien nog gruwelijker maar ook daar past wel weer een deksel op.

 4. 6

  Terrorist zijn en het nut ergens niet meer van inzien is volgens mij een brug te ver.

  Natuurlijk is het bezwaarlijk. Maar hadden we het nog over de onthoofdingen gehad zonder deze filmpjes?

  Ik denk overigens niet dat de terroristen door gaan omdat de filmpjes bekeken worden, maar uit overtuiging. De filmpjes zijn bedoeld om duidelijk te maken dat ze de persoon daadwerkelijk, zoals gedreigd, hebben vermoord. Zodra dat bekend is is hun doel bereikt.

 5. 7

  Ze proberen hun geloofsovertuiging dreigender te maken voor de toeschouwer. Als er geentoeschouwers zijn zullen ze zich op een andere manier moeten bezig houden, om hun doel te bereiken.
  Als het werkelijk zo zou zijn dat dit een narmale gang van zaken is, die hoort bij ritueel of wat dan ook dan ben ik voor bloot geven. Maar hier blijf ik denk wat was er eerder het kip of het ei?

 6. 8

  Nee, dat is nou precies NIET wat ze doen, hun geloofsovertuiging dreigender maken. Ze zullen buitenlanders blijven onthoofden, daar filmpjes van maken als bewijs. Als niemand ze laat zien vergeet de wereld dat het gebeurd. Totdat het een keer een landgenoot is. Dan staan de koppen weer even groot in de krant.

  Overigens ben ik het wel met je eens dat ze de aanwezigheid van de filmpjes op het internet zullen zien als “mooi meegenomen”.

  Maar of ze daar hun acties van laten afhangen betwijfel ik ten zeerste.